Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was miała robione badanie o nazwie Przezierność karkowa, a w zasadzie przezierność fałdu karkowego (NT - Nuchal Translucenty)? znalazłam informację, że "Warunkiem prawidłowego odczytu przezierności karkowej jest wcześniej odczytana wartość pomiaru ciemieniowo-sedzeniowego płodu, która powinna się mieścić w przedziale 45 do 84mm, co wskazuje na wiek płodu dziecka, a ten powinien znajdować się pomiędzy 11.3 a 11.6 tyg" źródło Przezierność karkowa NT - badania prenatalne
Ja mam wizytę 16.12 więc będę patrząc po suwaczku w 10t4d czyli lekarz nie powinien robić tego badania bo za wcześnie? Jak to jest?

Ja w 1 ciąży uspokoiłam się nieco po 30 tygodniu. A tak naprawdę to nawet do teraz nie jestem spokojna o moje dziecko, bo tak wymyśla i kombinuje, że dzisiaj polała się krew:-( Mój Łobuz doprowadzi mnie do zawału!!:-) kopaczkujak tylko mieszkasz na Podhalu to jak najbardziej
![]()
tynka123 no ja juz trzymam &&&&& za Was , bedzie dobrze bo innej opcji nie ma
ka.wo hmm ja cukier mam w normie no ale moze byc ze jest zbyt duzy spadek i dlatego. Umowiłam sie na jutro do lekarzazobaczymy co mi poradzi. He he no ja ranny bo od 6 w pracy do 20 ;-) dobrze ze klientow nie ma non stop to moge Was podczytac na bierzaco bo bardzo płodnie działacie na forum
i super bo mozemy sie wspierac. Ciesze sie ze jestem tu z Wami
![]()