reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Ale rudość piękna! Zawsze o takich marzylam ale swoje włosy mam czarne i musialabym sporo rozjaśnić, trochę szkoda mi ich niszczyć. Ale Twoje superowe.

reklama
s.michalina - ja noszę kartę ciąży przy sobie, podobnie jak wszystkie wyniki badań, tak jakby co.

jagódka - mi się niestety rude nie podobają, ale cięcie masz fantastyczne :)

laluna - czy już po amnio? Kciuki mocno zaciśnięte!

I też chyba zacznę podwójne wizyty - mój lekarz odszedł z LuxMedu gdzie mam pakiet, ale chcę u niego zostać do rozwiązania, więc będę chodzić co miesiąc prywatnie. Trochę mnie to uderzy po kieszeni, ale dla komfortu psychicznego wolę przy nim zostać.
Tak więc w LuxMedzie - wizyty po skierowania na badania, a u lekarza prowadzenie ciąży jako tako.

Zaczęłam wczoraj kurację antybiotykową - i jakieś 2,5 godziny po przyjęciu zawroty głowy i nawet wymioty. Już jest lepiej, ale przez to musiałam odpuścić wizytę u endo, a skończyły mi się tabletki... Kolejny wolny termin dopiero za 2,5 tygodnia. Dobrze, że zapobiegawczo dostałam od gina na 100% - mówi się trudno, trzeba będzie wykupić i tak.
Mam tylko nadzieję, że moja reakcja na antybiotyk była jednorazowa, bo nie wyobrażam sobie kolejnych 10 dni w tym samym stylu.

Umówiłam się też na USG połówkowe - prywatnie, więc termin ustalam sama - wstrzeliłam się na 15 lutego, czyli będzie to 19 tydzień i 3 dni.

Ewusia 31 no to ten kalkulator jest dobry hehe:) mi pokazuje ze waze o 1 kg za duzo;p

Kopacz swojego czasu ksiazki ze Zmierzchu pochlanialam:) zakochalam sie w powiesci, filmy ogladalam ale to nie to samo;p

Laleczka mam identyczny problem z watkiem zamknietym;p

Minisia gratuluje maluda jest przesliczna a imie bardzo orginalne i nie spotykane:) dane tutaj w polsce?:)

jagodka no to kochana bedziesz musiala dokladnie sie przebadac w tym kierunku...a teraz nos przy sobie jakies cukierki albo cos ..! dbaj o siebie.
Fajny kolorek:)

Ja dzis na obiadek mam ziemniaczki i krokieciki:) suroweczka do tego:)

jagódka fajny kolor, też kiedyś się rudo malowałam, teraz w blondy poszłam :p

mi też lekarz i teraz i w poprzedniej ciąży mówił, że termin z usg do 12tc, czyli z tego prenatalnego, jest najbardziej prawdopodobnym terminem

Jagódka kolor super, włosy też bardzo ładne i chyba podatne na ukladanie?
Małgorzatka jakie bierzesz tabletki na żylaki? ja cyclo3fort.
Minisia ale kochana laleczka!

Ja dzisiaj na obiad mam kapuśniak :)

Dzisiaj wzięłam się za generalne porządki. Poukładałam w komodzie i innych szafach. Powiedziałam sobie, że codziennie coś będę robić ;)

Julia ja jestem diagnozowana. Mam hipoglikemię reaktywną, niestety w ciąży nie mogę brać swoich leków..:-(
Dzięki Dziewczyny;-) Ja już miałam wszystko na głowie, długo blondy nosiłam, ale strasznie mi włosy zniszczyło, więc odpuściłam,a w rudym dobrze się czuję

No to poszlo do przodu jak I u mnie:)

Julia nie w pl a tu w uk rodzice to anglicy:)

Dziekuje za gratulacje. .pewnie mama juz sie do domku szykuje bo tu jak porod naturalny I mamusia z maluszkiem ok to do domku po kilku godzinach wysylaja:)

Wloski zrobione-zadowolona:) fotki wkleje pozniej narazie jem bo zglodnialam:)

CZeść dziewczyny dziś jak narazie czuje się lepiej. :-D

jagódka - mnie to już całkowicie się rozregulował, nie mogłam zasnąć prawie do 3 w nocy a wstałam dziś przed 14, zdążyłam zjeść śniadanie, wyjść z psem, a tu już 15 :szok:

s.michalina - ja też byłam zawiedziona wizytą na nfz , chociaż dostałam skierowanie i udało mi się jeszcze zrobić większość badań, a potem odpuściłam, dla mnie to jest naprawdę głupie, że decydując się na wizyty prywatne, mimo to , że jesteśmy ubezpieczone, za badania musimy płacić, chory system :baffled: mój gin do którego chodzę prywatnie powiedział, że jedyne co może zrobić to dać mi skierowanie do szpitala na dwa dni żebym zrobiła wszystkie badania za darmo.

Hobbit - mi lekarz wyznaczył połówkowe na 21tc, kolejną wizytę mam w 17tc i mówił że bez usg, ale ja też nie wiem czy wytrzymam tyle czasu nim zobaczę mojego bąbelka :-(

malgorzatkar co do zmian terminów porodu według usg to mnie właśnie laekarz powiedział, że pierwsze usg jest najbardziej wiarygodne i że mam śię tego trzymać, tak jak powiedziała lusia - później każde dziecko rośnie własnym tempem, a przez pierwsze tygodnie wszystkie dzieci rosną jednakowo :tak:

reklama
jagódka, bardzo ładny kolor :tak: a jaki masz kolor oczu? ja od zawsze ciemne włosy, lubię zimne kolorki u siebie.
minisia, fajna malenka :-) to teraz potrzeba chłopczyka do pary ;-)

Do góry