reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Milutku, może jak maleństwa pojawią się na świecie, to ich zachowanie się zmieni. Moi są niestety podobni, tyle, że nawet tego grosza na cokolwiek nie dadzą. Niby dlatego, że nie mają, ale teściówka kupuje sobie teraz nowy komputer ;) nie wnikam, nigdy nie odczułam z ich strony jakiejś pomocy, tylko jak ich syn poszedł błagać, to mu "pożyczali", bo sami nie mają. Nie interesowało ich jak się utrzymujemy, kiedy przez pół roku szukał pracy. Ja studiuję dziennie, więc nie pracuję... Może kiedyś napiszę coś więcej w odpowiednim miejscu, teraz nie mam już czasu.

reklama
Cat, to jest kombinezon z Tesco, prawda? Też wczoraj go oglądaliśmy i nawet M. był bliżej kupna niż ja :-) Tylko ja się właśnie nad rozmiarem zastanawiam. Obecnie oboje jesteśmy bardzo wysocy, a rodziliśmy się też nie najmniejsi. Ja-krótka ale "okrągła" ;-) (52cm, 4kg) i on-3kg i 59cm. Może bezpieczniej kupić 62, zwłaszcza, że termin na sam początek marca?

Dziewczyny, kombinezon jest zawsze warto kupic wiekszy, posluzy na dluzej, tym bardziej, ze dziecko malenkie rosnie bardzo szybko, a jak sie malucha opatuli takim wiekszym to i tak mu bedzie fajnie (jak w kocyku).
Ja Olafowi kupilam kombinezon gdy mial chyba 4 miesiace (wtedy byl grudzien) i kupilam mu rozmiar 6-9 miesiecy. To na przyszla jesien i zime byl jeszcze ok!

Też uważam, że kombinezon lepiej kupić większy, bo zawsze pod spód coś się ubiera. większy na dłużej posłuży, a mały może być na wstępie za mały, a i wciskać w coś przymałego dziecko, to nie jest komfortowo.
Ja synkowi na zimę tak jak harsh kupiłam kombinezon 74, a nosił wtedy ubrana 62/68 i dobry całą zimę.
zawsze kupuję większe ciuszki i jeszcze nigdy się na tym nie przejechałam, dzieci w mig do nich dorastają.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry