reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

A ja wczoraj bylam na IP. Poszlam rano do toalety a tam rozowe plamienia, potem brazowe. Zadwonilam do kliniki (tam mam najblizej) i kazali przyjechac. Okazalo sie, ze wszystko w porzadku z dzidzia. Pomachal mamusi w swieta. Powiedzieli, ze mamy sie wstrzymac i mam sie nie przemeczac. Wolalam jechac i sprawdzic to niz cale swieta sie zamartwiac, czy aby napewno wszystko ok.

reklama
witam
arabelka- u mnie sie nie pytaja bo ja sama uprzedzam pytanie i mowie,ze jest nas duzo (obecnie trojeczka bo mieszka znami corka m19l moj syn 18 no i nasza wspolna coreczka 2l)ale bardzo sie cieszymu,ze bedzie nas wiecej,m mowi,ze gdzie naje sie pieciu to i szosty glodny nie bedzie i to urywa wszelkie kometarze:-D u mnie jest jeszcze duza roznica wieku i to tez wzbudza ciekawosc ale ja mowie ,ze starsze niedlugo pojda na swoje i zostanie nam tylko dwojeczka:tak:
lusia7-super ,ze wszystko z dzidzia ok,,fajny prezent mialas jak zobaczylas malenstwo
Juz nie moge jesc wsumie nie jem duzych porcji ale ciagle sie cos podjada ,od 3 dni mam zgage wiec popijam herbatke ze swieza mieta.W tej ciazy czasami zapominam ,ze w niej jestem zwlaszcza jak sie zajmuje mala,w poprzedniej ciagle o tym myslalam i b uwazalam na wszystko i to byl stres teraz jak mysle mniej jest o wiele lepiej:tak:
pozdrawiam i milego wypoczynku

A ja wczoraj bylam na IP. Poszlam rano do toalety a tam rozowe plamienia, potem brazowe. Zadwonilam do kliniki (tam mam najblizej) i kazali przyjechac. Okazalo sie, ze wszystko w porzadku z dzidzia. Pomachal mamusi w swieta. Powiedzieli, ze mamy sie wstrzymac i mam sie nie przemeczac. Wolalam jechac i sprawdzic to niz cale swieta sie zamartwiac, czy aby napewno wszystko ok.
dobrze, ze skonczylo sie na strachu; teraz uwazaj na siebie :)

Cześć dziewczyny!!!!
Właśnie wróciłam ze świąt, najbliższa rodzina wie. dowiedziała się jedna babcia męża, bardzo zadowolona, to będzie jej pierwszy prawnuk. drugiej babci nie mówiliśmy bo pleciuga jest i zaraz wszystkich obdzwoni... a ja na etapie ukrywania jestem.. co prawda w pracy, ale wolę mieć kontrolę nad tym kto wie.

Ciesze się, że święta wam mijają w porządku. mi przeszły mdłości, zgaga póki co mniejsza. na świętach objadałam się w normie bo brzuch mam strasznie wrażliwy na jedzenie i skurczony żołądek.

Hobbit - rozumiem że włącza ci sie schiza i boisz się powtórki... ale wady takie są bardzo rzadkie, więc że trafi ci sie drugi raz - szanse właściwie zerowe. a sami kierujemy naszym nastrojem oraz nastawieniem. bądź pozytywna albo chociaż obojętna, w sensie zdystansowana. zajmij czymś myśli i się nie nakręcaj!!!!!

Jutro z rana mam USG genetyczne :) cieszę się że zobaczę maluszka który już nie będzie przypominał fasoli.. tylko małego człowieczka :-)

Witajcie dziewczyny :D
Ja również wróciłam i czuję się wielka...
Lusia cieszę się że okazało się iż wszystko dobrze.
Kum trzymam kciuki za Ciebie.
Ja za to słyszałam przez 1,5 dnia co mi wolno a czego nie wolno. Co powinnam a czego nie, że siedzę już okrakiem ( ale nie widać pomiędzy nogami mojego starszego syna, któremu zapinam guziki :p) No i zaczynam dostawać słodycze :p A to już jest przerażające :p No i po świętaach muszę starszego doprowadzić do ładu z zachowaniem bo toż to się rozbrykało zanadto...

U mnie Święta minęły spokojnie, Klaudia była bardzo grzeczna, bawiła się, albo siedziała przy stole i jadła. Ja czułam się w miarę dobrze. Bliscy zadowoleni, szczęśliwi, że się udało. Tylko bratowa mojego męża zareagowała trochę dziwne, jakby miała mi za złe, że jestem w ciąży - ale nie przepadam za nią, więc lotto mi to co ona myśli, niech się w swój suchy tyłek ugryzie:-D Nie obżarłam się jakoś strasznie, mam wrażenie, że coraz mniej mi do żołądka się mieści. Jutro moja przyszła bratowa ciągnie mnie na zakupy, idzie na panieński i chce coś kupić młodej. Może przy okazji sobie coś kupię, bo dostałam pieniążki na urodziny, należy mi się jakiś prezent:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć dziewczyny ja już wróciłam do siebie. U mamy były trzy dni dobrych rad, a ja zdechła przeleżałam całe święta. Czuję się słabo, ale mimo to było miło. Poczucie, że nie jestem sama pomagało, ojciec dziecka nawet nie złożył życzeń. Jego strata :-)

upieklam kruche ciasteczka i jestem tak zmeczona jagbym weszla na giewont do tego wyskoczyla mi opryszka:no:,popijam sok ze swiezo wycisnietej cytrny co by dostarczyc organizmowi wit C
humor mi spada a m wkurza ciagle byle czym:eek:oj te hormony,do tego teskni mi sie za rodzina jak was czytam ,nazekacie na babcie ,tesciowe itp a ja bym chciala sie spotkac z krewnymi a tu za daleko.......:-(

la luna zazwyczaj tak jest.... Osoby, którym daleko tęsknią, a te co mają blisko narzekają.... Ale z mojego doświadczenia jest tak iż stosunki rodzinne się" normują" i pozwala się dorosnąć jak się jest dalej od siebie i też ma się siłę na dłuższe spotkania :D

reklama
Witajcie melduje ze siadlam w spokoju w koncu:)
Wigilia wspolna u nas bo duzo miejsca tu (na wynajetym) wczoraj u tesciow a dzis z nimi do rodzicow...padam bo za kierowce robilam:/ nie lubie jezdzic jak jest ciemno oczy siadaja:/ maly po drodze zasnal wnieslismy i spi dalej takze luz...ja legam przed tv ogladam porody hehe a tatus w 3 pokoju chyba tez zasnal:)

Fajnie tak oznajmic w swieta taka nowine:) ja planowalam ale niedtety by nie wyszlo...
Pola super reakcja: )

Do góry