reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
hej moja Oliwka ma 5 dni i jakoś wysypiam się przy niej od przyjscia ze szpitala tylko raz płakała nie wiem o co ale po 15 min zasneła. Nie karmie ją piersią a jest bardzo grzeczna jak narazie i śpi w łózeczku po 3 , 4 godziny. Zobaczymy czy dalej bedzie tak sielankowo.nie ucze jej nosić na raczkach tylko jak płaze to woże ją w wózku. Szkoda ze nie chce chycić cyca:(

Dziewczynki dzieci urodziło nam się 29 a na liście lutowych mam jest nas ponad 50 - więc gdzie reszta??? Czyżby porodziły i się nie odzywają??? ;)

Witajcie, ciągle jeszcze nie bardzo moge dojsc do siebie bo mnie brzuch bo cc pobolewa i plecy. Na szczescie teściowa szaleje po mieszkaniu (obiadki mi gotuje, mieszkanie posprzatała) - chyba się przyzwyczaję. Jedno mnie tylko męczy - nie pozwalają (do społki z moim mężem) tulać mi mojego dzidziusia tak długo jak bym chciała. Ale jakoś to przezyję.
Moj dzidzius róznie reaguje, czasami nie śpi miedzy jedzonkiem - lezy sobie, rozgląda się, czasami miałknie troche, podziamga smoka, ale jest spokojny, czasami śpi sobie po jedzonku po 2-3 godzinki w ciągu dnia, a w nocy jak nie dostanie dodatkowej porcji z butli to mogłabym go karmic cały czas. Chciałam być dzielna i karmić tylko piersia, ale doszłam do wniosku ze to tylko katowanie i dziecka i siebie, bo nikt sie nie wyśpi, a nie wiem skąd to się bierze ale wieczorem, nawet jak opróżni obie piersi to jest mu za mało i koniec.

Co do czkawek to u nas też normalka teraz już występują rzadziej ale są i wtedy daje Olci troche pocycać i przechodzi, potem nie mogę
wyciągnąc cyca jak zassie ;)
Ja piję 2-3 razy dziennie herbatke Hipp dla mam tam są te wszystkie koperki itp pomaga mała nie ma kolek póki co (odpukać) ale
najważniejsza jest nasza dieta to ponoć 90% sukcesu wiec należy sie przyjrzec temu co jemy bo niestety maluchy mogą gorzej znosic
niektóre rzeczy i wtedy kolka nieunikniona :(
Olcia w nocy najadła sie jak bąk, odbiło jej sie a spac nie chciała no i tak po godzince wzięłam ją do łóżka, na leżąco do cyca i zasnela
razem z mamą na 4 godziny ;D a teraz mam dopiero chwile bo do 15.00 były płacze i noszenie na rekach ......

Boże, a u mmnie akcje z płaczami zaczynaja się o 17:00. Już czekam, jak to dzisiaj będzie, najlepiej jej robił tatusiowy masaz, bo ja chyba z a lekka rękę mam, a tatus w tym tygodniu w pracy na popołudnie >:(. Zobaczymy...Jest za dziesięć piąta, słyszę,że zaczyna sie budzić...

witam po dlugiej przerwie! :)
moja mała córeczka urodziła się 23.02 o godz. 1:00 jestesmy juz w domku i walczymy z nawalem pokarmu!
pozdrowienia dla wszystkich mamus!!!

To Maja 3 dniowa
maja24bo.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry