ja nie wiem, siedzę w domu, praktycznie mam cały dzień wolny a nie mogę ogarnąć tego wątku

ja to już chyba się "wypisałam" na tym forum podczas intensywnego roku starań na wątkach o staraniach i teraz jakoś ani czytanie ani pisanie mi nie idzie

ubolewam nad tym bo przez to nie mogę się z Wami "zakumplować" bo ciężko jest wbić się w dany temat jak udziela się tak sporadycznie jak ja
u mnie nadal OK, co prawda zaczyna mi już być ciężkawo, np przy zakładaniu skarpetek, hehe (a to dopiero sam początek III trymestru) ale ogólnie nie jest źle

dziś na spotkaniu z położną poznałam się z dziewczyną z okolicy, która też rodzi w lipcu (tyle, że pod koniec) i zdecydowanie gorzej znosi ciążę, męczy ją zgaga (ja nadal nie mam pojęcia co to zgaga bo nigdy jej nie doświadczyłam), zaparcia (też mi obce)

, duszności i wiele innych dolegliwości o których ja nie mam pojęcia.
jedyne co to czasami pobolewa mnie kolano, bo jest słabsze po poważnym skręceniu a wiadomo teraz musi dźwigać więcej niż przed ciążą, no i chodzę trochę niewyspana bo Mała nie daje mi spać w nocy, o 1 i o 4 w nocy zaczyna wariować, kopie, rozciąga się, wypina się, jak leżę na lewym boku to mam wrażenie, że mi zaraz wyjdzie bokami brzucha

, mam takie wrażenie jak by stawała na nóżkach i próbowała się wyprostować

albo leży spokojnie i nagle tak jakby gwałtownie wyrzucała nogi do przodu, ja wtedy pobudka, oczy jak 5 zł i po spaniu. Zazwyczaj te wygibasy trwają ok godziny, potem jest spokój i zasypiam.
tusiaczek też czeka mnie niebawem zakup jakiejś kiecki bo 2 maja mam 18-nastkę kuzynki i wypada się jakoś ubrać, ech aż chora jestem jak mam łazić po sklepach i szukać jakiejś kiecko która a) będzie mi się podobała b) będzie dobrze leżeć c) będzie w przystępnej cenie
ja jestem ciężka do kupowania więc obawiam się, że będę miała trudności by znaleźć coś co spełnia te 3 warunki
co do płukania zatok to wpiszcie sobie na youtube hasło
sinus rinse i znajdziecie sporo filmików pokazujących jak to wygląda.