Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
dziewczyny mam jeszcze jeden problem ... od początku zażywam duphaston (na podtrzymanie ciąży) i niestety zawsze miałam po nim pryszcze :-( no kurde ale teraz wyglądam jak trędowatamam je na ramionach, twarzy, dekoldzie i plecach :sick: piję już dwa razy dziennie wapno. Z ginem rozmawiałam we wtorek i powiedział, że to po duphastonie, jednak muszę go brać, po problemach które miałam z poczęciem
macie jakieś domowe sposoby na pozbycie się tych pryszczy
ja na noc biorę zasypkę Alantan (zawsze mi służyła) a na własną rękę nie chcę nic zażywać
gin też mi nic nie zapisał, bo powiedział że szkoda truć maluchy.
Witam!
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, bo nie znam składu tych leków, ale mnie gin chciała zapisać duphaston, zapytałam czy nie ma czegoś innego bo ja nie bardzo mogę brać leki doustnie (to już druga ciąża w której 4 miesiąc idzie a ja dalej żygam jak kot) i przepisała mi luteinę dopochwową, nie wiem jaka jest różnica w składzie między tymi lekami, ale może na nią byś tak nie reagowała, a byłaby możliwość Ci lek zmienić zapytaj gina... napewno wiem natomiast że ta luteina jest droższa od duphastonu
i jeszcze będę go brała dość długo .... duphaston jest ciut lepszy od luteiny, bo zawiera więcej progesteronu ... czy coś tam. I napewno duphaston jest droższy
ja za opakowanie 20 tabletek płacę 33zł, a luteina kosztuje 3 zł. jest różnica w cenie jest
jednak skoro jest lepszy na cenę nie patrze
a duphaston biorę 2x1, więc miesięczna kuracja kosztuje 100zł.
denerwują mnie jej teksty o zabobonach ... nam np. zakazała (!!!) kupić prędzej wózek i łóżeczka, ale my i to mamy w D...
na akupy jedziemy w lipcu
chora kobieta - i tyle !!!!
mam nadzieję, że i na mnie poskutkuje 
już przyniosłam sobie wiatrak siędzę i się chłodzę 

Uważają ze ciaza to chyba coś wstydliwego co raczej trzeba zakryć, a przynajmniej nosić coś luźnego:sick:
:-( A ja sie sobie podobam w ciaży jak na razie i podobają mi się strasznie np dopasowane w miare możliwości sukienki, które pięknie podkreślają brzuszek. A jakie jest wasze zdanie na ten temat?:-)Fuczak ja biorę duphaston na podtrzymanie ciążyi jeszcze będę go brała dość długo .... duphaston jest ciut lepszy od luteiny, bo zawiera więcej progesteronu ... czy coś tam. I napewno duphaston jest droższy
ja za opakowanie 20 tabletek płacę 33zł, a luteina kosztuje 3 zł. jest różnica w cenie jest
jednak skoro jest lepszy na cenę nie patrze
a duphaston biorę 2x1, więc miesięczna kuracja kosztuje 100zł.
![]()
Ja biorę tą luteinę dopochwową to jakaś inna niż ta doustna, za 30 tabletek płacę ok. 33zł i też 2x1 stosowana
przyniosłam sobie ulotkę, skład: 50mg progesteronu + subst. pomocnicze
może jest mniej niż w duphastonie, nie wiem ile tego tam jest
a na cerę możesz na noc stosować krem Sudocream, taki co tez dzieciakom pupy się smaruje, on ma cynk i doskonale wysusza
doustna napewno kosztuje tylko 3zł.
koleżankom pomógł więc jak topielec łapię się brzytwy
mam nadzieję, że mi pomoże 
nie wiem jakoś źle mi się na to patrzy ...
no ja np. dostaję szału