Idzia - przykro mi ale z moim terminem nie jest taka prosta sprawa. Nie zapisałam sobie kiedy miałam ostatnią miesiączke, orientacyjnie podałam 15 czerwca, i wg tego termin mam na 22 marzec - w karcie ciąży. Jest to jednak mało realne, bo na ostatnim USG wyszło że dzidzia jest mniejsza. Wg pierwszego USG które było zrobione w na samym początku ciązy wychodził termin 2 kwietnia, natomiast wg ostatniego które było 1 marca pani doktor wyliczyła 12 kwiecień. Wszystkie usg pomiędzy mniej więcej pasują, czyli dzidzia rośnie prawidłowo. Data ta nie jest pewna z tego względu ze wiadomo różne są dzieci a wynika ona tylko z wielkości dzidzi. Chciałabym urodzić do końca marca ale nie wiadomo kiedy maleństwo zechce wyjść na świat. Zdaję sobie sprawę z tego że może to być nawet 2 tyg po terminie czyli gdzieś pod koniec kwietnia. Ja czuję że urodze w marcu (chociaż moge sie mylić) praktycznie nie mam już zgagi i wydaje mi się że brzuszek się obniżył. Wiem że usg wykonane w pierwszych tygodniach ciąży jest najbardziej wiarygodne. Tak bardzo chciałabym przytulić już swoje maleństwo. Najlepsze jest to że ja dokładnie wiem kiedy nasze dziecko zostało poczęte, pamiętam dokładnie jak to się odbyło tyle tylko że nie zapisałam sobie daty. Gdybym zapisywała miesiączki też nie byłoby problemu.