• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jak to dobrze, że mamy to forum i możemy się wymieniać wzajemnymi doświadczeniami :) Chociażby kiedy się trafia taka aptekarka!

reklama
Przepraszam bardzo a ja to co??????
Dyplom magistra farmacji w szafce leży - dla niedowiarków zdjęcie moge zrobić! ;D
Iza1 zmień aptekę! Asmag to NAPEWNO magnez tylko są trzy rodzaje: ASMAG "zwykły" - tylko magnez, ASMAG FORTE - większa dawka magnezu i ASMAG B - magnez z wit B6.
Magnez bierze się z trochę innych przyczyn. Po to żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia skurczów nie tylko macicy. W ciąży, szczególnie pod koniec mamy skłonność do "trzymania wody" i rozcieńczamy te elektrolity, które wystarczału nam do tej pory już nie starczają i mogą nas łapać skurcze np. w łydki. Niedobór magnezu przysposabia też do skurczów macicy - tak m.in tłumaczy się skurcze przepowiadające. A maluch akurat elektrolity, w tym magnez dostaje od nas w mleku, gorzej z witaminami. Dlatego po porodzie dostaje np. od razu wit. K bo sam nie ma jeszcze flory bakteryjnej w jelitach, która ją produkuje. Taki zapas wystarcza na czas do zasiedlenia jelit przez dobre bakterie. Wit. D musimy podawać same inne są w niewielkiej ilości w naszym mleku. No to chyba tyle w kwestii wyjaśnienia. ;)

Jak to dobrze mieć fachowca w swoim gronie. Irlandio przewiduję, że jak już dzieciaczki będą na świecie to wiele z nas będzie się zwracało do Ciebie z prośbą o pomoc w tych kwestiach.

Oj dużo mądrzejsza to ja od Was nie jestem! Pewnie juz o tym pisałam, ale w ciąży i potem przy dziecku mam zasadę: Staram się nie wtrącać w to co robią lekarze i w miarę możliwości nie mówie, np. w szpitalu, jaki mam zawód. To bardzo pomaga, bo nie blokuje lekarzy - nie czują się oceniani, czy obserwowani. Poza tym ja naprawdę mam mała - w porónaniu do nich - wiedzę z położnictwa i pediatrii. ;D A to co wiem pozwala mi jedynie wytłumaczyć sobie ich działania i je zrozumieć. A jak czegoś nie wiem lub nie rozumien to pytam - tak jak Wy! ;D

Irlandia nasz ty doradzco;) powiedz mi czy kobiety w ciazy moga AMOL bo ja mam ostatnio takie problemy znosem jakby zapuchniety raz za bardzo wysuszona sluzowka raz karat i tak byl chciala jakie parowki sobie zrobic powdychac co co by mi pomoglo a nie wiem co moge!

Możesz bo ja ostatnio tez takie robiłam. Tylko jak poczujesz, że Ci duszno to nie przesadzaj i skończ zabawe żeby Ci się słabo nie zrobiło!

reklama
no dziewvzyny ja dzis w koncu zrobiłam liste co mi bedzie potrzebne do szpitala
i część juz spakowałam
moze pomozecie mi jeszcze jakie ubranka bierzecie dla dzidzi zeby było jej cieplutko

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry