Hobbit, tak jak Szmaragd pisze, jesteś bardzo dzielna! Tym razem na pewno wszystko bedzie dobrze.
Szmaragd, czytam wszystkie Twoje posty z bardzo dużym zainteresowaniem - jesteś niezastąpiona na tym forum.

A tak przy okazji, piszesz o wieku, gdy amniopunkcja jest zalecana. Nie wiem czy przeoczyłam post, ale jeżeli mogę spytać, to ile masz lat? Ja mam 29, a jak sie dzieciątko urodzi stuknie mi 30, Czy w takim razie powinnam myśleć o takim badaniu (czy usg genetyczne wystarczy)?
Ja w mojej Turcji rowniez poczułam magię świąt - w moim mieście pierwszy raz od 6 lat spadł snieg. Nie obyło się jednak bez problemow - najpierw 2 dni nie było prądu, a później kolejne 2 - wody :/ zima zaskoczyła WSZYSTKICH :d Tęskni tylko mi sie do rodziny, bo bardzo chcialabym sie z nimi spotkac ;(
W poniedziałek wracam do pracy - ciesze sie z jednej strony, bo ciężko bylo mi wysiedzieć w domu, ale z drugiej boję się, bo wciąz mam 1 cm krwiaka. Byłam dzisiaj na dosyć dlugich zakupach i potem bolał mnie brzuch. Nie wspominając, że potem dostalam mdłości i zapadlam w błogi sen.
Małgorzatkar, ja jeszcze nie myślę o zakupach ciązowych. Jedynie mam problem ze spodniami. Zapinam sie, ale po pewnym czasie rozpinam, bo zaczyna uwierać

Ogólnie ma obawy przed zapeszeniem. Chcialabym kupić jaiś malutki ciuszek dla bobaska, aby się przyglągać, pomarzyć, a nawet przytulic... ale jakoś sie boję.
Odnośnie witamin, to lekarz też nie poleca mi przyjmowania w pierwszym trymestrze nic oprócz kwasu foliowego.Ale raczej zacznej od drugiego trymestru, bo jestem strasznym łasuchiem i zamiast porządnego posiłku czasami nie potrafię sie opanowac i zjadam czekoladę, ciasteczko. A dzisiaj nie powstrzymalam sie i zjadlam pierwszy raz ulubione chipsy - Pringles. Mniammmmmm

Poza tym w polowie nocy budze się STRASZNIE głodna, a potem nie mogę spać. Czy wy tez tak macie?
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo bardzo serdecznie i mam nadzieję, że nie zanudziłam moim przydlugim postem

W zasadzie, to moglabym pisać i pisać, bo jak nigdy mam ślinotok (aż mąż na mnie dziwnie patrzy

)