reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Witam w niedzielny zapyzialy poranek:happy:

czekam na sniadanko;-) glodna jestem jak wilk:-)

Kajunia
ja wczoraj mialam mega parcie, az nie moglam chodzic. Posiedzielismy z mezem w restauracji i jak mialam wysjsc to myslalam, ze padne z bolu:dull: a caly dzien bylo ok. Wspolczuje Ci tego uczulenia, Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i czekam na relacje jak tam chlopaki sie sprawuja;-)

Misia
Przy Victorii nie mialam tej elektonicznej nianki, ale teraz chyba sie zaopatrze. Moze tez poszukam jakiejs uzywanej, tak wiec Philipsa raczej nie polecasz?
A w Szwajcarii mieszkam , bo moj maz jest szwajcarem;-)

Sylwia
ja tez kiedys duzo czasu spedzalam w necie, czekajac na znajomych na gg lub skype. Teraz juz mniej czasu przesiaduje;-)

Anineczka
Wspolczuje Twojemu synusiowi, nie wiem co to za patent , zeby takie maluchy cierpialy przez te zabki. Nie martw sie przy drugim dziecku wcale nie musi sie historia powtorzyc, moja mala zniosa calkiem zabkowanie bezbolesnie:tak:
Ale za to wczoraj byla taka marudna bez powodu , myslalam ze ja udusze:wściekła/y:

reklama
witam w niedzielny poranek

dziewczyny ja płaczę z bólu ... mojego lekarza nie ma dzisiaj w szpitalu, a inny H.. mnie nie przyjmie :wściekła/y::-:)wściekła/y: jestem rozdrapana na śmierć :-( zapobiegawczo piję teraz wapno - maść nie pomogła :no: mam zawalony cały brzuch, piersi, nogi i dupcię :zawstydzona/y: nie umiem już zacisnąć zębów :no: pod paznokciami mam krew :zawstydzona/y:
jutro wizyta na 16.00 muszę dotrzymać, ale podejrzewam że idę do szpitala :zawstydzona/y: tym bardziej że zaczął się 28tc :nerd: zobaczymy co jutro lekarz powie :zawstydzona/y:

Ladina co do parcia ... wczoraj parło mnie tak co 45min :zawstydzona/y: moja mama schizowała, że mam skurcze i chciała jechać do szpitala :-p jednak Olivierek postanowił się wykręcić i nie walić aż tak w szyjkę :dull: dzisiaj się znacznie lepiej :tak: pomijając uczulenie :-(
anineczko współczuję ząbkowania :hmm:

Kajuniu a masz numer komorki swojego lekarza??
Kurcze trzeba cos zrobic.A skad wiesz,ze Cie nie przyjmie?
Zadzwon do szpitala i placz jakie masz problemy.
Nosz ku*** ktos Ci musi tam pomoc :wściekła/y:

A co do zabkowania...no coz,zycie :-D
Oby nasze listopadowe dzieciaczki nie mialy takich boli :happy2:

Kajuniu a masz numer komorki swojego lekarza??
Kurcze trzeba cos zrobic.A skad wiesz,ze Cie nie przyjmie?
Zadzwon do szpitala i placz jakie masz problemy.
Nosz ku*** ktos Ci musi tam pomoc :wściekła/y:

A co do zabkowania...no coz,zycie :-D
Oby nasze listopadowe dzieciaczki nie mialy takich boli :happy2:

anineczko mój lekarz mieszka w Sopocie czyli jakieś 70km od naszego szpitala :zawstydzona/y: a co do naszych kościerskiech lekarzy to już raz się przekonałam jak przyjmują kobiety w ciąży ZE SKIEROWANIEM ... a ja go nie mam :no:
a na własną rękę nie chcę nic brać ... piję tylko wapno i zasypuję się alantanem (chociaż to łagodzi troszkę swędzenie :zawstydzona/y:)

Kajuniu strasznie Ci współczuje... No i mam watpliwosci czy to aby na 100% uczulenie?:dry:Moze to cholestaza ciezarnych??? Jakos delikatnie zasugeruj to lekarzowi, moze podpytaj...
Tu króciutki opis objawów:
"Podstawowym objawem cholestazy ciężarnych jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności. U około 20 % chorych występuje żółtaczka o nieznacznym nasileniu, a czasami mdłości, wymioty i utrata łaknienia"

Zrób wszystko zeby dostac sie do lekarza jak najszybciej, przeciez musisz okropnie cierpiec :-( :-( :-(

kochane na poczatku witam....
tak sie zastanawiam ciagle, bo kolezanka mi wczoraj powiedziala, ze jezeli ma sie cukrzyce ciazowa to bede miala na bank cesarke robiona. Czy to prawda??
Jeszcze nie jest pewne ze mam te cukrzyce, ide do diebe...costam dopiero w poniedzialek sie zarejestrowac. ciekawe co mi powiedza....
a Wy jak myslicie jak to jest?

Kajunia
Biedna jestes:-( A dlaczego inny lekarz nie moze Cie przyjac? Kurcze moze jedz jednak na pogotowie...Nie mecz sie sama, moze Ci pomoga w szpitalu?

Anineczka
na razie wyglada na to , ze moge liczyc tylko na siebie...ale moj maz bierze miesiac urlopu (specjalnie do tej pory nie bral wplnego), wiec moze jakos razem damy rade;-) W koncu po jakims czasie i tak musze zostac sama z ta trojka:-p

larvunia
ja nie mam pojecia jak to jest z ta cukrzyca:no:

No wlasnie tez mi to wyglada na cukrzyce Kajuniu.
Koniecznie jedz do szpitala na izbe przyjec.Tam MUSZA sie Toba zajac :tak:
Przeciez na pogotowiu nie jest potrzebne skierowanie.
Jedz i nie mecz sie.
Albo chociaz zadzwon do lekarza swojego.Moze on zadzwoni do szpitala,ze maja Cie przyjac.W koncu jest tam ordynatorem i jakas wladze ma :tak::tak:

Ladina to dobrze,ze maz bedzie.
A moze pozniej przyjmiesz pomoc kogos? Teraz Ci oferuja pomoc to mysle,ze po porodzie tez zaoferuja?
Zreszta zobaczysz jak bedzie juz po porodzie.;-)

reklama
Dzień dobry
Jestem w lekkim dołku i strasznie zle sie czuje,od samego rana wymiotuje,skurcze łydek noc nie przespana.A to chyba wszystko z nerwów .Mianowicie wczoraj spotkalam mojego ex z kobietą na stacji benzynowej jak sie całują,jeszcze mnie wyzwał i wogole zachował sie jak palant .Ja juz nie mam siły na tego człowieka.
Jestem tym faktem strasznie zdołowana a to tylko z tego względu iż czułam jak bylismy razem ze kogos ma!Faceci to świnie i chyba długo nie zaufam drugiemu.
Nic trzeba zyc dalej.
Kochane powiedzcie mi jeszcze jak sobue radzić z skurczami łydek?

Do góry