reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
mataaam- próbowałam samą przegotowaną wodę i też dupa :no: spróbuję z tym miodem, wolałabym znaleźć jakiś naturalny sposób żeby nie łykać tabletek

Witam,

z tami zaparciami to ja tez mam duzy problem. Wczoraj juz nie wiedzialam co z soba zrobic. Brzuch mnie bolal niesamowicie a do tego dostalam dreszczy. Co 5 min chodzilam do toalety a tu nic. W koncu sie udalo i bylo odrazu lepiej. Zamierzam jakis kefirek albo maslanke kupic i pomysl z herbatka koperkowa tez bardzo mi sie podoba.

Jesli chodzi o wozek, to poki co britax römer bym chciala. a to ze wzgledu na gondole dla dziecka do przewozenia w aucie. Maluszek nie powinien dluzej niz 2 godz byc w foteliku a jak urodze, to w ciagu 3 m-cy bedziemy do PL jechac. A ta gondola wygrala w testach ADAC w Niemczech.

mataaam- próbowałam samą przegotowaną wodę i też dupa :no: spróbuję z tym miodem, wolałabym znaleźć jakiś naturalny sposób żeby nie łykać tabletek
kilka sliwek zalać wrzątkiem na 12 godzin,wypić wodę i zjeśc sliweczki i tak kilka dni sobie pić,zaparcie przejdą jak ręką odjął;-) W razie gdyby nic nie pomagalo,a zaparcie jest niebezpieczne w aptece można kupić czopki,eva/gu.

Jesli chodzi o wozek, to poki co britax römer bym chciala. a to ze wzgledu na gondole dla dziecka do przewozenia w aucie. Maluszek nie powinien dluzej niz 2 godz byc w foteliku a jak urodze, to w ciagu 3 m-cy bedziemy do PL jechac. A ta gondola wygrala w testach ADAC w Niemczech.
zdecydowanie tak,fotelik jest do bezpiecznego przewożenia,przejścia,niektórzy traktują go jak część wozka zamiast gondoli,kręgosłup dziecka cały czas wygięty w pałąk i zmiany masakryczne.

minisia-tak u mnie też czwóreczka będzie daj Boże:)Najstarszy syn już przy córeczce mi bardzo pomagał i na szczęście nie buntuje się już na fakt kolejnego malucha:),W niej wszyscy zakochani:)

spać nie mogę,wrrr

Ostatnia edycja:
Witam się po raz pierwszy w tym wątku. Przyznam szczerze, że dość regularnie was podczytuje, ale nie chciałam nic pisać do badań prenatalnych. Jak widać po suwaczku jestem już mamą małego cudownego przedszkolaka i cudownego Aniołka, który na zawsze pozostanie w moim sercu. Ponieważ usg wyszło dobrze, postanowiłam się w końcu przyłączyć. Od wczoraj wiem, że spodziewam się synka i bardzo mnie to cieszy, bo tak właśnie chciałam i czułam, mimo że wszyscy zapowiedzieli mi córeczkę.

Dziewczyny to ja mam super, bo u mnie na zaparcia pomaga kawa z mlekiem. Po kawce nie ma szans, zebym nie zaliczyła kibelka :-D

Fionka dopiero spojrzałam, że stracilas Synka w 17tc. W głowie się nie mieści:-( Takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Fajnie, że z nami jesteś!

Ja zastanawiam się nad wózkiem i mam mętlik w głowie. Na pewno wiem już czego oczekuje od wózka. Tak jak piszecie dla naszych pociech ważna będzie gondola, bo rodzimy latem. Mój Synek urodził sie w Sylwestra i gondola była używana bardzo mało. Latem kupiłam lekką spacerówkę. Ograniczają mnie też finanse, bo taki jakbym chciała kosztuje za dużo. Moze znajdę tańszą używkę. Niektóre wózki sa jak nowe a kosztują połowę ceny.

Witajcie sobotnio.

Na temat wozka nie bede sie wypowiadala bo sama nie wiem jaki kupie,wiem ze maja byc skretne kola bo nie bede sie meczyc z dzieckiem w wozku i 2 malymi dziecmi idacymi po bokach wozka i aby jeszcze na kazdym zakrecie meczyc sie aby wozek mi skrecil .A kupie taki na jaki bedzie mnie stac :-).

Dziekuje za dobre slowao moim M

POLA tak M ma minusa,ale zycie toczy sie dalej,kazdy ma prawo do pomylek,on rozwiodl sie z zona,jestesmy razem i czekamy na nasze 2 malenstwo i to jest najwazniejsze,ale szczerze to gdzies mam zal jeszcze ze wtedy wybral zone i dzieci niz mnie,ale nie ma tego zlego bo jestesmy razem juz dlugi czas :).

VENUS no niestety nie ma latwo z rozwodnikiem,nie wiem czy Twoj maz ma dziecko z poprzedniego malzenstwa ,moj ma az 2 dzieci i to jak dla mnie dodatkowy dla nas bagaz,choc wiem ze dzieci niczemu nie winne ,ale mysle ze wszystko jest do ogarniecia.

Dzieki za rady z ta woda i miodem na zaparcia,napewno zaniedlugo zastosuje :-).

KOPACZ wielkosc brzuszka o niczym nie swiadczy,u mnie juz brzuch widac i jak popoludniu sobie pojem to wiadomo brzuch wiekszy ,ale ja nawet jak sobie nie pojem to w 3 miesiacu mam taki brzuch jak moja przyjaciolka w 7 miesiacu i nawet pozniej z synem jak byla w ciazy , a z jej synem wszystko ok :-).

Moje dzieci smieca sobie krojeniem biszkotow,oj bede miala sprzatania,ale grunt ze teraz mam chwile spokoju aby poczytac i napisac :-).

MILEGO DNIA

Ostatnia edycja:
reklama
Dorota mój ma też 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa i czasem jest bardzo ciężko :-( Nie wiedziałam, że będzie mi tak ciężko czasem...

Do góry