reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2016

U nas chrzciny za tydzień [emoji38] musieliśmy trochę poczekać bo mała przez te kolki darła by się w kościele teraz jest bardziej kumata i sie rozgląda do okoła

reklama
Ja jeszcze w łóżku :) mała wczoraj w dzien nie spala i odsypia, o 5 wzielam ja do łóżka i spi z przerwami na cyca:) Noc ok, bo do 5 od 21 tylko 2 pobudki.

U nas też okropna pogoda a w dodatku w sukience jakby przybyło wstążek i nie potrafie poradzić sobie z jej wyprasowaniem, kurcze co mnie podkusiło, żeby kupić taką bufiastą! Mam ochotę zrobić w niej" przez przypadek" dziurę i jechać kupić nową.

U nas też okropna pogoda a w dodatku w sukience jakby przybyło wstążek i nie potrafie poradzić sobie z jej wyprasowaniem, kurcze co mnie podkusiło, żeby kupić taką bufiastą! Mam ochotę zrobić w niej" przez przypadek" dziurę i jechać kupić nową.
pochwal się sukieneczką:)

IMG-20160918-WA0000.jpg

Załączniki

• IMG-20160918-WA0000.jpg
    IMG-20160918-WA0000.jpg
    140,8 KB · Wyświetleń: 391
Toteczka udanej uroczystości, sukienka slodziutka :-)

U nas brzydko:-/ i podobno już do końca miesiąca tak ma być.

Moja Zosia chyba zalicza skok rozwojowy, od dwóch dni nie śpi od 20do 24 tylko wielkie oczy, uśmiechy, przeciagania, a potem i tak się budzi o 3 tak jak było jak zasypiala o 20.coprawda nie płacze, ale i tak nie zasnę wiedząc że nie śpi. W dzień natomiast cycus co godzinę i nie jest to związane z małą ilością pokarmu bo tak myślałam wcześniej, a teraz odciagam i daje z butelki to je co godzinę po ok 30ml i nie zje więcej. Mam nadzieję że to minie i wrócimy do karmienia co ok 3godz:-) a odciagam bo dopadł mnie straszny suchy kaszel i nie dam rady jej nakarmić bo zaczynam kaszlec i wyrywam jej sutka jak się odwracam żeby na nią nie kaszlec i nic nie poje:-/

Coś czuję, że my też skok rozwojowy zaliczamy. Tylko coś wcześnie, bo gdzieś za tydzień być powinien. Mały znowu nie śpi do północy, mało śpi za dnia i marudny strasznie, mało je, ale często. Widzę jednak, że nagle nabrał koordynacji w rękach - łapie już świadomie brzegi pasa zabezpieczającego w bujaczku i zaciska na nim palce, mnie za ubranie i za włosy, zabawkę motylka za skrzydełka, potrafi się nawet kocykiem przykryć :)

Dziś zostawiłam małego z mężem i poszłam sobie na rowerze pojezdzić. Jeździłam po dość łagodnym terenie i było ok. Brzucha nie czułam w ogóle nawet podczas jazdy pod górkę. No i co najważniejsze taka samotna przejażdżka dobrze mi zrobiła na moje nerwy :p

reklama
Do góry