reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

no poza tym Futrzaku - pozbawić się przyjemności kupowania a potem oglądania tych ciuszków setki razy - toż to byłaby nieludzka tortura, no nie??!!! :-D

reklama
Dziewczyna ja mialam masę rzeczy dla Olina 52 i 56 i niektore nie nadawały sie ponieważ gdy wyprostowala nozki zatrzaski puszczały i była rozebrana ,Urodziala się 57 długa i wazyła 3980. Według usg robionego na tydzień przed porodem miala ważyć 3000 /3100, więc sie zdziwiłam ,gdy mi powiedzieli,z prawie 4 kilo. Na razie nie mam nic zadnych ubranek i rzeczy dla dzidzi mysle ,że zajme sie wyprawka- po pierwsze gdy bede znala płeć- po drugie po nowym roku. Po cichu licze na chłopca bo moja siostra i siostra meża juz szykują całe tony ubrań dla małego kawalera po swoich chłopakach . Gdy będzie dziewczyna trzeba bedzie dokupić coś różowego, nie koniecznie barbiowego

Ostatnia edycja:
zapraszam do wątku przyklejonego WYPRAWKA i zapraszam do uwag i komentarzy:-) może uda nam się złożyć coś idealnego dla marcjanek:-)juto postaram się tam uwzględnić uwagi o których mówiłyśmy na poczatku tego tematu:-)

to jest specjalny kosz do ktorego wrzucasz pieluchy, ktore smierdza. Jest szczelny, czesto ma specjalny system w srodku np ze wkladasz pieluche, przekrecasz i robi sie z niej taki 'cukiereczek' owieniety... A uwierz mi...przydaje sie to..bo pieluchy smierdza jak 150.

A o co chodzi z tym specjalnym koszem na pieluchy zuzyte? w temacie wyprawki oczywiscie;)

nie wiem o co chodzi. nic takiego nie miałam. kupiłam małą miedniczkę. zużyte pieluszki tam wędrowały i namaczałam od razu z vanishem. inaczej byłyby nie do doprania. Potem prałam z ciuszkami w pralce.
Tetrowych pieluszek nie używałam do kupki więc nie śmierdziały.
Zużyte pampersy wrzucałam w jednorazowe woreczki i szczelnie zamykałam, bo z tego już zapaszek nieziemski:/

Ostatnia edycja:
reklama
Ale to chyba tylko o pampki chodzi...

W ogole przeczytalam temat WYPRAWKA i mi sie nasuwa jedna mysl.
Tutaj w UK, na samym poczatku nie poleca sie uzywania husteczek do pupy. Gdy Olaf byl malenki, uzywalam gazikow nasaczonych letnia woda i nie mial w ogole odparzen i tym poobnych przygod.
Podobnie rowniez polozne nie kazala myc go w niczym (zele,plyny itp)-sama woda. Swoja droga to kapac tez za szybko nie kazano, jako ze dziecko ma ponoc cos ochronnego na sobie...
Co jeszcze..u nas sie w ogole pieluchy tetrowe jako bol na wszystko nie sprawdzily... Uzylam moze 4...A mialam chyba 20. Za to pozniej cudnie zmywalam nimi podloge ;)

Aaaaa, i jedna wazna rzecz..a w sumie roznica. Tutaj nie przemywa sie pepka niczym. Z Olafem sie sprawdzilo...odpadl w -uwaga- 3 dobie zycia :) Generalnie spirytusem mozna dziecku wyrzadzic krzywde,ale wiem, ze w PL tak sie dalej robi i nie mowie, ze to zly pomysl. Zwyczajnie- tutaj jest inaczej.

Do góry