reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Ja karmię wszystkim jak leci: KP, mm, zupki, mięsko, owoce i gluten :D Wojtek wcina aż mu się uszy trzęsą, nic go nie boli, nic go nie wysypuje :)
Szczęściara jestem. Miałam 2 kryzysy KP pod koniec 4 miesiąca jak mi sutki krwawiły i płakałam z bólu jak jadł ( chyba zaczynał ząbkować po równo po ukończeniu 5 miesiąca wylazły dwa zębole) i pod koniec 6 miesiąca jak drań gardził piersią po południu i wieczorem i karmiłam 2-3x dziennie. Już myślałam że po karmieniu ale nagle z dnia na dzień zaczął jeść jak człowiek i dalej karmię piersią hurra :)
6,5 miesiąca :-D:-D Pamiętam jak sobie mówiłam : jak bedę karmić 3 miesiące to będzie sukces, potem, że fajnie by było jakby dociągnąć do tego pół roku a teraz se myślę: oby jak najdłużej! taka wygoda dla lenia :)

Wojciech śpi, czas na rilax :)

Ja mam lecha free w 6cio paku i picollo ;D

Kum - dzieki za odp. Das ma teraz faze na cyca, ale herbatke, wode i sok pije. Moze sie przekona. U Was szybko poszlo

Ostatnia edycja:
Hej
Kupę lat ☺ ale czytam regularnie!!
Czytam czytam i oczom nie wierze że jutro sylwester, zapomniała bym zupełnie..
. m. Poszedł w końcu po rozum do głowy i wziął innego pracownika do remontu wiec jest szansa że do urodzin starszego czyli 3 tyg zdążymy.
Tyle u nas ☺ aha wczoraj Igor miał gorączkę cały dzień a rano obudził się zdrowy, nie wiem co do było. W każdym razie zjazdy na sankach zaliczone dzisiaj. No i jestem z niego dumna bo nauczył się już jeździć na łyżwach. Oczywiście nie okrągła lodowiska w 3 minuty ale kilka metrów bez trzymania sobie przejedzie.
Co do glutenu to ja na ludzką, skórka zn chleba w łapkę oczywiście pod okiem. Bałam się trochę wprowadzać go z racji mocnej alergii Igora ale pediatra przekonała mnie jeżeli po mm jest w pożądku to niekoniecznie musi być też alergii em.
Jutro też coś łyżkę. Mam wino jedynie domowej produkcji ale raczej skuszę się na piwko.
Czas chyba do spania bo Jagoda ostatnimi nocami urządza sobie kilku godzinne harce . Spodobało jej sie drapanie w łóżeczko (turystyczne mamy)

Przepraszam za posta pod postem ale jeszcze nie doszłam do tego jak w ale z edytować a przypadkowo mi się wysłało....
No. A że ten odgłos przyjemny dla ucha nie jest to i spać nie mogę. Także szykuję butle na noc i chowam się pod ķąderkę

Moja córka tez drapie w siatkę turystycznego, ale nie po nocy :)
Zmęczona jestem ale trzeba się upiększyć przed Sylwestrem. właśnie stopy na czerwono zrobiłam, a zaraz za ręce się zabieram. tylko nie wiem jaki kolor bo pewnie i tak jutro mi poodpryskuje.
Dobranoc

Witam i ja po malej przerwie:)

Pisałam posta ale jula mi przerwała i teraz moge nie pamiętac :/

Chora nie jestem ale dalej sie fatanie czuje dzisiaj do bólu głowy doszedł ból karku przy poruszaniu. Masakra.

Moja Julka też tuli podusię jak zasypia. jedną rączką sobie do buzi przyklada (mamy taką cienką podusię).
Co do glutenu to ja dodaję kaszkę nesttle do obiadku lub troszkę z wodą rozrabiam, bo ja mam tą co zwiera mm więc do mleka nie mogę dodać.
Poza tym dwa razy dziennie rano i na noc dodaję kleik do mleka. Z kaszkami to różnie, ja akurat mam z bobovity ale większość do robienia na mleku chyba dwie mam mleczno ryżowe. Czasem robię na gęsto, czasem dla smaku dodaję do mleka, a czasem nie podaję wcale kaszki. Sama nie wiem co robić. Są tak skrajne opinie na temat kaszek. W schematach jest niby że powinna jeść raz na gęsto ok 150. Potem czytam, że jak dziecko dobrze przybiera to nie ma sensu, innym razem, że to zapychacz i bądż mądry człowieku :)

Makota to wy macie jutro szczepienie:zawstydzona/y:?Jak tam to powodzenia i żeby Daś dobrze zniósl i dał mamie zabalować przy leszku :) Co do kp to ja miałam długi czas podobnie. Niby to lubiłam, i nie mogłam sama z siebie wprowadzić mm:/ Dopiero jak Julka mi się zaczęła denerwować to jakoś poszło powoli. Nie żałuję.
Lilla zdrówka dla psinki niech szybko dochodzi do siebie:)
Kum u nas z tym przybieraniem też miałam dylemat. Julka od samego początku dobrze przybierała na samej piersi i wszyscy piali z zachwytu. Poźniej jak zaczęłam dokarmiać a potem tylko mm a Julka dalej tak ładnie przybierała to już był problem i kazali mi ograniczyć jej mleko:/:/ Na szczęście teraz zwoniła więc i pewnie u was się unormuję, A maluch nadrabia to, że przez jakiś czas nie przybierał :)

CO do wątku o umiejętnościach jestem za:) Ja tam lubię czytać o naszych forumowych zdolnych dzieciach :):)

hmmm co jeszcze ?? Nie wiem już:(

Dziewczyny nie szalejcie tak jutro :D:D A propo ja jutro whisky sącze oczywiście w niewielkich ilościach bo ktoś musi byc na "chodzie" ale jednak :D:D

Spokojnej nocki :)

reklama
To tej na mleku nie mozna dodac do mleka??

Co so alkoholu tobja standardowo nic nie wypije. Nie lubie pod zadna postacia. Wypilam w zyciu ze 3 kieliszki i jedno piwo a od kilku lat nic. Nie ciagnie mnie kompletnie.....

Do góry