reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2016

My tez:)drzemka od 19 do 20, kąpanko, drzemka godzinna i od 23 niby chce zasnąć ale się wybudza i marudzi, cały czas chce butelkę ale nie je tylko ją sobie w buzi tzryma

Dokładnie tak było u nas ostatnie pare wieczorow i ze spaniem i z butla :) Te butle to trzymal w buzi i sobie tak cmokał bez jedzenia :p

Dzis elegancko spał - od 20:30 do 4:30 i potem od 5:00 do 8:00 :) Raz tylko obudził sie by sie przytulic o 21:00 a o 23:00 nakarmilismy przez sen. Z zasnieciem tez nie było wiekszych kłopotow. Zobaczymy dzisiaj.

No i jedziemy z Polą do lekarza![emoji21][emoji26][emoji40]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisz co z malutka.

reklama
Mam problem Ewa jakis czas temu ulewala troche, potem sie nasililo i nie nadażalam przebierac bluzek i nagle z dnia na dzien koniec. A od paru dni znowu leci raz strawionym raz świeżym mlekiem i to mocno i czesto. Nie wiem o co chodzi

Hej dziewczyny.

Daj znać co z Polą jak będziesz miała chwilę.

Ja byłam w środę z małą u lekarza bo zrobił jej się guzek na ramieniu. Lekarz stwierdził że to ani nie po szczepieniu, ani nie węzły chłonne bo to nie to miejsce. Musimy jej zrobić usg i z wynikiem do chirurga. Ech obawiam się że będą musieli jej to wycinać:( bo to pewnie jakiś włókniak lub tłuszczak a wyczytałam w necie że to się samo nie wchłonie tylko trzeba usuwać chirurgicznie :(

Moja mała też ma takie placki suchej skóry. Pokazałam lekarzowi i właśnie podejrzewa że to od nabiału. Mam zmniejszyć go w pożywieniu. To teraz do jedzenia zostały mi tylko wędliny:p i dostała maść ze sterydem na ręce i nóżki + maść z witaminami na buzię.

U nas sen od 21 do 4.30 potem pobudka o 7 i śpi dalej [emoji5]️
Dzisiaj było zimno w nocy bardzo, jak wzięłam mała do łóżka to była biedulka taka zimna, mam nadzieję że się nie przeziebi:-/ dopiero od poniedziałku maja nam palić.

Kamejka rany, a to się jej tak samo z siebie zrobiło?

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdrówka chorym dzieciom :*
Dziewczynki znalazłam w necie opis skoków rozwojowych. Poczytajcie bo tak naprawdę jest, czasami lekko mijają się z czasem. Dowiecie się czemu dziecię ładnie sypiające nagle budzi się co 15 minut. A żeby nie było za piękni to Wam powiem, że u mojej młodszej te skoki rozciągały się tak bardzo, że praktycznie pierwszy rok życia to był jeden wielki, mozolny skok. ZAnim przestała marudzić po pierwszym, zaczynał sie kolejny i z tym chodzeniem ze mną do toalety też prawda ;) Link do: Skok rozwojowy, czyli kiedy aniołek zmienia się w potworka…

reklama
Witam!

Karolina
- dopiero teraz doczytałam. Fajnie porozmawiać z takim doradcą, ale u nas to nawet nie wiem, gdzie go szukać :D
Aga Gunia - zdróweczka dla Poli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I dla Kacpra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A współżyjesz bez zabezpieczenia?
Julka - :) Moja też się ślini.
Iwona35 - bardzo się cieszę, że się wszystko udało :) Oj wiem, jaki to płacz w dziubek, takie żalenie się słodkie hehe :D
Aga - powodzenia w niedzielę! U nas proboszcz zawsze na chrzcie powtarza, że jak dziecko płacze to i dobrze, ma prawo, też uczestniczy, bo gdyby zaczął płakać chrzestny to już wariatkowo :D :D Taki jego żarcik, ale wiem, że płacz dziecka ogólnie stresuje rodziców, bynajmniej mnie :/ Zwłaszcza w publicznych miejscach!
Pauladabro - haha, a my mamy rocznicę ślubu 8 października :) 11! A 9 chrzcimy :)

Ja okresu nie mam, i oby tak jak najdłużej!

Nastka od wczoraj nic mi w dzień nie śpi, skok znowu jakiś czy co? Teraz przysnęła w leżaczku, a ja marzę o tym, by pospała chociaż godzinkę ciągiem, a nie po 10 minut. Nocki ok :) Spała od ok 20, bo wychodzę i ona sama zasypia i tylko do niej zaglądam do 4, potem o 7 już wstała. Czyli jedna pobudka. I ona tak ma, czasami dwie pobudki, a czasami gorsze zasypianie i nocki, różnie, ale zazwyczaj ok.

Moja też chyba lubi ciepło. Odkąd w jedną nockę zmarzłam ja i ona, Arek przepala w centralnym i jest błogo :) A mimo tego na noc zakładam jej body z długim, pajacyk z łapkami na ręce i wkładam do śpiworka. W dzień ma body z długim i półśpiochy, czasami do tego bluzeczkę, jak się w piecu wypali i jest chłodniej.

No i w końcu gada i się śmieje, już tak na całego, często :D :D :D Cudne to!!!!

Wyślę już to i zaraz resztę doczytam :)

Do góry