reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

dzięki za rady dziewczyny :* spróbuje z tym imbirem, bo to właśnie żołądek mnie ciągle męczy, biegunki nie mam.

szmaragd - nie Tobie powinno być wstyd tylko temu dupkowi co Cię zostawił !!
jagódka - też mnie wkurza takie stereotypowe myślenie, szczególnie starsze osoby, które uważają, że dziecko bez ślubu to "koniec świata" ;/

reklama
Szmaragd u mnie tez kiedys u gina wyszla przykra sytuacja. My staralismy sie o dziecko juz kilka lat. Weszlam do gina a ona mnie spytala jak tam moje dzieciaczki. Przykro mi sie zrobilo niesamowicie (tym bardziej, ze ryczalam co miesiac z rozczarowania, ze znow sie nie udalo). Powiedzialam, ze jeszcze sie nie udalo i wtedy sie zorientowala, ze pomylila mnie z kims innym.

Hej jesli chodzi o stereotypowe myslenie to tez przez to przechodzilam. Tyle ze chodzilo o mojego brata. Miedzy nami jest 15 lat roznicy i teoretycznie moglabym byc jego mama ale uwierzcie mi te spojrzenia ludzi i komentarze byly poprostu masakaryczne a najgorzej bylo jak mialam gdzies 18 lat wtedy to dopiero komentarze byly bo moj brat byl dosc niegrzecznym dzieckiem i caly czas slyszlam "ze nic dziwnego ze takie dziecko skoro matka taka mloda" i rozne inne tego typu. Oczywiscie nie popieram rodzicielstwa w tym wieku ale co kogo obchodzi sytuacja rodzinna szczegolnie te obce osoby:/:/ I to odnosi sie do wszystkich aspektow: nieslubnych dzieci samotnych rodzicow itd nie powinno to nic nikogo obchodzic :) takie moje zdanie i wiem ze robi sie czasem przykro ale nie powinnysmy sie tym przejmowac :)

nadrobilam :) i przez to zglodnialam na maska a fasolke po bretonsku to moj M robi najlepsza na swiecie. Chociaz chodzi za mna zupa serowa teraz... zreszta wszystko bym zjadla

Dla mnie dziewczyny tez pasuja na moderatorki takze chyba jednoglosnie wybrane :D

Czy wy tez czujecie brzuszki tak jakbyscie ciagle je wypychaly? Czuje sie tak non stop i nawet ostatnio probowalismy z M nadrobic troche przytulanek i bylo mi bardzo ciezko a ponoc seks w ciazy ma byc takie fajny (i bylo bombowo na poczatku kiedy objawy byly jeszcze srednie).

Julia i Luna ja juz od dawna zaciskam kciuki za wasze badania i wierze mocno ze wszystko sie dobrze skonczy :)

Kochane, zobaczcie na nasze suwaczki, z dnia na dzien nie moge sie nadziwic jak to pieknie sie posuwa na przod. Chociaz dla mnie zawsze czas leci za szybko to jak na poczatku ten stres byl wielki i kazdy dzien sie wlokl tak teraz raz dwa kolejny tydzien za tygodniem :) Moje belly best friend pokazuje juz 39% ciazy :)) wow

Ja tez mam kindla i przeczytalam 1 czesc greya na raz, 2 mecze w podrozach, i chyba wezme sie za nia teraz bo tez mi sie nudzi mimo ze pracuje. Ale u nas sezon deszczowy i nie chce sie wychodzic nigdzie wiec siedze w domu. Poradzcie jakies fajne kryminaly czy romanse to sie zaopatrze :)

a co do nart to my bylismy w zeszlym roku, zreszta tak jednego roku zimowy urlop drugiego jakies tropiki a teraz kolej na dzidzie i jakos damy rade bez wakacji :)

Ostatnia edycja:
Ja tez mam kindla i przeczytalam 1 czesc greya na raz, 2 mecze w podrozach, i chyba wezme sie za nia teraz bo tez mi sie nudzi mimo ze pracuje. Ale u nas sezon deszczowy i nie chce sie wychodzic nigdzie wiec siedze w domu. Poradzcie jakies fajne kryminaly czy romanse to sie zaopatrze :)

Ja lubuję się w thrillerach. Czytałaś coś Zaffona? Polecam "Marinę":tak: Ostatnio czytałam "Niewinnego" Grishama. Jodi Picoult ma też całkiem niezłe książki. Uwielbiam też bardzo zabawne kryminały Chmielewskiej - jak nie znasz to koniecznie do nich zajrzyj. Całkiem nieźle czytało mi się też trylogię ".. nad rozlewiskiem", ale to raczej takie romansowo-obyczajowe.

a ja dziś po badaniu, szczegóły w odpowiednim dziale. Zrobiło mi się tylko przykro gdy lekarz spytał "a gdzie będziecie rodzić?" i miała ochotę powiedzieć "my jest w liczbie pojedynczej", i poczułam jakiś taki wstyd, że zostałam porzucona, a już jakoś sobie to poukładałam.

Szmaragd, a może to było takie - gdzie Ty i Maleństwo będziecie rodzić?
Bo ja widzę po sobie, że mówiłam nieraz "wychodzą nam ząbki", "karmimy się" itd. a przecież ani nie ząbkowałam ani Tomek mnie nie karmił, a ja jego :)
Sformułowanie niefortunne, ale może nie miał nic złego na myśli :tak:

Szmaragd u mnie tez kiedys u gina wyszla przykra sytuacja. My staralismy sie o dziecko juz kilka lat. Weszlam do gina a ona mnie spytala jak tam moje dzieciaczki. Przykro mi sie zrobilo niesamowicie (tym bardziej, ze ryczalam co miesiac z rozczarowania, ze znow sie nie udalo). Powiedzialam, ze jeszcze sie nie udalo i wtedy sie zorientowala, ze pomylila mnie z kims innym.

Widzę, że większość z Was czytała Greya - ja sporo słyszałam, ale jakoś do tej pory nie miałam okazji. Może powinnam spróbować.

A ja lubie druk. Jak zastanawiam sie nad jakas ksiazka to wchodze na lubimyczytac.pl i czytam opinie. Z kryminalow to mnie ujelo millennium, ale sluchalam audiobooka i moge powiedziec ze uwielbiam jak pm. Gosztyla czyta. Proszynski tez ma fajne ksiazki, ale nie tylko... jak bylam na targach ksiazki to kupilam 2 ksiazki z trylogii, nielegalni i niewierni, ale jeszcze nie ruszylam.

Ja już dawno nic nie czytałam, muszę sobie coś ściągnąć na komórkę, wieczorami poczytam...

Szmaragd, właśnie to nie tobie ma być wstyd...

Ja też mówię o mnie i Oli w liczbie mnogiej: karmimy się, kapiemy sie, zabkujemy itp :)

reklama
  • jagodka, aNilewe, Anulka198424, blueberrry, elifit, Ewusia31, floriana, Gosia i Bartek, haust, hubson, julia0903, ka.wo, kum, LALECZKA793, la luna, makota89,malgorzatkar ,MaMaMu, pola oto lista mam ktore maja(powinny miec dostep) julia zaraz wysle zapytanie do admina w Twojej sprawie :)

lusia7, sokoja, arabelka, anastazi, szmaragd44, ninja_muffin, lui85, venus27, faraway1, angelika2014 zostaly nicki wyslane do admina :)

seorise i jeszcze jedna mamusia nas pytala o dostep dzis..nie moge odnalezc...chialam ta sprawe zostawic naszym moderatorom aby zdecydowaly jak to bedzie z nowymi osobami :)

Do góry