reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry, my dziś też dużo pobudek zaliczyliśmy, ale może to dlatego, że wciąż jesteśmy u rodziców. Już się nie mogę doczekać powrotu do domu.

Tusiaczek stepper dobry pomysł, ja skacze na piłce albo chodzę po schodach w bloku na uśpienie.

Rogale już jadlam i chyba Witkowi nie szkodzą, a dobrze, bo to przecież rodowity poznaniak;)

Elifit zdrówka, biedne malenstwo. My odpukać jeszcze nie wiemy co to katar, ale boję się zimy.

Dieta. Już 3 tydzień jem żółty ser i masło i nie widzę wysypki:) mam nadzieję, że przygoda z dietą game over!

reklama
Jesteśmy po pływaniu. Odpoczywamy w holu. Nakarmilam 12.00-12.20, o 12.40 weszlyśmy do wody i o 13.10 po nurkowaniu już zaczynała płakać, więc szybciutko ja ubrałam i do szatni do wózka w którym w ciągu 3 minut zasnela. Jestem potwornie głodna więc zaraz do sklepu pędze po jakąś bulke.

Małgosia ile trwają te zajęcia na pływalni dla maluszków? Bo wg mnie i Zoli 30min to wystarczający czas dla niej. Potem chyba już jej zimno. Jestem i tak z nas. dumna bo nurkuje chwile i nie płacze. Marzą mi się zajęcia grupowe. Muszę się dowiedzieć gdzie w okolicy jakieś są i w jakiej cenie.

Witam i ja.

Julka śpi więc mam jakieś 20 minut jeszcze.
Elifit zdrówka dla dzieci.
Pola co do chrztu to u nas chrzestna wiedziała odkąd byłam w ciąży, że będzie bo to siostra męża więc nie wypadało jej nie wziąć a bratu powiedziałam jakieś 1,5 miesiąca wczesniej ale nie miałam pewności czy się zgodzi więc chciałam mieć czas ewentualnie na znalezienie kogoś. W kościele szybko załatwicie. Teściowa była w kościele wcześniej zapytać czy w ostatnim tygodniu dobrze będzie bo jesteśmy za granicą i ksiądz powiedział, że spoko. Także u księdza byliśmy w czwartek a chrzest w niedzielę. My lokal braliśmy więc teściowie nam wcześniej zarezerwowali. Myśle, że teraz nie ma sezonu na jakieś imprezy więc jeśli chcecie w lokalu to spokojnie zaltwicie.

My chusty już rzadko używamy. Jula zazwyczaj leżaczek, kocyk, mata albo krzesełko i do kuchni :) Moje dziecko uwielbia siedziec w kuchni :) Dzisiaj pogoda do dupy więc siedzimy w domu. A no i się wyspałam :D Dzisiaj mąż wstawał także jestem optymistycznie nastawiona do dnia.

wanny nie mam. herbate sobie zrobię wieczorem i wskoczę do łóżka. Dziecko oczywiście się obudziło bo moja teściowa jak wchodzi do domu to trzaska drzwiami i stuka obcasami, a jak się obudziła to na placach zaczęła chodzić. Zaczynam podejrzewać że ona to robi specjalnie.

Dziewczyny ja tylko na sekunde, mam taki sajgon od soboty w domu, ze szok. Odebralam wyniki badan moczu malego i wszystko ok tylko ciezar wlasciwy 1004 a norma od 1005 no i sa liczne szczawiany wapnia. Jutro zapisalam sie z malym prywatnie do pediatry, bo ta u mnie twierdzi, ze nie wie z czego i co to dokladnie. Fajna nie ma co:( Z czego to moze byc? Pamietam, ze ja to mialam w ciazy, ale nie zglenialam zbytnio tematu.
Jak mi sie unormuje sytuacja to Was nadrobie a narazie przepraszam- maly juz placze. Pa

reklama
Do góry