reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Larvunia tak wlasnie myslalam z ta karencja... kazdy urzad chce sie zabezpieczyc... a tez chcialam cosik od nich wyciagnac... zawsze to pare groszy:tak: ...ale okazalo sie,ze nici... A czemu z Twojej znajomosci nici?

reklama
anulka szczerze to ja nie wiem. Moj maz tym sie zajmowal. Ale mialam po urodzeniu dostac kasiurke. Bylam wczoraj w PZU wplacic rate i dupa. gosc mowi, ze nie uda mu sie przeskoczyc pewnych formalnosci. place dalej bo jestem na wlasnej dzialalnosci i ubezpiezenie mi sie przyda inne niz z zusu :-). Dodatkowo ubezpieczylam sie jeszcze w "nowoczesnym ubezpiecznieu zdrowotnym". place kolejne 50 zl, ale mysle, ze warto. Dzwonie do gorzowskiej lecznicy i umamawiaja mnie ze specjalista (jakiego akurat potrzebuje) nie na za 3-5 miesiecy a na jutro. Mam problemy z kregoslupem i przyda mi sie to. Leczenie mam w calosci bezplatne :-) i nie czekam w kolejakach.
Leczylam sie rok temu na kregoslup, tzn dostalam jakies zastrzyki.... pomoglo na miesiac i bole wrocily. Nastepna wizyta byla na za pol roku, i dalam sobie spokuj bo zdazylabym umrzec chyba do tego czasu. Pozniej praca itp i jakos zaniedbalam te plecki.... teraz bede miala szanse na ponowne leczenie:-) bez kolejek i u specjalistow.

do bolu czlowiek sie przyzwyczaja. Rano jak swierzynka wybiegam z lozka :-) w dzien smigam to tu to tam..... ale wirczorkiem jak juz usiade to mam masakre. Mam w dolnej czesci kregoslupa, pomiedzy kregami takie "poduszeczki" powykrecane jak gabki w 5 miejscach :-( Leze tylko na boku lub na brzuszku (jeszcze daje rade:-)) bo na plecach nie daje rady, bo pozniej wstac nie moge. Najlepiej to mi sie stoi i to na lewej nodze. Ugniatam bolacy kreg i jest w tedy suuuper. A tak to ja nie wiem jak w 9 miesiacu dam rade. Bede sie turlala z lozka chyba. Wiec przyda mi sie to leczenie:-) ------> troszke sie wyzalilam :-D

..ehhmm... to jak tu nikogo nie ma to ja juz sobie pojde..ehhmm jak to mowi w zartach moj maz: pojde tam gdzie moje miejsce... do garow :) hihihi...
buzka

larvunia to koniecznie powinnas byc pod stala opieka lekarza. Tego od kregoslupa -jak oni sie nazywaja :confused::laugh2:
Pewnie lekow przeciwbolowych Ci nie zapisze,ale moze zaleci jakies lekkie masaze dla ciezarnych??
Niewiem,zrob cos z tym bo uwierz mi,w 7-9 miesiacu bedzie ciezko :dry:
Oczywiscie niechce Cie straszyc,co to to nie :no::-)
Moze to jest wskazaniem do cc?
Bo bole krzyzowe przy porodzie to chyba najgorsze co moze byc :szok:
Dowiedz sie kochana o ten swoj kregoslup :tak:

Ja też nie pracuję.

Tak troszke wscipsko sie spytam: Nie pracujecie dlatego ze komplikacje ciazowe czy niechce Wam sie? :-)

Zwolniłam sie z jednej pracy, ponieważ miałam przejść do innej. Ale okazało się, ze jestem w ciaży i doopa. Zresztą lekarz i tak od drugiego miesiaca chciał m dawać zwolnienie. Teraz nawet nie dała bym rady usiedzieć 8 czy 9 godzin, bo mi plecy chcą pęknąć już po pół godzinie siedzenia.

anineczka wiem, ze przy porodzie bedzie problem -te bole. Dlatego zajelam sie tym dodatkowym ubezpieczniem. Nie wiem jak u ciebie, ale tu u mnie na specjaliste czeka sie miesiacami. Ostatnio Pani postukala mnie po kolanach, powiedziala ze jest oki i tylko tabletki mi przepisala przeciwbolowe. Kufa czulam sie splawiona. Nie lecze sie juz bo mialam dosc. Chcialam uzbierac na prywatnego lekarza, ale zaszlam w ciaze i wszystko odkladam na malenstwo:happy:. Za miesiac jak wszystkie formalnosci beda zalatwione i wplace 1 rate to umowie sie do specjalisty.Bede miala zapewniona opieka u specjalisty bezplatnie(tylke te raty miesieczne) i praktycznie od reki. Tylko niechce lykac zadnych tabletek :dry: by malenstwu nie zaszkodzic.

Dziewczyny jejku jak ja bym chciala poczuc juz ruchy malenstwa! Trzymam reke na brzusiu i albo tylko, albo AŻ motylki..........

Ja pracuje dwa dni w tygodniu.
Do 8 miesiaca ciazy z Antkiem pracowalam 5 dni w tygodniu a po macierzynskim wrocilam na 3 dni do pracy. Kiedy Antek mial 6 miesiecy zrezygnowalam calkowicie z pracy bo chcialam posiedziec z malym w domku. W pazdzierniku ubr. znalazlam nowa prace i pracuje 2 dni w tygodniu :-)
A reszte spedzam z synalkiem :tak:

Dziewczyny jejku jak ja bym chciala poczuc juz ruchy malenstwa! Trzymam reke na brzusiu i albo tylko, albo AŻ motylki..........

Jeżeli to Twoja pierwsza ciąża to ruchy możesz poczuć ok. 20 tygodnia. W drugiej ruchy wyczuwalne są dwa tyg. wczesniej. Sama też już doczekac sie nie mogę kiedy wreszcie poczuję malucha. jeszcze tylko kilka tyg.

reklama
larvuniu to dobrze,ze sie tym zajelas :tak:

A co do prawdziwych kopniakow u pierworodek wystepuja zazwyczaj w 20-21 tygodniu tak wiec jeszcze sie uzbroj w cierpliwosc ;-)
Choc moga Cie zaskoczyc wczesniej :-)

Do góry