reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Mnie takie szelki też jakoś specjalnie nie zachwycają, ale jestem w stanie sobie wyobrazić ich używanie właśnie tak, jak wspomniała Futrzakowa - w galerii handlowej (o ile już w ogóle dziecko bym do takowej zabrała - bo to katorga i dla dziecka i dla mamy), ale też i w moim lokalnym parku, kiedy dzieciak już mi się rozbryka. Przez całą długość parku płynie u nas kanałek, wcale nie mały, a jak wiadomo dla dziecka, które wpadnie buźką nie ma wody wystarczająco płytkiej.

Mam cos na temat w sumie :
Zobacz załącznik 283217

Ale powiem Wam, ze moj syn to nie tylko w CH jest taki, ze nie mysli gdzie idzie i ostatnio szedl sobie obok mnie i zobaczyl pieska po drugiej stronie ulicy. cale szczescie, ze szedl od strony domow, bo mialam szanse go zlapac... (aha, Olo nienawidzi chodzenia za raczke).

Myślę Harshka, że taki plecaczek mu nie zaszkodzi raczej jak nie będziesz go zakładać przed każdym wyjściem z domu ;-)
Bo w końcu trzeba kiedyś i z niego zrezygnować, a wtedy Olo zwariuje, nie będzie wiedział, co z tą wolnością zrobić.. tak mi się wydaje..
Jak pójdziecie we dwójkę to będzie jeden na jeden, więc niepotrzebne, a jak Ty sama to może i dobre rozwiązanie :happy:

A ja mam pytanie apropos wózków:
Jaka jest różnica w użytkowaniu (bo w wadze odczuwalna): koła piankowe i pompowane????
Pomóżcie, bo mi zależy na lekkości wózka, ale nie chcę z kolei, żeby mi dziecko w wózku podskakiwało na najdrobniejszym kamniuszku :no: Help me..

z opinii wszystkich moich znajomych najlepsze są pompowane i za każdym razem mi zaznaczają że z takimi kołami muszę mieć wózek. Wózek jest przez nie bardziej amortyzowany i lepiej się go prowadzi czy to po miejskich chodnikach czy piaszczystych dróżkach.

Dokladnie. Pomysl sobie, ze pianka czesto sie zwyczajnie slizga w roznych miejscach. Do tego duzo gorzej sie prowadzi, o wiele czesciej psuja sie tez takie kola (mi np popekaly). Z reszta... ja bym je bardziej nazwala miekkim plastikiem niz pianka... A pompowane sa lepsze na kazdy teren, mozesz je dopompowac, sa trwalsze. Czesto mozesz tez dokupic je (nawet po jednym kole) jesli cos sie sknoci, a piankowe to juz caly zestaw...

kurna, w ogole mi sie nie wyswietlaja edytuj, dzieki itp...

Wiecie co...zaczelam sie zastanawiac nad macLarenen techno..bo tez sie na plasko kladzie, i tez mozna dokupic fajny spiworek...a to jest najlepsza spacerowka na pozniej...

Poki co prezentuje spiworek do britax vigour 4+:
Zobacz załącznik 283234
I jak dla mnie w takiej sytuacji gondolka nie jest potrzebna... Mysle sobie... Dzidzia bedzie miala okolo 6,7 miechow jak zacznie jezdzic w normalnym wozku... Nie na plasko... To dla nas to bedzie wrzesien/pazdziernik (mam w sumie na poczatek marca, wiec wliczam caly marzec)... I wtedy bedzie tutaj jeszcze cieplo...

Kurna, zobaczcie..Uzywany, w dobrym stanie, gondola, fotelik..spacerowka..az 100 funtow... I kurna nie wiem czy sie jeszcze taka okazja trafi...
http://cgi.ebay.co.uk/Britax-Vigour..._BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item1c1587009d

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oto moje zakupy przecenowo - ciuszkowe:-) co prawda te pomarańczowe spodenki są bez rozpięcia wzdłuż nogawek... a tygryski niekoniecznie z przeceny...:-D IMG_1298.jpgIMG_1303.jpgIMG_1296.jpgIMG_1301.jpgIMG_1305.jpgIMG_1297.jpgIMG_1299.jpgIMG_1304.jpgIMG_1300.jpg

reklama
Do góry