• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

tak te 10 minutówki, dzisiaj ćwiczyłam brzuch, pupę, rozciąganie i jakieś tam 5 min z chodakowską_łeb_jak_koń.
Ostatnio leciałam cały czas z chodakowską, ale mi się znudziło i tak sobie postanowiłam urozmaicać.
Na basen i idę w piątek z Maleństwem.

Czy ma któraś lodówkę z kostkarką do lodu?

reklama
Dokończę post bo musiałam lecieć do Malutka.
Wiec kapie ok 21, ładnie zasypia i po 40 min budzi sie na beknięcie, zazwyczaj beknie i idzie spać, a od tygodnia oczy jak 5 zł. I dziś tez juz siedzi ze mną w salonie [emoji20]
Wczoraj do 1 ze mną siedział [emoji19]

Nie mam kostkarki, bo nie chciało mam sie ciagnąć wody do lodówki.

Ostatnia edycja:
Sokoja - chodakowska łeb jak koń :-D umarnęłam :-D :-D
po pierwszej ciąży ćwiczyłam z Mel B. Lubię ją :-) jest taka pozytywna. Teraz mamy remont więc niezbyt mam gdzie ćwiczyć, graty są wszędzie... Ale chodzę 2 razy w tygodniu na fitness. A w lutym mąż obiecał mi rowerek stacjonarny.
Wakacje już niedługo trza wyglądać :-D

U mnie jest tak - 19:45 idziemy do łazienki albo wszyscy, albo Zuzia i kapanie. Potem cyc i koło 20:20 juz śpi, a potem bujam się z Olą, bi wcześniej pięknie juz sama zasypiala, a teraz od kilku dni wydziwia... Ale zasadniczo max 21:30 obie śpią

Doti, może ma jedną drzemkę za duzo w ciągu dnia? Nasze dzieci coraz mniej będa potrzebowały snu. Mój od 2 dni budzi się o 5 i stwierdza, że już jest czas harców, ale pacyfikuję Go do nas i udaję, że śpię i po jakis 20 minutach śpimy dalej.

Sokoja ja mam! Ale kostkarka w zamrażarce i obrotowa wymiata!
Ns tą w drzwiach szkoda mi było miejsca. U mnie lodówka może być pusta ale na drzwiach zawsze pełno ;)

Sokoja możesz mieć rację z iloscią snu w ciągu dnia. Mój jak spal 3 razy po 30 min to noc super była. Wczoraj mial dżemkę do 19.45, to potem pobudki co godzinę.

Za dużo piszecie ;-)Nie mam czasu czytać i nie pamiętam co odpisać.

Księdza nie przyjmujemy bo mąż się na nich obraził :tak:

Dzieci zasypiają 21-22.

Ja się opalać nie lubię więc ćwiczyć nie muszę :-p Ale waga 2 kg mniej niż przed ciążą.
Dziś zmieściłam się w pracowy stary uniform. Nie jest źle.:tak:

Michalina, u nas 74 ze smyka już za małe. Dziś wyjełam 80.

Graza, nie jesteś na bieżąco ;-) . Upór matki się opłacił. Mały wciaga już po 80 ml :szok: i cieszy się na widok butelki. Teraz trzeba to tyko wprowadzić po kąpieli.
No i dziś bardzo ładnie zjadał brokuła i wołał o więcej. Albo mu posmakował abo raczej dojrzał do tego kroku. Jadł bardzo świadomie i trzymał łapkami łyżkę.

Ja wychodząc z tego założenia co Haust, wolałam smoczek niż kciuk.
Wszystkie nawyki typu ssanie czegokolwiek, obryzanie czy nawet wciąganie wargi może powodować wady zgryzu. Ale głównie jak już zęby są.
chociaż u kilkuletnich dzieci mogą powstawać też deformacje części kostnych wskutek źle stymulowanego rozwoju.

reklama
Hejka, czy ktoś mnie jeszcze pamięta? ;)
Choćbym chciała to nie nadrobię...
Nie było mnie bom chora była. Zapalenie oskrzeli mnie dopadło, a do tego zastój w piersi i byłam nie do życia przez dwa tygodnie. Na szczęście Mama przyjechała z pomocą.
Dzięki Bogu wracam do żywych.
Co u nas? Tymek jeszcze nie siedzi (czy u was też każdy pyta czy wasze dziecko już siedzi?), ale za to ślicznie się turla. Kupiłam obiektyw portretowy więc będę cykać fotki [emoji5]
A jeśli o rozszerzanie diety chodzi to... Hit ostatnich dni jest taki że moje dziecko zjadło... Kawałek podeszwy swojego buta!! Na szczęście obeszło się bez dolegliwości.
Poza tym ktoś nam pozazdrościł i chyba rzucił urok bo moje dziecko od kilkunastu tygodni budzi się w nocy na jedzenie. Było spoko gdy pobudki były dwie, ale teraz to już przegięcie. Bywa że pobudek jest 4-5, no i generalnie karmię małego tak często jak noworodka. Cóż, pozostaje mi wierzyć że przyjdą lepsze dni [emoji5]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry