Tak na szybko. Floriana nie daj się, lekarze są niedouczeni. Nigdzie nawet nie próbuje się sugerować daty końcowej KP, a wg who, aap i innych liczących się organizacji wręcz zaleca się jak długo chce mama i dziecko. Tak samo z rozszerzeniem diety. Aktualne standardy pediatryczne z 2014r zalecają rozszerzenie diety po 6 msc. Nawet w tabeli z gratisa hipp jest napisane, że celem jest wyłącznie mleko mamy do 6 miesiąca. Każda mama ma prawo robić jak uważa i zacząć kiedy sama uzna, że dziecko jest gotowe. Lekarz, który wmawia, żeby się spieszyć ewidentnie nie jest na bieżąco.
reklama
elifit
Moderatorka
Kornela możesz ale będzie sama słodycz.
Limonka moja Z tuli teterkę. A kaszka nie jest konieczna. Ale dla dziecka starszego dobra bbo syci
Emyly no heloł
ciesze się że remont się kończy. Pochwal się rezultatem 
Lilla maluj razy dwa albo trzy i powinno zostać
Dobranoc
Limonka moja Z tuli teterkę. A kaszka nie jest konieczna. Ale dla dziecka starszego dobra bbo syci
Emyly no heloł
Lilla maluj razy dwa albo trzy i powinno zostać
Dobranoc
malgorzatkar
Fanka BB :)
Ooo Lilla przypomniałas mi, że nie pomalowalam paznokci i nie wydepilowalam nóg na jutro... Ale poprasowalam stertę ubrań...i zapomniałam wstawić wieczorem kolejnego i tak jutro pranie będzie mi się suszyć przez cały dzień. Swoją drogą wy też na okrągło pierzecie?
Jutro ciasto jakieś musze stworzyć na imprezę, a impreza zacna, bo z mężem i Ola
hihi o, i piccolo kupić trzeba, mąż był dziś w sklepie ale tylko jakieś trele morele było, s to niedobre jest. Zamierzam tez pół lampki wina wypić
Emily witaj!
Kornela możesz do mleka dodać kaszkę
Moja Zuzia tez drapala w siatkę łóżeczka turystycznego, ma takie u moich rodziców
Jutro ciasto jakieś musze stworzyć na imprezę, a impreza zacna, bo z mężem i Ola
Emily witaj!
Kornela możesz do mleka dodać kaszkę
Moja Zuzia tez drapala w siatkę łóżeczka turystycznego, ma takie u moich rodziców
elifit
Moderatorka
Malgorzatkar na okrągło piore :/
Ja już dziś wsunęłam pół szarlotki to trzeba by zrobić coś jeszcze rafaello na krakersach chyba szybkie ciasto i sałatkę gyros.
Piccolo też muszę kupić nom.
Ja już dziś wsunęłam pół szarlotki to trzeba by zrobić coś jeszcze rafaello na krakersach chyba szybkie ciasto i sałatkę gyros.
Piccolo też muszę kupić nom.
malgorzatkar
Mój powiedział, że gyrosa mam nie robić, bo coś tam... No i nie mam pomysłu na sałatkę. Zrobię na pewno pierś z kurczaka w piwie, ciasto marchewkowe, mam chipsy, paluszki, sok...balony
zimne ognie tez mam, hmmm, można się bawić 

elifit
Moderatorka
Zrób porową. Pycha!
malgorzatkar
Ch ba nawet mam pora i marchewkę dodatkową tez. Dzięki :-)
Zuzia cmoka przez sen i się wykopuje spod kocyka, przykrylam kołderka zrobioną z rozka, może lepiej jej będzie.
Wydepilowalam nogi, w połowie padł depilator, ale po 5 min ruszył znów, więc mowie dobranoc i idę spać
Zuzia cmoka przez sen i się wykopuje spod kocyka, przykrylam kołderka zrobioną z rozka, może lepiej jej będzie.
Wydepilowalam nogi, w połowie padł depilator, ale po 5 min ruszył znów, więc mowie dobranoc i idę spać
agulam
Cześć dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?
