reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Haust - my dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie w stanie deweloperskim, więc mogłam zrobić co chciałam i tak zrobiłam :-D (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku budżetowego ;-)) i szczerze uwielbiam to mieszkanie :tak: szkoda tylko, że wszystko ładne to zwykle drogie :zawstydzona/y:

Ja się dziś ważyłam i na razie waga bez zmian :-D:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Lekarz powiedzial, ze mam isc do szpitala na obserwacje, bo w warunkach domowych nie da sie sprawdzic co mi dolega. Stwierdzil, ze mam twardy brzuch i ze jak po nospie nie przeszlo to lepiej dmuchac na zimne.

Obstawiam, ze jak dowiedza sie, ze nie krwie to zrobia mi usg i mnie wypuszcza uznajac, ze jestem panikara.

Zrobil usg. Serduszko bije.

Wystraszylam sie prawde mowiac
Dziekuje za wsparcie

cześć dziewczyny,
nie załamujcie mnie z wagą...u mnie 6 na plusie... ale w sumie przytyłam tylko w cyckach i brzuchu, może delikatnie uda. nie wiem, nie jem słodyczy aż tyle co przed ciążą, jem w sumie tyle co zawsze i raczej zdrowo, a te kg lecą jak szalone, gr gr grrrr

Makota, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, daj znać, co ci powiedzieli. może faktycznie jakieś przesilenie? ja miałam tak dwa tyg temu, że brzuch jak kamień i przeszło po 3 dniach, mam tylko dużo magnezu brać...

ja mam pokój Oli biało-różowe meble, jasne ściany i naklejki :p sypialnia w dwóch odcieniach różu, jedną ścianę teraz chcę zamienić na jakiś ciemniejszy jeszcze, może nawet w fiolet wpadający, łóżko biało-czarne. salon z kuchnią mam czarne meble, w kuchni dół wenge, góra kremowa błyszcząca, na ścianach kolor mleczna czekolada.

biedna makota :( oby wszystko bylo dobrze:*

Ja mam dylemat bo boli mnie gardło przez wydzieline co splywa z zatok a kataru nie mam. Na zatoki stosowalam juz prawie wszystko co mozliwe i nic. Ginekolog przepisal mi sumamed antybiotyk, ale ja nie wiem czy go brac bo jak nic nie splywa to gardlo nie boli ;/ w jeden dzien splywa to boli w drugi nie to jestem zdrowa jak ryba;/ zazwyczaj kilka dni splywa a kilka nie :( co tu robic ??? wynik crp mam 8,89 jakos tak dokladnie nie pamietam :( pomocyyy

dodam ze juz na to bralam augumentin jakies 4 tyg temu i nic nie pomogl;/

Ostatnia edycja:
Dziewczyny do tych Waszych liczb to chyba jeszcze trzy miejsca powinnyście dodać:confused: Bo ta trzycyfrowa największa to 999 a za tyle to sobie farbę można kupić:-p
A co do zęba to trochę niepoważna dentystka, w ciaży zęby się wyrywa, jak jest stan zapalny, to konieczne jest wyrwanie, bo może spowodować poważne problemy z donoszeniem i rozwojem ciąży. Ja w pierwszej straconej ciązy miałam ten problem, bo 8 -mka mi się wyrzynała - w stronę innych zębów, robił się stan zapalny, dentystka płukała mi dziąsło i zakładała lekarstwo a w drugim trym. miałyśmy ją rwać, bo zagrożenie było zbyt duże. Stało się inaczej i m-c po poronieniu miałam dłutowanie

Doti Tobie też!
źle mnie zrozumiałaś, albo ja źle wytłumaczyłam:-p Przed ciążą miałam wyrywana ósemkę lewą po której zrobił się suchodół, trzy tygodnie byłam na ketonalu. Dentystka powiedziała że ze względu na to że po prawej stronie jest ciasno i non stop psuja mi się zęby, lepiej byłoby wyrwać te drugą dolną ósemkę. Ale nie w ciąży. Tam nie ma stanu zapalnego, więc nie ma co ryzykować że znów się pojawi suchodół. To jest taki ból że nie da się bez ketonalu, a w ciąży przecież nie wolno.

