reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Pola z czasem zrozumie :-p;-)

Makota widzisz ile zdziałać potrafią Twoje piękne oczy ;-) I tak, karmię mm już od 4 miesięcy :tak: a dlaczego?

Kornela wiedziałam, że mleko ha jest droższe, ale kurcze nie, że aż tak :szok:

Kum gratki dla synusia :-)

reklama
Dziewczyny doradźcie mi.
Zastanawiam sie czy nie powinnam sie wybrac z Bartkiem do neurologa.
Malutki obraca sid przez jedna strona, wokół własnej osi to samo,nie lapie stopek.... Czy powinnam dac mu jeszcze czas? Jak śpi to glowie przekreca na obie strony. Jak jest rozdrażniony to wygina sie na rękach,caly napreza... Nie chce nic zaniedbać. Maz twierdzi ze wymyślam,ale mnie to martwi. Nie wiem czy troche nie utrwalilam mu tego bo karmie go zawsze na jednej stronie bo druga rękę mam mniej sprawna....

Kum - gratulacje!
Haust - nie bylam pewna czy kp czy mm, ale jak pisalas o NAN to pomyslalam, ze karmisz mm. To NAN dalas jako pierwsze? Rozwazam przejscie z bebiko na NAN. Moze Adasiowi zasmakuje
Kornela - ja Adasia nosze ciagle tak samo. Tzn przodem do swiata. Wiem, ze to zle, ale on innej pozycji nie uznaje. Adas tez obracal sie w jedna strone. W lozeczku spi na 2 boczkach. Moim zdaniem to normalne, ale jak chcesz to skontroluj

Makota, żeby nie było tak fajnie to idę tylko po rzeczy dla Julki, dla mnie już nie starczy czasu, ale dobre i to :)
Kornela ja bym jeszcze mu dała trochę czasu. Julka też niejednokrotnie mnie martwi z czymś ale w większości własnie panikuję i potem czytam że dużo dzieci tak ma. Co do preferowania strony to też jest czeste. Julka też najchętniej obraca się przez lewą rękę, chociaż ostatnio probuje coś i w druga stronę. Stopki łapie ale do buzi ich nie wkłada. Ale patrząc na nią nie widzę, żadnych odchyleń. Jak to mówią każde dziecko idzie swoim tempem, więc spokojnie :):)

Jula drzemie, dzisiaj nawet dobry dzień mamy. Ugotowałam zupkę i warzywa na parze. Zobaczymy czy coś skubnie :) No i pojawia się u nas lekki katarek. Staram się zapobiegać, zapuszczam wodę morską i na noc nasivin. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie z tego.

Lecę, miłego popołudnia.

Zuza ma dziś lęk separacyjny. Płacze jak mnie nie widzi.

Kum gratulacje :)

Kornela karmienie może mieć wpływ na ulubioną stronę. Z też kiedyś jedną preferowała.
Spróbuj stymulować zabawkami zachęcać głosem twoim. Jak nie pomoże to skontroluj dla świętego spokoju. Ale pewnie jest ok :)

Witam
U mnie słońce i w miarę ciepło, a my zamiast na spacer, to leżymy - ja regeneruje siły po fitnessie, a Zuzia w końcu poszła spać pół godziny temu... W ogóle nie chciała spać, nawet w samochodzie i na dworze, nic, wcale...wrrrr
Kornela jeśli się niepokoisz to idź do neurologa, ja z Ola tez latalam, teraz już mam dystans, chociaż i tak chyba znów pójdę z Zuzią, bo przekreca się przez jedno ramię tylko.

kornela że tak zapytam - jak masa twojego synka? mój synek jest szczuplutki, zauważyłam że szczuplejsze dzieci szybciej się zaczynają ruszać. mojej koleżance lekarka powiedziała, żeby się nie zdziwiła jesli późno dziecko zacznie chodzić bo jest gruby. to nie reguła, ale tak jest. kontrolowac zawsze mozna, matki tak mają, martwią się. ja tez z synkiem ciągle cos sie martwię, a że chorym, a że ma wysypke.

tak swoją drogą duzo dzieci ma teraz AZS. mój chyba też. cięzko z tym się walczy, choć chyba go nie swędzi póki co.. chociaz tyle. masakra była jak go ciemieniucha swędziała, rozdrapywał się do krwi.

a mam pytanko zakupowe, wiem ze jest inny wątek, ale na szybko może doradzicie.
ma któraś ajkies fajne nosidełko? wiem że fajna jest Tula, ale droga jak cholera, używane ciężko kupić. a potrzebuje tak na krótkie wyjście po bułki. nie chcę kupic dziadostwa

Ostatnia edycja:
Hej,
U nas noc se taka se. Mały obudził się z wrzaskiem o 1, nasmarowałam dziąsła żelem, dałam nuplika ale dalej wrzask. No to obudziłam tatę i kazałam śpiewać :D Zaśpiewał go i spał już do 7 rano :)

Była dzisiaj u mnie kuzynka z moją chrześnicą ( 3.5 mies ) i się oczywiście ( jak to ja ) zdołowałam :D. Ona już pięknie wróciła do formy po ciąży ( nie to co ja ) i generalnie nie szczypie się ani nie ujmuje sobie życia przy dziecku. Jak trzeba to zostawiają małą u rodziców i szaleją: wesela, wyjazdy w góry, zakupy czy wyjścia na fitness. Ja to jak tylko zamykam drzwi za śpiącym dzieckiem to od razu padam na kanapę z wielkim UFFFFF i ani myślę ruszać się na jakieś fitnessy... a powinnam...

Teraz Mały jest na spacerze z tatą a ja odpoczywam chwilę i biorę się za odkurzanie kłaków i prasowanie :)

reklama
Hmmm dziewczyny zawsze bralam mu nozki do gory i przysuwalam jego raczke do nozki a ten odrazu puszczal jak i ja puscilam ...
A teraz....
WP_20150203_16_00_24_Pro.jpg

Zlapal, trzymal, puscil, znow sobie zlapal, przyciagnal i chyba mu sie nie podoba, ale zlapal.:-)

Kum jak codzi o gabaryty to wazy 7500 wiec raczej grubiutki to on nie jest.

Załączniki

• WP_20150203_16_00_24_Pro.jpg
    WP_20150203_16_00_24_Pro.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 109
Do góry