reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2016

Wróciliśmy. Cztery godziny u lekarza, zakrapianie i czekanie wśród tłumu bobasów. W gabinecie strasznie, musialam ja trzymac a lekarka jakies metalowe " rozszerzadła" jej do oka wsadzila. Ewa bardzo płakała. Dostaliśmy skierowanie na udrożnienie kanalików a termin na...maj! Mała zasnela w foteliku ale tak jeczała i popłakiwala jakby jej sie to przypominalo, wyjelam ją i śpi w moich ramionach już spokojnie. Bidulka moja kochana.
Flammie po co słód jęczmienny?;
Madziolina moja też krótko śpi i to na rękaxh zawsze.

reklama
Hej wszystkim :)
Hej,

Nasza noc kiepska co chwile pobudki i placz. Zauwazylam u malego w buzi dwie takie jakby biale krostki. Boje sie ze to te afty albo plesniawki.

Dziewczyny ktore karmia piersia, jak podajecie piers? Chodzi mi o technike. Maly wcina z piersi ale przez kapturki. Ostatnio udalo mu sie ladnie zlapac bez i jadl bez, teraz jak probuje to nie chce w ogole tylko krzyczy. Chce juz odpuscic te kapturki ale chyba srednio nam sie to uda...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też w kapturkach, ale nie mam zamiaru z nich rezygnować, czytałam nawet posta dziewczyny, która karmiła tak prawie rok :)

Witajcie, u nas pobudki o 1,4 i potem juz co chwile... tojest dziwne bo on wtedy niby spi ale,rzuca glowa na lewo i prawo, jest bardzo niespokojny. Teraz dosypia jeszcze od 8 a ja jak mam sie,wybudzac co 20 minut to wole juz wstać...
Chcialabym dzis do lidla skoczyc bo posciek jest, ale nie wiem co z malym..
Julka, Sara też często tak zasypiała, albo w nocy tak robiła + stękanie, potrafiła tak robić z 2 godz., a ja od razu sie budziłam. Potem zaczęłam ignorować, bo bym nie spała w ogóle. Teraz jej przeszło, w ogóle jak zaśnie koło 20-21 to śpi do 5-6. Czasem się budzi w nocy, ale rzadko. Na razie jest tak, zobaczymy czy tak zostanie.

A u nas pierwsza noc bez pobudki:) raz tylko zobaczyłam, że ewidentnie ciumka na jedzenie i nakarmiłam przez sen. Postanowiłam nie reagować właśnie na wiercenie. Wcześniej dochodziłam, głaskałam albo robiłam butelkę ze strachu że całkiem się wybudzi. Dziś odpuściłam z myślą : jak chce niech się wybudza, zobaczymy. O dziwo nawet jak trochę postękiwał jakby miał płakać, sam się uspokajał i spał dalej. Wychodzi na to, że dotąd byłam zbyt nadgorliwa w pilnowaniu by nie płakał. Zobaczymy czy i dzisiejszej nocy sprawdzi się to wrzucenie na luz:)

Iwona, miałam tak :) też budziłam małą, bo nie chciałam, żeby zaczęła płakać, a stękanie się kończyło jak zjadła i ja mogłam spać dalej. Potem się jej zmieniło i na razie nie stęka.

Co do pogody - może nie w temperaturze 5 st., deszczu i wietrze (prawie zamarzłam jak byłam po chleb wczoraj), ale warto wychodzić z dzieckiem nawet jak jest chłodniej :) Dziś coś słońce przeziera to może się nam uda pochodzić choć z pół godzinki.

Zdrowia dla chorych maluchów!

nieufna, taki jest norweski plan szczepien. W 5 i 12 miesiacu bedzie powtorka tylko juz bez rota.
Toteczka83, słód nam poleciła lekarka, że niby na kupki pomoże. Zobaczymy.. Ja nie bedzie różnicy w kupkach to nie będę dawać.

Śpi dalej.. już prawie 3 godziny.

Z okazji ukończenia 3go miesiąca jutro zamówiłam właśnie małemu kocyk-przytulanke tygryska :)
images.jpeg

Załączniki

• images.jpeg
    images.jpeg
    9,2 KB · Wyświetleń: 297
Mamyn opiszcze dzien maluszka. Jak jedza mm to ile tez
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jest tak:
5-6 - mała się budzi, jemy: kp+ zazwyczaj 70-80 ml mm, potem gadanie do firanek ;), fikanie na łóżku itp. - najdłuższa aktywność w ciągu dnia, potem drzemka.
od ok. 9.00 co ok. 2,5 godz. - jedzonko: kp + 60-90 ml mm, zabawa (różnie: patrzenie na zabawki, gadanie) albo marudzenie ;), i tak ok. godziny do półtorej drzemka przez 40 min.
Tak jest do ok. 18.30-19 wtedy najpierw karmienie, potem kąpiel, chwila w łóżeczku albo zabawa z tatą, bo już wraca z pracy i ok. 20-21 zasypia lub ją usypiam.
Śpi do tej 5-6 albo z pobudką w nocy, zazwyczaj koło 3-4.
Jeżeli chodzi o spacery to wychodzimy nie każdego dnia, choć chciałabym częściej i zwykle w porze niedługo przed drzemką :)

ale zazdroszczę tych nocek przespanych

dzisiaj trening zaliczony 4km zawiozłam małą do mamy tam uspałam i poszłam biegać do lasu teraz już w domu mała zasnęła w samochodzie i śpi do teraz w foteliku

reklama
Do góry