reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Ja jutro jadę na krzywą cukrową.. Muszę jakieś czytadło wziąć ze sobą, bo umrę z nudów przez 2 godziny:confused2:

reklama
mnie również smutno :( Szkoda mi całej rodziny. Wielka tragedia ich dotknęła ;(

co do wagi to ja równiez bardzo do przodu. Już 7 kg na plusie. Na szczęście tylko w brzuch mi idzie.

No i już po :thumbup: nie będę pisać w wizytowym bo w sumie nie ma o czym. Usg króciutkie tylko. Serduszko ładnie bije. Mały z pomiarów znów większy niż z wyliczeń terminu, u mnie niby połowa 23tygodnia a główka i brzuszek porządny 25tydzień. Dokładnie będziemy się mierzyć za trzy tygodnie na następnej wizycie. :) przybyło mi trzy kilo, wiec od początku ciąży zaledwie jakieś cztery kilo. Jak patrzę na mój brzuch to aż się dziwię że tak mało.
Dostałam skierowanie na krew i mocz i oczywiście na glukoze :banghead: pójdę w przyszłym tygodniu, Małż ma wolne więc będzie mógł pójść ze mną.
Pytanie mam, bo pisałyscie, że w niektórych laboratoriach dają glukozę w innych nie. Skoro lekarz nie wspomniał nic o tym że mam kupić tzn, że chyba dają? :what:
Eh, zmęczona jestem dzisiaj okropnie. Idę gotować jajka na pastę to Was doczytam w miedzy czasie.
A właśnie, trochę się wkurzylam. Ostatnio z racji wydzieliny i bakterii w moczu miałam brać Gyno femidazol. Wydzielina jaka była tak została. Mówie dziś lekarzowi, a on do mnie, że skoro nie piecze i nie swędzi to nic strasznego i tak mogę mieć. No kurde, od początku mówiłam, że nie piecze. I po co mnie było faszerowac? Eh.
Podsumowując, jesteśmy zdrowi, rośniemy zdrowo, widzimy się za trzy tygodnie:D

Tusiaczek - świetne wieści, niepotrzebnie się denerwowałaś :-) nie powiem co i jak z gluk bo nie wiem, w poprzedniej ciąży mój gin na nfz zapomniał o tym badaniu:confused2:, lepiej kupić i się nie przejmować
Elifit - ta pogoda jest straszna, jeszcze trochę i się wszystkie pochorujemy :-( zdrówka dla ciebie i synka
Małgorzatkar - to wysoka dziewczynka z Oli :tak:

Przykro mi bardzo z powodu Kasiulki, takie małe córeczki osierociła :-(

dziewczyny szkoda tej Kasi, co tu dużo gadać, szkoda każdej matki co umiera za młodu i zostawia same dzieci, jak i szkoda dzieci co tracą mamy :( smutne...życie jest czasem paskudne

żeby tak nie zasmucać...Jagódka!!! w życiu bym nie powiedziała ze tylko tyle przytyłaś...:szok: ja tu obstawiałam 100 kg na plusie hehe.mam nadzieje ze się nie obraziłaś :sorry2:, ale po prostu tak ci brzusio urósł ze dziwie się, iż brzuchy nam rosną a niektóre z nas tak mało na plusie mają!! to jest niezła zagadka :cool2:

no to was trochę powkurzam :-D dziś zakupiłam sobie ogórasy gruntowe i zrobiłam małosolne :-) stwierdziłam, że muszę sezon zacząć dużo wcześniej bo pewnie w wakacje nie będzie mi dane ich jeść przy karmieniu piersią :sad::wściekła/y:

Ewa kuruj się w tym szpitalu i nas informuj co i jak :)

Tusiaczek dobrze, że wszystko ok :)

Kopacz, mnie nie wkurzysz - od dwóch tygodni zajadam się małosolnymi :rofl2:
zresztą chyba ogórki małosolne można jeść podczas karmienia :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja się modlę, żeby truskawki były przed porodem, bo ja to truskawkożerca jestem!!!! jak jest sezon to na śniadanie, obiad i kolację jem truskawkowe wariacje!!!!

Do góry