Jestem na bieżąco z czytaniem ale niestety często gęsto zasypiam....
Pranie /prasowanie nigdy się nie konczy
Paznokcie u nóg pomalowalam na czerwono a te u rąk lepiej żeby się w Oczy nie rzucaly:'(
Co do nowego wątku nie mam zdania, lubię bardzo czytać o postępach naszych/waszych dzieciaczków ale niestety nie nadążam...3 dzieci w domu wiec ciężko być na bieżąco
Hania uwielbia swoje stópki, obraca się z pleców na brzuszek bez problemów ale odwrotnie ju gorzej.uwielbia starsze rodzeństwo, jest w nich zaopatrzona, wystarczy że ich usłyszy juz jest happy
wcina owoce, obiadki aż się uszy trzęsą.kaszek jeszcze nie dawałam,musze jutro zakupić i powoli wprowadzać.w nocy je raz,czasami 2 ale zasypia między 19 a20.śpi w śpiworku, lekko przykryta kołderka,obowiązkowo pieluszka tetrowa.
Spokojnej nocki
Jestem na bieżąco z czytaniem ale niestety często gęsto zasypiam....
Pranie /prasowanie nigdy się nie konczy

Paznokcie u nóg pomalowalam na czerwono a te u rąk lepiej żeby się w Oczy nie rzucaly:'(
Co do nowego wątku nie mam zdania, lubię bardzo czytać o postępach naszych/waszych dzieciaczków ale niestety nie nadążam...3 dzieci w domu wiec ciężko być na bieżąco
Hania uwielbia swoje stópki, obraca się z pleców na brzuszek bez problemów ale odwrotnie ju gorzej.uwielbia starsze rodzeństwo, jest w nich zaopatrzona, wystarczy że ich usłyszy juz jest happy
Spokojnej nocki
limonka8721
Małgorzatka ja tez non stop piore, a impreza na pewno będzie super w takim towarzystwie :d
Elifit jula zazwyczaj tuli prztulanke ale czasem właśnie dorwie się do poduchy.
Kornela nie wypowiadam się odnośnie wszystkich kaszek ale o tej która mam czytalam. Ty uzywasz mleka Nestle wiec u ciebie być może można dodać zamiast miarki mleka miarkę tej kaszki. U mnie byłoby to zmieszanie dwóch różnych mlek a i do ilości tez bym nie była przekonana wiec wole dodawać do obiadku. Zresztą gdzieś w mecie jest porada eksperta z Nestle żeby właśnie tak robić lub podawać oddzielnie lub do deserku.
Malgorzatka właśnie mi uswiadomilas ze ja tez nie zrobiona jestem.
Julka niedawno obudziła się z mega wrzaskiem nie mogłam jej utulic tak się zalila. Juz dawno tak nie było. Chyba jej się cos przysnilo bo nic innego mi do glowy nie przychodzi.
Elifit jula zazwyczaj tuli prztulanke ale czasem właśnie dorwie się do poduchy.
Kornela nie wypowiadam się odnośnie wszystkich kaszek ale o tej która mam czytalam. Ty uzywasz mleka Nestle wiec u ciebie być może można dodać zamiast miarki mleka miarkę tej kaszki. U mnie byłoby to zmieszanie dwóch różnych mlek a i do ilości tez bym nie była przekonana wiec wole dodawać do obiadku. Zresztą gdzieś w mecie jest porada eksperta z Nestle żeby właśnie tak robić lub podawać oddzielnie lub do deserku.
Malgorzatka właśnie mi uswiadomilas ze ja tez nie zrobiona jestem.
Julka niedawno obudziła się z mega wrzaskiem nie mogłam jej utulic tak się zalila. Juz dawno tak nie było. Chyba jej się cos przysnilo bo nic innego mi do glowy nie przychodzi.
Ostatnia edycja:
reklama
elifit
Moderatorka
Ej ja też
Agulam pamiętamy i potrójnej mamie zawsze wybaczymy
Agulam pamiętamy i potrójnej mamie zawsze wybaczymy