reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
ja w pierwszej ciąży brałam dwa razy antybiotyk na zatoki i raz na jakieś bakterie w moczu, a Ola urodziła się zdrowa, więc branie antybiotyku nie szkodzi

A to co innego, suchodół brrr... Ale tak jak pisałam, jak jest stan zapalny to trzeba rwać i tyle. Leczyć można zęby, które normalnie rosną, ja mam małą szczękę - od dziecka za mała na zęby, które rosły - tak jakby szczęka była dwa lata młodsza niż zęby. Niestety jak już wszystkie wyrosły, to szczęka została na poziomie "ledwo co mieszczę te zęby", więc jak zaczęło rypać (a jestem człowiekiem, który zęby ma jak koń i dopiero dwa lata temu miałam pierwsze borowanie) to od razu wiedziałam w czym problem, trzeba było rwać, bo po 1. nie zmieściła by się, po 2.rosła w stronę innych zębów. Dłutowanko 45minut, chirurg pogiął na mnie dwa zestawy narzędzi - asystentka była w szoku i od razu do kosza wyrzuciła, zamiast do sterylizacji:-p, lekarz powiedział, że gdyby rwała kobieta, to nie dałaby rady, strasznie się zmachał. Ząb zdrowiutki, ale korzenie zwichrowane strasznie, właziły pod inne zęby. Mam na szczęście jeszcze tylko jedną, też na dole, ale póki się nie odzywa to jej nie ruszam, jak zacznie rosnąć to też będzie do rwania, bo rośnie jak tamta.. Ech po co komu takie zęby:baffled:

Makota, a ja myślę, że Cię potrzymają na obserwacji przynajmniej 3 dni. Dostaniesz pewnie kroplówy rozkurczowe. Spakuj jakieś czytadła, odpal neta w telefonie i odpoczywaj.

ufam mojemu lekarzowi i wierze ze by krzywdy nie zrobil mojemu malenstwu tylko obawiam sie ze jak raz bralam augumentin i nic nie pomogl to ten tez nie pomoze i na darmo go wezme ;/;/;/ tyle lat nie chorowalam wogole a w ciazy nagle cos sie przyplatalo;/

Ewa, bo może tamten był za słaby albo nieodpowiednio dobrany, a ten jest inny, a jak będziesz odkładać to też nie pomoże, bo infekcja się rozwinie i też będzie za słaby...

czy wam też się chce tak bardzo spać? nosz kurde, wypiłam rano kawę, poszłam się przewietrzyć a nadal czuję, że oczy mam tylko połowicznie otwarte...

oj zęby okropna sprawa, ja mam na szczęście wszystkie zdrowe, ale tak jak jagódka mam za małą szczękę, żeby wszystko pomieścić:dry: miałam już komplet choć brakowało jednej 3 i jednej 4 oraz wszystkich ósemek Kiedy zaczęła rosnąć trójka wyrwali mi 4 z łuku, żeby ta trójka mogła zając jej miejsce, co dziś jest nie do pomyślenia, potem jak miałam jakieś 16 lat zaczęła rosnąć kolejna czwórka i ją wtedy wycięli jeszcze z podniebienia, potem robiłam regularnie prześwietlenia i po kolei wycinali mi ósemki, z dziąsła, bo nie był w stanie się przebić, te ostatnie już były poziomo do szczęki, także wiem co to zaszyta szczęka, wielki siniak i opuchlizna przez tydzień + szczękościsk:crazy: Lepiej się pozbywać tych ósemek, bo podobno i tak się tylko psują:-)

makota trzymam kciuki!!!!

koleżanka lekarz mi mówiła, że niektóre antybiotyki mają te samą klasyfikację co paracetamol, ona w obu ciążach była na nich po 2-3 razy i dzidzie obie zdrowe

reklama
Ewa a może zrób wymaz z nosa/gardła? Z antybiogramem i będzie wiadomo, czym to ubić.
Ja nie jestem senna

Do góry