reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

la luna przykro mi, ale to jeszcze nie jest przesądzone ze napewno jest chore. 3mam kciuki.

Swoją drogą to nie wiem czy ja bym robila ta aminopunkcje bo dziecka bym i tak nie usunela jak by bylo chore. Smutny dziś dzień :(

reklama
la luna przykro mi, ale to jeszcze nie jest przesądzone ze napewno jest chore. 3mam kciuki.

Swoją drogą to nie wiem czy ja bym robila ta aminopunkcje bo dziecka bym i tak nie usunela jak by bylo chore. Smutny dziś dzień :(

ewa66 popatrz na to z innej strony. Chyba lepiej zrobić badanie i za 3 tyg mieć pewność, że wsio ok niż się zastanawiać i stresować do końca ciąży? Ale wiadomo każdy ma swoje wybory. Przed amnio wszyscy sieją panikę a badanie ani nie boli ani tak naprawdę nie ma wielkiego ryzyka - żaden z lekarzy z którymi się zetknęłam w swojej karierze zawodowej nie miał przypadku aby coś się po badaniu działo (a mówił to również ten, który mi amnio robił i robi takich badań po 2 dziennie w szpitalu uniwersyteckim).

La luna, jak dzieciaczek sie ruszal, to bardzo dobry objaw, bo te chore malo ruchliwe sa. Jest duza szansa, ze bedzie dobrze. Amniopunkcja wyjasni sprawe. Przytulam.

La Luna pamiętaj, że 1:5 to aż 80% szans, że dziecko będzie zdrowe - i tego Ci życzę, mocno przytulam..

Biorę się za odgrzewanie obiadu, bo głodna jestem okrutnie.. Byłam w ciuchu, kupiłam taką zwiewną czerwoną sukienkę - na trochę mniejsze dziecko, ale jak Klaudia się zmieści, to nakleję czarne kropki z papieru samoprzylepnego, zrobię jej opaskę i będzie biedronką;-) A poza tym to kupiłam słodziachnego rampersa welurowego z kubusiem puchatkiem, wygląda jak nie noszony, za całe 8zł:-D

la luna kochana trzymaj sie !
nadal jak jagodka napisala masz 80% to bardzo duzo!!!

ewa wiesz Ty bys nie usunela i wiele z nas jak i ja rowniez nie mam zamiaru usuwac dziecka bo to owoc naszej milosci ale czasem sytuacja czlowieka zmusza do podjecia takiej a nie innej decyzji wiec nie mowmy tak ze "ja bym nie robila" "ja bym nie ususnel" bo nie wiemy jaka kto ma sutuacje tak naprawde i mozemy kogoz zranic ..

reklama
Ewa66 nie martw sie wielkościa brzucha kazda z nas jest inna biorąc pod uwage że ty jestes bardzo szczupla. Moja mama jak trafila do szpitala z regularnymi skurczami to jej powiedzieli ze w polowie ciazy jeszcze nikt nie urodzil a ona byla tylko 6 dni przed terminem takze widzisz nie ma reguly :)

Blueberrry no troszke sie dzialo ale juz jest dobrze:) A mieszkano rzeczywiscie na troszke wieksze zmienilismy. Co do twoich wizyt
to ja bym chyba nie wytrzymala tyle czekac ja jestem strasznie niecierpliwa i chcialabym miec caly czas wszystko pod kontrola. A co do lenistwa mam tak samo ostatnio jest coraz gorzej ze mną hehe.

Jagódka noo powiem ci ze cora ma niezle pomysly ale swoja droga oryginalne:)

malgorzatakar fajny pomysl z tym fitnesem sama musze zaczac sie ruszac troche bo len mnie pochlania totalny i jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak bede wygladac pod koniec ciazy.

tynka 123 nie martw sie wielkoscia dzidziusia skoro lekarz mowi ze jest dobrze to tego trzeba sie trzymac. U mnie tez maluszek wychodzi ponad tydzien starszy niz jest w rzeczywistosci ale lekarz powiedzial ze takie odchylenia sa jak najbardziej normalne. Przeciez dzieci nie wszystkie rodza sie takie same:) Takze bez obaw :)

minisia jestem z cambridge :) co do macierzynskiego tez musze zaczac sie inetersowac tym bo jestem zielona w tym temacie:/

la luna badz dobrej mysli amnio napewno wyjdzie ok trzymam kciuki:):)

Co do brzucha to u mnie cos tam powoli widac ale jak ja to mowie to bardzo powoli. W sumie to widac glownie wieczorem po
calym dniu. Ale mysle ze juz teraz u kazdej z dnia na dzien bedzie coraz bardziej widac:)
Co do wymiotów to mnie naszczescie ominely mialam jedynie wieczorne mdlosci ale powoli zaczynaja przechodzic tzn mam je dalej ale juz nie kazdego dnia.
A mam do was pytanie odnosnie kwasu foliowego jak dlugo zamierzacie brac ja slyszalam ze do konca pierwszego trymestru tzrba brac i teraz sama nie wiem:/

Pozdrawiam wszystkie mamusie i milego dnia zycze:)

Do góry