• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

Witam:)

dziecko wstało o 5:40 na karmienie, zjadło i nie miało ochoty spać:szok:no więc trzeba było wstać, zrobiłam pranie, zjadłam śniadanie, poranna toaleta K za nami teraz śpi zobaczymy jak długo. wczoraj nie używałam laktatora, w sumie wczorajszy dzień i dzisiejszą noc K jadł wg własnych potrzeb czyli już nie je co 3h, może to ja nakręciła myśleniem moje piersi że mają co 3h być pełne?

Co do kup, u nas średnio co 5 dni ale K nie marudzi, jedynie puszcza bączki. Jak podawałam probiotyk kupki były częściej mieliśmy przerwę ponad 2 tyg, teraz znów podaję dicoflor. Kupki są co 2-3 dni więc pewnie pomaga.

Koniec drzemki:baffled:K już wstał a miałam ochotę się położyć:no:

reklama
Dzień dobry :)

Mamo Bobasa może kładźcie ją ak 20 na drzemkę (jak po kąpieli), a kąpcie ok 23, tak jak teraz zasypia, żeby zaczęła kojarzyć kąpiel ze spaniem nocnym. Później postaraj się stopniowo (o 15 minut) przesuwać godzinę drzemki i kąpieli na coraz wcześniejszą.

Przypomnijcie mi co trzeba mieć na Chrzciny?
1. dziecko (najlepiej nieochrzczone ;-))
2. Chrzestnych z karteczkami o byciu porządnymi Chrześcijanami :-D
3. Świeca - musi być nowa? Czy mogę wziąć po córce? :-D
4. .....

Doti, szatke.
U nas jeszcze potrzebne sa karteczki ze my i rodzice chrzestni bedziemy w tym dniu po spowiedzi. Ale to juz chyba ksiadz daje. Swieca, moze nowa. Niech kazde dziecko ma swoja. To masz pewnie na cale zycie, ja do dzis mam swoja.
A wiesz, sprobuje tak jak piszesz, bo mala nauczyla sie ze po kapieli jest drzemka a nie spanie nocne. Nigdy tak nie robila, ostatnio cos jej sie poprzestawialo.

Ostatnia edycja:
Makota wróć koniecznie do probiotyku:tak: On na pewno bardzo pomaga
Ślina i gotowość do jedzenia stałych pokarmów - ale idiotyzm:confused:
Dzieci pchają ręce do buzi, bo jak szczęka rośnie, to też swędzi, także to nie zęby raczej. Chociaż są dzieci, u których to już czas na ząbki jak najbardziej.
Adaś wstał o 7 zaglucony:sorry2: Będę musiała jeszcze w czw/pt iść go osłuchać, bo kaszle dość mocno

Jagodka, dlatego zapytalam czy Wy o czyms takim slyszalyscie, bo ja pierwsze slysze:D Laura juz by dawno kotlety mielone jadla idac jej tokiem myslenia:D

ale co sie dziwic, odprawiala czary z wosku nad wnuczka ktore no dziwnym trafem nie pomogly:D

W sumie to swieca i szatka to sprawa indywidualna. Ale tak sie zastanawiam, Elifit polozylas Zuzi szatke z imieniem synka? :D No bo szatki sa chyba z imieniem zawsze, tak?

Ostatnia edycja:
hej :)

ale sie naczytalam z rana o kupach,he he,Hania tez juz po;)nie wyobrazam sobie co by to bylo jakby kilka dni kupki nei bylo:no:

Hania dzis pzrespala cala nocke:-):-) ,od 19.30 do 6 rano,teraz lezy po 20min drzemce i gada sobie;)to chyba dlatego zew dzien wypija wiecej mleczka i sie najada:)

Ola jeszce spi,nocka byla ok wiec mam nadzieje obedzie sie bez lekarza

makota
ja mam zawsze przegotowana wode(zywiec tez gotuje!!!)w dzbanuszku i pzred robieneim mm troszke zagotowuej wzcajniku imieszam,kwestia wprawy

mamo b nic dziwnego zepozniej sie rozbudza jak wnocki nie spi,my juz z Hania od 6 na nogach:)moj Wiki tez takmial,nocki nie spal ,rano odsypilaismy

ja mam taki pojemnik na mm

Pojemnik na mleko w proszku

milego dnia

Makota, dobrym rozwiązaniem jest też podgrzewacz. Po jednym karmieniu wrzucasz do niego wodę na następne, wystarczy ustawić odpowiednia temperaturę, wtedy dosypujesz tylko proszek i masz w min gotowe mleko.
A podgrzewacz przydaje się też do słoiczków w przyszłości.

Moje dziecko też okropnie się ślini, ale zębow ani śladu. Jedyne co mamy to mokre rękawy i dekolt no i czerwone, szorstkie policzki i brodę bo ciągle mokre, wysmarowane, aaa no i jedna piąstka też

Moja lekarka przy kupach co kilka dni oprócz probiotyku zaleciła też na stałe espumisan 3x dziennie. Chyba pomogło, teraz po odstawieniu też jest ok.

W jaki sposób Wasze dzieci zaczynały podchody do przewracania z pleców na brzuch?
Mój układa się na boku, wygina i pręży, odpycha jedna nogą, ale jeszcze nie udało mu się odwrócić

reklama
Mamo_bobasa jak sobie wyhaftujesz ;) moja była bezimienna. Nie przywiązuje do tych symboli aż takiej wagi. My z rodzeństwem też jedną świecę mieliśmy. Kiedyś była tradycja że chrzestni odpowiadają za szatke i świecę i zazwyczaj haftowali imię na szatce.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry