reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Obiecałam pokazać kolory w róbniku, ale nie wiem gdzie mąż je schował. Więc DSCF2010.jpgDSCF2011.jpgDSCF2012.jpg
Z drzewem to szarość z salonu. Drugie to polracznie zrobione zdjęcie w pokoju małego połączenie delikantej szarości i niebieskiego, a 3 to połączenie niebieskiego i jasnej szafy. Pokoje mam od strony wschodniej. Ściana niebieska jest na wprost okna i stronie szafy. Ściana z oknem i duża ściana to szarość.

Załączniki

• DSCF2010.jpg
    DSCF2010.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 78
  • DSCF2011.jpg
    DSCF2011.jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 71
  • DSCF2012.jpg
    DSCF2012.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Na 12 ide do innego ginekologa. Pobolewalo mnie w nocy. Mam uczucie "kamienia w brzuchu" i wole to sprawdzic. Poza tym chce mi sie wymiotowac i spociłam się jak szczur,,, nie wiem teraz co zrobic. 26.02. mialam miec polowkowe, a te wizyte mi odwolali. moge umowic sie dopiero po tej dzisiejszej, dopiero na 13.03. :crazy: straszna beznadzieja... nie wiem, czy 2 tyg robia roznice w moim przypadku...

moze na dzisiejszej wizycie lekarz zrobi mi polowkowe...

milego dnia

Makota brałaś coś rozkurczowego? no-spę, buscopan? Powodzenia, mam nadzieję, że to nic poważnego

Hejka,
sokoja bez znieczulenia :szok: który to ząb do wyrwania? ja po ósemce miałam stan zapalny 3 tygodnie i dentystka odradziła wyrywanie w ciąży, ale jeśli u ciebie jest konieczne to trza rwać.

u nas też był etap nocnej wędrówki, ale na razie spokój. Ostatnio mieliśmy skok rozwojowy, który objawiał się odtrąceniem mamy :sorry2:
makotka dobrze że idziesz do lekarza, i może ci zrobi usg. W sumie jesteś juz w widełkach do połówkowego :) Widzę że wiele dziewczyn coś boli, aż wstyd mi wam mówić że ja czuje się rewelacyjnie :zawstydzona/y::-p

karola kapitalne masz wnętrze a łazienka jest zaj.ebista :tak: A teraz mam pytanko co do szafy, jakiej szerokości masz ją na ścianie? I jakiej szerokości jest jedno skrzydło? To jest szafa Indeco czy jakaś inna? Pytam, bo my w sypialni planujemy taki ciąg na ścianie 4m. I zastanawiam się nad ciężkością przesuwania jeśli zdecydujemy się na duże drzwi.
PS. Chciałabym mieć trzycyfrową sume na remont, niestety muszę się zadowolić jednocyfrową :-p Dobrze chociaż że ekipę remontową mam w domu :-D

Dziewczyny do tych Waszych liczb to chyba jeszcze trzy miejsca powinnyście dodać:confused: Bo ta trzycyfrowa największa to 999 a za tyle to sobie farbę można kupić:-p
A co do zęba to trochę niepoważna dentystka, w ciaży zęby się wyrywa, jak jest stan zapalny, to konieczne jest wyrwanie, bo może spowodować poważne problemy z donoszeniem i rozwojem ciąży. Ja w pierwszej straconej ciązy miałam ten problem, bo 8 -mka mi się wyrzynała - w stronę innych zębów, robił się stan zapalny, dentystka płukała mi dziąsło i zakładała lekarstwo a w drugim trym. miałyśmy ją rwać, bo zagrożenie było zbyt duże. Stało się inaczej i m-c po poronieniu miałam dłutowanie.

Makota czekam na wiadomości po wizycie! Kciuki zaciśnięte!!
Elifit to się ciesz, że super przechodzisz ciążę, tylko pozazdrościć :)
Minisia powodzenia!

Ja już od godziny nie śpię,a moje dziecko śpi w najlepsze! Jestem w ciężkim szoku:-D Dobrze, że mam neta, to przynajmniej się nie nudzę;-)

Dziewczyny tak się zastanawiam, czy nie przybieram za mało... Dzisiaj się ważyłam rano to mam na wadze +1kg. Ważne jest chyba też to, że nie jestem szczupła, więc z tego co wiem, to jest nawet wskazane, żeby nie przybierać za dużo... Zapytam gina, bo za tydzień mam wizytę. Do tej pory nic nie mówił, więc chyba ok...

Ja też mam +1kg, lekarz nic nie marudzi. Z moją insuliną to cud, że nie przybieram za dużo, także ja się cieszę, szybciej do formy wrócę.

Cześć dziewczyny:) od poniedziałku próbuję Was podczytywać ale nie daję rady. W pracy prawdziwy meksyk, przenosimy biuro od przyszłego tygodnia, ten tydzień to zamykanie spraw bieżących, planowanie pakowania itd. Mam nadzieję, że po przeprowadzce ogarnę się i będę na BB aktywnie uczestniczyć w pogaduchach.

Widzę, że jest kilka mam walczących z różnymi problemami zarówno zdrowotnymi, zawodowymi. Za wszystkie trzymam mocno kciuki.
Chciałam tylko powiedzieć, że dzisiaj mam usg połówkowe bardzo się denerwuję. A do 17:30 zostało jeszcze tyle czasu. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko w porządku:-( mój mż miał operację po urodzeniu, podobno może być to dziedziczne. Ehh :-(

Graża powodzenia na wizycie!

graza06 będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Ja dziś też ma wizytę, ale jeszcze nie połowkowe, zwykłe podglądanko.

Doti Tobie też!

gosia I bartek no tu rwia bez gadania, 1 miala rwany na zastrzyk I jak pisalam nie bylo zle ale teraz juz wie I boje sie ze narobi wrzasku albo zamknie buzie a wtedy odsylaja do szpitala I tam rwia pod narkoza :(

Co do mojej pracy to tak szef nie dojechal dzis bo po co?? Mimo wczorajszego smsa zeby byl na pewno z kontraktem I drukami od wyplaty poprawnymi! Pieniazki za paliwo hmm £10 a wisi mi £80 zal :(
Czekam na ta umowe I biore sie za niego najwyzej kare zaplaci albo zamkna mu firme za to ze oszukuje

Trzymam kciuko za wszystkie mamusie a szczegolnie za wizytujace I z problemami!

Hejka,
sokoja bez znieczulenia :szok: który to ząb do wyrwania? ja po ósemce miałam stan zapalny 3 tygodnie i dentystka odradziła wyrywanie w ciąży, ale jeśli u ciebie jest konieczne to trza rwać.

to również ósemka. Była już leczona. Chciała ją uratować, ale jak zaczęła wiercić to okazało się, że nie ma co ratować! sam odpadł i została jedna część i zaatakowane już korzenie. Tez nie chciała rwać, ale nie ma innego wyjścia, bo mogę dostać zapalenia, a to gorsze w ciąży od wyrywania.

Dzien dobry
Ja dzis o 10 mam wizyte u dentysty z najmlodsza bo ma miec rwanego mleczaka gdyz ma stan zapalny I uznali ze do rwania a to juz 2 bo 1 miala rwany 3 mies temu I jak wtedy poszlo latwo tak teraz juz sie boi bo wie co ja czeka az mam stracha:(

sokoja jak zab?

Dziekuje wam raz jeszcze za wsparcie I mile slowa narazie nic nie wiem
Milego dnia mamusie

Dziękuję. Daję radę bez tabletek póki co, ale komfortowo nie jest.

Makota czekam na wiadomości po wizycie! Kciuki zaciśnięte!!
Elifit to się ciesz, że super przechodzisz ciążę, tylko pozazdrościć :)
Minisia powodzenia!

Ja już od godziny nie śpię,a moje dziecko śpi w najlepsze! Jestem w ciężkim szoku:-D Dobrze, że mam neta, to przynajmniej się nie nudzę;-)

Dziewczyny tak się zastanawiam, czy nie przybieram za mało... Dzisiaj się ważyłam rano to mam na wadze +1kg. Ważne jest chyba też to, że nie jestem szczupła, więc z tego co wiem, to jest nawet wskazane, żeby nie przybierać za dużo... Zapytam gina, bo za tydzień mam wizytę. Do tej pory nic nie mówił, więc chyba ok...

Ciesz się, że mało przybierasz ;-) Łatwiej potem wrócić do formy. A poza tym najbardziej intensywny okres przybierania na wadze właśnie przed nami więc istnieje prawdopodobieństwo, że nadrobisz :-)

Hejo :)

.Jagódka - koncert Renaty Przemyk. Genialny! A moja córka będzie miała na imię tak jaki masz nick :)

Minisia - oby sprawy z szefem wkońcu się rozwiązały, oczywiście dobrze dla Ciebie

Co do ósemek też miałam wyrywaną w pierwszej ciąży, znieczulenie dostałam takie specjalne dla ciężarnych i wszystko było oki

Makota - powodzenia na wizycie, samych dobrych wiadomości

Venus - myślę, ze przybieranie na wadze to indywidualna sprawa,a nawet inaczej przy kolejnej ciąży. Ja w pierwszej przytyłam niestety aż 25 kg a teraz w połowie mam minus 6, ale jeszcze zapewne sporo przede mną.
Także myslę, że jeżeli nie odchudzasz się specjalnie i dobrze się odżywiasz to nie ma powodu do zmartwień. Ale śpioch z Twojego synka :)

Doti - powodzenia na wizycie

Na dziś planów ani pomysłów nie mam, pogoda średnia, Igi zakatarzony, pewnie posiedzimy w domu i będzie demolka

Przemyk jest dobra, uwielbiam jej kawałek z Nosowską, tą starszą twórczość też lubię:tak: Ja na imię mam zupełnie inaczej, ale miałam w przedszkolu koleżankę Jagodę, z którą razem rozrabiałyśmy;-)

Jagodka - bralam no spe, ale nie pomagala... To taki bol, jakbym miala kamien w brzuchu... Moze to nic powaznego, ale wole sprawdzic, bo wczoraj bardzo bolalo :/

Jak bylyscie na 4D to dostalyscie plytke za darmo czy doplacalyscie?

Jak to - dopłata za płytę?:szok: U nas się takiego czegoś nie praktykuje, płacisz za badanie z zapisem - czyli dostajesz, płytę, zdjęcia i opis badania.
Jak nie przeszło po no-spie to faktycznie do gina warto pójść.

reklama
Do góry