reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
ja jeszcze wczoraj skusilam sie na cos takiego???

SL372076.jpg

dziewczyny wasze zdobycze sa cudowne;-)

Zuza, to co dostałam dla młodego lub w ciuszku kupiłam to uprałam w proszku dla dorosłych - żeby pozbyć się zapachu piwnicy lub impregnatów:tak:. W piętek kupiłam dzieciowy proszek i pod koniec stycznia popiorę i poprasuję już pod maleństwo:tak:.

ZUZA - wszystko należy przeprać, jak nowe to sypię mniej proszku, ale i tak płuczę dwukrotnie. Szczególnie ręczniki, pościele, koce trzeba prać porządnie i płukać, bo nawet na opakowaniach masz napisane, że przed użyciem wyprać. Chodzi o barwniki uzyte do farbowania materiałów, aby je wyplukać i pozbawić odzież i pościele tego sztucznego zapachu chemii...
Swoją polską /zeby nie było, że chinska/ posciel flanelową musiałam przed użyciem prać kilkakrotnie tak śmierdziała chemią ;/ nie dało się w tym spać... wietrzyłam i prałam...

edit: doczytałam
o Marta dobrze radzisz, posciele to pewnie bym wyprała najpierw w zwyklym

a moja teściowa cwaniara - stwierdziła, ze nic nie kupi, bo ona nie wie jak się dla dziewczynki kupuje, bo wychowała 2 chłopaków... niech spada, mam już zapas spory ubrań i poradzę osbie bez niej, tymbardziej, że dla WIktora jak już coś kupi to o 2-3 rozmiary za duże aby dłużej ponosil :baffled:

To i ja sie pochwale jakie slicznosci dostała nasza corcia od cioc i babc ;)
Ten kombinezonik to jest uzywany co M wylicytował z alegro.
[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]201101101563.jpg

Załączniki

• 201101101557.jpg
    201101101557.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 55
  • 201101101562.jpg
    201101101562.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 50
  • 201101101561.jpg
    201101101561.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 61
  • 201101101564.jpg