pola.
Fanka BB :)
Pola a mozesz mi napisac dokladnie jak u ciebie bylo z tym usg kiedy jaka roznica i jakie wymiary maluszka?
Ja pierwsze USG miałam w 6t5d a wg USG to był 6t2d.
Drugie USG miałam w 9t5d a USG pokazało 9t1d.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pola a mozesz mi napisac dokladnie jak u ciebie bylo z tym usg kiedy jaka roznica i jakie wymiary maluszka?
jagódka czytałam, że też Cię męczy ŁZS - co stosujesz teraz i czy u Ciebie to skóra głowy czy nieowłosiona? bo u mnie to skóra głowy i lekarz zabronił stieproxu a czytając ulotki nawet od sailcylolu czy squamaxu widzę, że w ciąży nie można, chociaż to nie lekiwięc już nie wiem...
. U mnie ŁZS dotyczy głównie skóry twarzy + linia włosów, mam też problemy w zimie ze skórą na dłoniach.btw. jak to jest ze zwolnieniem w ciąży na czas choroby? czy lekarz rodzinny może wystawić L4 z kodem B, tak żeby było 100% płatne czy tylko Gin ma takie uprawnienia?
ja jadę teraz na zwykłym L4 płatnym 80%.
przede wszystkim życzę Ci zdrówka![]()
moim zdaniem lekarz ogólny może wypisać zwolnienie z kodem B, ale jeśli tego nie zrobi, a pracodawca jest poinformowany o ciąży, wydaję mi się, że powinien pójść na rękę i policzyć 100 a nie 80 %
gdzieś wyczytałam, że od momentu kiedy przedstawisz zaświadczenie od ciąży, za każde zwolnienie płacone masz 100 %, bez względu na to, czy to zwolnienie na chore gardło, czy na złe samopoczucie lub komplikacje w przypadku ciąży.
myślicie, że w jak miałam robione 2 USG - jedno w 6 tc, drugie w 8 tc to w 12 tc też lekarz zrobi mi USG?
czytałam, że USG robi się rzadko, ale ja jestem cholernie ciekawska i tak się zastanawiam jak często będę widziała małego człowieka
musisz mieć usg między 10 a 13tc, niezależnie od tego ile miałaś wcześniej.
L4 od internisty z kodem B też może być i liczy się 100%
dzięki, a później w zależności od tego jak zdecyduje lekarz?
Sinus rinse mi tez bardzo pomaga od kilku lat, zapalenia zatok właściwie mi przeszły. Tu jest dość drogi, ale saszetki kupiłam będąc w stanach za grosze. Na opakowaniu co prawda jest napisane, że po kilku miesiącach wyrzucić, ale ja dezynfekuje w mikrofali i używam cały czas.
Jagódka - boli Cię pewnie torbielka poowulacyjna, to normalne
wszystkim zakatarzyonym i obolałym życzę zdrówka
Miała dziś USG. Jeden bliźniaczek nie przeżył i obumarł, ale się wchłania i nie zagraża drugiemu. Drugi ma się dobrze, serduszko bije.... Kamień spadł mi z serca, choć trochę żal, bo już pokochałam oba:-)