reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Dolaczam jak zwykle do majacych lenia;-) Ale mam tyle sprzatania, ze chyba sie nie da dzis poleniuchowac;-)

larvunia
wspolczuje:-( Ale dasz rade;-)

sabina
ja tez mam kontrole moczu przy kazdej wizycie

reklama
larvunia musisz postosowac ta diete scisle teraz zeby sie wszystko wyregulowalo, z czasem bedziesz mogla sobie pozwolic raz na jakis czas na to co lubisz ale teraz sie pilnuj;-) co do mierzenia cukru to nie martw sie -palce z czasem sie przyzwyczajaja:-p ja juz nawet bolu nie czuje;-)

kathhe tez sprawdzasz sobie cukier?

dziewczyny tak wogole jak nie moge jesc miesa smazonego tylko gotowane lub pieczone..., to co np moge na obiadek sobie zorbic?? Mam delemat, bo ja tylko smazone jadlam zawsze.... czym bardziej zjarane tym lepiej :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Niestety ksiazki kucharskie wszystkie w kartonie czekaja na przeprowadzke na nowe mieszkanko. Nie wiem co na obiady robic, ile mozna jesc pieczonego kurczaka kochane!? pomozcie....

dzis robie tego nieszczesnego kuraka pieczonego, dawno nie jadlam + surowka z kapuchy i fasolka + mala ilosc ziemniaczkow (zalecana mala ilosc ziemniaka). No a jutro, pojutrze....?? Same zupki mam jesc warzywne?? :szok:

larvunia ja mam nietolerancje glukozy-czyli jeszcze nie cukrzyce ale juz musze byc na diecie i niestety tez mierze cukier tak czesto. Na obiady dobrze by bylo gdybys jadla 2 dania- chuda zupe z wstawka miesna plus ziemniaki ,mieso gotowane i duzo surowki;-)to ci zapcha zoladek:tak: mozesz pieczonego kurczaka, z grila kurczaka, mozesz np ugotowac piers z kurczaka dodac jakies warzywa do tego, mozesz ugotowac pulpety z miesa mielonego albo ugotowac schab-poszukaj z necie moze sa jakies przepisy na miesa gotowane. Ja sie zadowalam gotowana piersia i pulpetami;-) tylko ze ja maoge jesc np tez owoce i czasem slodycze w ramach "wymiennikow" ale to roznie byw-czasem mi mocno skacze do gory cukier i wtedy wiem ze nie moge juz tego jesc:-( najwazniejsze zebys odpuscila sobie na jakis czas slodycze i soki. Co do mleka to podobno jesli juz to lepiej je pic wieczorem bo rano moze znacznie podwyzszac cukier. Jesli juz nie mozesz wytrzymac bez mleka to wypij szklanke 2% wieczorem do kolacji- bo w kazdym posilku musi byc warzywo i najlepiej chude mieso-bo to spowalnia wchlanianie cukru czyli np na kolacje 3 kanapki(ciemne pieczywo!) z maslem , szynka chuda i pomidorem (pamietaj zeby nie jesc sera) to mozesz sobie wypic ta szklanke mleka 2%, moze az tak ci nie podskoczy cukier- za godzine zbadaj i sie okaze;-)

bylam u gina i wszystko ok
smiac mi sie chcialo bo z nowu nie byl wstanie powiedziec czy chlopiec czy dziewczynka ... w sumie powiedzial na 70 % chlopiec
jak robilam usg 3d w polsce to lekarz od razu powiedzial chlopiec :-)
a ten tu nie widzi ....... no coz poczekamy moze on tez zobaczy :tak:

napewno będzie wszystko super...poproś o usg! powiedz że CIę niepokoi cos...i napewno Ci zrobią

Lilka...czekamy na newsy:-)

hahahaaaa :confused2:
nic nie zalatwione
lekarza ma Karol i tylko on moze sie zapisac
ja musze prosic o swojego :confused2::dull:
drobny szczegół ze dodzwonic sie jak zwykle nigdzie nie szło

ide sie odchamic na telewizor
Mili zasneła

:dull:

Mirka to to fajnie że u dzidzi ok:-)
Lilka kurde co to za lekarze tam są...o masakra...ale juz neidługo będziesz w Polsce to będziesz mogła sobie wszystko sprawdzić:-) uśmiechnąć sie rposzę

reklama
Kurcze Lilka jak to jest mozliwe:confused2: Rozumiem, ze jestes ubezpieczona?? Sorki ale dla mnie to jakas dziwna sprawa:no: No kuzwa, to jak Ty zamierzasz tam urodzic?? Nie chce Cie straszyc, ale tutaj ciaze musza byc rejestrowane w szpitalu od 20 tyg. Skoro maz ma dzis wolne to moze sprobujcie cos zalatwic... No chyba, ze chcesz rodzic w Polsce?

Do góry