Natomiast faktem jest że dentyści próbują kanałowo najpierw leczyć zanim wyrwą, no chyba że sie nie da to trza rwać. :-p

trzycyfrową liczbę bym chciała + oczywiście trzy zera :-p

Ostatnia edycja:
makota89 - trzymaj się! Myślami jestem z tobą. Powinni Cię zostawić na obserwacji, uważaj na siebie i myśl pozytywnie.

Dziewczyny z wizytami na dziś - &&& Czekamy na wieści. Ja na połówkowe wybieram się 28.02. muszę tam zadzwonić zapytać o to 4D, bo w ogóle o czymś takim wcześniej nie słyszałam. Człowiek ma wychowywać dziecko a sam jest jak dziecko we mgle.

Ja mam teraz nocny maraton z sikaniem. Chyba z 5 razy w nocy wstaję. Nie wysypiam się przez to. Ale humor mi dopisuje. Wczoraj mała tak fikała, że M. już nie tylko ją poczuł ale widzieliśmy :szok: dziwne uczucie, z jednej strony radość i szczęście a z drugiej strony było to dla mnie mega przerażające. Obcy stanął mi przed oczami aż musiałam brzuchola zakryć :p a i tak czułam, że się rusza. Bardzo aktywna dziewucha.

I po spacerze. Słońce wyszło to i przyjemnie na dworze się zrobiło. No i dużo błota które jest doskonałe do zabawy... tak więc czeka mnie pranie

Makota - lepiej sprawdzić dokładnie, miał doktor rację, moze szpital nie jest najprzyjemniejszym miejscem ale szybko minie
S.Michalina - szalona ta Twoja córka, chyba chce nawiązać kontakt z rodzicami :)

Hobbit ja nie prowadzę ciąży w Medicover - wg mnie nie mają dobrego sprzętu ani lekarzy. Za to robię wszystkie badania zgodnie z kalendarzem ciąży. Pamiętaj, że możesz bez względu na to, gdzie prowadzisz ciążę, a skoro tak to po co płacić dodatkowo gdzieś indziej. Wcześniej myślałam, że badania można robić tylko gdy ciążę prowadzi ktoś z medicover, ale dowiedziałam się, że nie. No więc korzystam.

Wiem o tym Właśnie :-)z tego korzystałam w poprzedniej ciąży, którą wtedy prowadziłam w Na Grobli. Teraz jako, że wyprowadziliśmy się pod Wrocław, to korzystam z NFZ - przepisują mi dokładnie to z czym przychodzę od mojej prywatnej gin, więc kłuję się na miejscu w przychodni 300m od domu. Do Medicover jeżdżę tylko na hormony, bo tam, chodzę do endokrynologa.

Ja mam dylemat bo boli mnie gardło przez wydzieline co splywa z zatok a kataru nie mam. Na zatoki stosowalam juz prawie wszystko co mozliwe i nic. Ginekolog przepisal mi sumamed antybiotyk, ale ja nie wiem czy go brac bo jak nic nie splywa to gardlo nie boli ;/ w jeden dzien splywa to boli w drugi nie to jestem zdrowa jak ryba;/ zazwyczaj kilka dni splywa a kilka nie :( co tu robic ??? wynik crp mam 8,89 jakos tak dokladnie nie pamietam :( pomocyyy

dodam ze juz na to bralam augumentin jakies 4 tyg temu i nic nie pomogl;/

ewa66 nie wiem co doradzić. Mogę tylko powiedzieć, że w poprzedniej ciąży jak miałam zatoki to miałam 2 różne antybiotyki z rzędu (najpierw Amotax, potem Duomox). Pierwszy brałam 2 tygodnie i po tym czasie jeszcze mi się zaostrzyło z gorączką na co lekarz stwierdził, że poprzednia lekarz głupia baba dała mi za małą dawkę i że wiadomo, że nie pomogło. Więc na tydzień dorzucił jeszcze ten drugi. Myślę, że musisz znów się poradzić lekarza, bo niestety infekcję bakteryjną utrzymywać tak długi czas niestety nie dobrze.

makota89 trzymam kciuki aby wszytsko było ok.

Współczuję wszytskim problemów z zębami. Ja się nieskromnie pochwalę, że należę do nielicznego grona szczęśliwców, którym ósemki nigdy nie wyszły :-D

reklama
Do góry