reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Ale to chyba tylko o pampki chodzi...

W ogole przeczytalam temat WYPRAWKA i mi sie nasuwa jedna mysl.
Tutaj w UK, na samym poczatku nie poleca sie uzywania husteczek do pupy. Gdy Olaf byl malenki, uzywalam gazikow nasaczonych letnia woda i nie mial w ogole odparzen i tym poobnych przygod.
Podobnie rowniez polozne nie kazala myc go w niczym (zele,plyny itp)-sama woda. Swoja droga to kapac tez za szybko nie kazano, jako ze dziecko ma ponoc cos ochronnego na sobie...
Co jeszcze..u nas sie w ogole pieluchy tetrowe jako bol na wszystko nie sprawdzily... Uzylam moze 4...A mialam chyba 20. Za to pozniej cudnie zmywalam nimi podloge ;)

Aaaaa, i jedna wazna rzecz..a w sumie roznica. Tutaj nie przemywa sie pepka niczym. Z Olafem sie sprawdzilo...odpadl w -uwaga- 3 dobie zycia :) Generalnie spirytusem mozna dziecku wyrzadzic krzywde,ale wiem, ze w PL tak sie dalej robi i nie mowie, ze to zly pomysl. Zwyczajnie- tutaj jest inaczej.

hehehe nooo u nas to jest wszystko na odwrót;)

reklama
Harsh ja tez słyszałam ze najlepiej nie kapac dziecka za szybko i za czesto i o tym przemywaniu tylko wacikiem z woda a nie chusteczkami tez słyszałam i mysle ze ma to sens,ja uwazam ze zbyt duzo chemi moze tylko zaszkodzic,no chyba ze dzidzia juz ma jakies problemy skorne to wtedy trzeba cos specjalistycznego uzyc.

z tego co mi wiadomo...to jak Skarletka mówi...u nas wszystko odwrotnie:-)

a co do kosza to raczej chodzi o jednorazowe pieluszki i wycinek opisu:
"
Nie tylko pieluszki :)
Pojemnik sangenic jest również świetnym sposobem na pozbycie się tamponów, chusteczek dziecięcych, czy też ręczników higienicznych!!!"

Swietny ten temat WYPRAWKA :) W koncu bede wiedziala co kupic, bo powoli zbieram sie do zakupu pierwszej rzeczy i fajnie, ze jest Mama z UK, to mam nadzieje, ze bede mogla zawsze podpytac ;)

Co do tego kosza na pieluchy, to ja taki zakupie. Juz go kiedys ogladalam :)
Nie wiem tylko co z kosmetykami, bo tu Nivea nie ma :/ a moje kolezanki mowily, ze J&J uczulaja. No ale jakos te dzieciaki tutaj wychowuja na tych kosmetykach... Mama mowila, ze mi zakupi nivea i Bambino, chociaz Bambino jest produkowane przez Nivea :)

Jeszcze tylko poltora tyg i kupie pierwsza rzecz hihi :)

ja przy Bartku nie mialam tego kosza,ale teraz sie nad nim zastanawiam i bardzo mozliwe,ze kupimy.To jest wlasnie na jednorazowe pieluszki.
Ja uzywalam kremu bambino i u nas sie sprawdzil, kupowalam w polsce,ale widzialam,ze wiele produktow bambino maja w polskim sklepie ,wiec bede mogla teraz kupowac na miejscu. J&J Bartka uczulal.
U nas podobne praktyki jak u harsh :tak: po porodzie dali mi wode w dzbanku i waciki - zeby dzidziulka obmyc jakby cos jeszcze krwi zostalo.Nie byl kapany w szpitalu w ogole (ale ja bardzo krotko tam bylam,nie wiem co robia jesli sie jest np.tydzien).

Wczoraj kupilam jednego spioszka :tak: taki zwykly bialy,ale juz nie moglam sie oprzec :-D kupowalismy nowy fotelik samochodowy dla Bartka i przy okazji wzielam spioszka :)

Ruda, no ja podobnie, urodzilam o 15.52, a nastepnego dnia bylam w domu po 12. Najlepsze jest jednak to, ze gdybym sie wyrobila do 2, to bym wyszla tego samego dnia...

Kosmetykow Johnsona to nawet ja nie moge uzywac... a jesli chodzi o uzywanie innych dla dzieci... To i avent sie nie sprawdzily... Ale moge polecic na pewno E45 junior.

No i jeszcze mi sie przypomnialo... Szampon na ciemieniuszke..
Zobacz załącznik 290357

U nas pomogl :)

Takie ciuszki kupiła mi teściowa w ciucholandzie za całe 20 zł.- uwierzycie????:szok::szok::szok:
Maz mi je rano przywiózł:)
Obraz 131.jpg

reklama
Milutek, tak sobie myślę o tych twoich bliźniakach i niby fajnie to wygląda, kiedy ubierają się identycznie. Ale zdecydowanie lepiej jest nauczyć je, żeby każde podkreślało swoją indywidualność, miało własne zainteresowania :) a nie jedno było kopią drugiego.
A ciuszki fajniusie, szczególnie te pomarańczowe mi się podobają, bo są takie "inne niż wszystkie" :D

Do góry