reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Hej dziewczyny
Ja po wczorajszej wizycie w szpitalu,lekko sie załamałam.Miałam temperaturę 38,1 i lekarze obejrzeli rane i kazali zostać na oddziale,nie zgodzłam sie ponieważ powiedzialam ze samotnie wychowuję syna i nie mam opieki dla niego,wiec warunkowo puścili mnie do domu,z dwoma antybiotykami.Zrobili USG i pokazało ze zbiera sie płyn i ze puchnie rana.Cholera wiedziałam.Och jeszcze to mi jest potrzebne,ledwo sobie sama radze z małym i domem przez tą ranę to jeszcze jakies cholerne powikłania.

reklama
czesc babulki :-)

mam obolale cycki ale w miare przespana noc za soba :happy:
nawet byly odstepstwa co 3 godziny :-)
mala sie mniej meczy choc ciagle steka na kupe:-( biedna
postaram sie z butla wstrzymac narazie choc moja szczypawica zauwazylam ze jak dostaje piers to lapie ją jakby zaraz cycek mial uciec :confused2:

Lilko - tak to jest jak się stawia diagnoz z biegu :zawstydzona/y: Teraz nie znajdę czasu na czytanie Waszych postów "wstecz", dlatego przez jakiś czas będę taka urwana z choinki - proszę o wyrozumiałość z tej okazji :blink:

Agnieszko ja rozumiem ;-):-) takze luzik;-)

Dzien dobry

ja tylko na chwilke zeby poinformowac ze moje kochane malenstwo przyszlo dzis na swiat o 0:28,:-) :-) :-) wazy 3,100, nie wiem ile ma dl, bo tu nie mierza a ja jeszcze nie mialam jak, ale jest malutki, mysle ze ok 50 ma.
w domu jestem od 30 min, jak narazie synus spi bardzo ladnie i ja ide, bo prawie dobe nie spalam :cool:

milego dnia

no prosze :-):-):-):-)

Wisienko serdeczne GRATULACJE:-):-):-):-):-):-):-):-)

Jutro sie wybieram z małym do lekarza na kontrole:-) zobaczymy czy coś przytył:-) hehe narazie skunksik śpi:-)

my tez jutro idziemy na kontrole :-) na 12:-)
jestem ciekawa ile wazymy

A moj synuś z butli walnie 70-90 ml to wtedy jest spokojny i najedzony (oczywiście mleko odciągnięte laktatorem-tak już chyba zostanie:-().
-iewiem czy 90 ml o nie za duzo jak na malnca niecałe 2 tyg?:eek:

moja mala pila tak tylko jeden dzien,a teraz pije 40-60ml
tzn.pila :confused2:

kochane mojemu dziecku ropieje oko:-(
cholera przemywam woda przegotowana ale nic poprawy nie widze
fakt od dwoch dni walcze ale szkoda mi Hanulki :-(

A co do karmienie to mój tygodniowy synek dziś od godz.8.00 wypiła 2x90ml mleka bebilon i opróżnił dwa cycki,i do 12 zasnął,więc macie porównanie,kto tu dużo je!

Women bidulko:-:)-:)-:)-(
zycze oby antybiotyki szybko pomogly
a teraz piersia karmic nie mozesz jak bedziesz je brala??

Elbra to sa witaminki wiec idziesz i kupujesz w aptece bez recepty (w kropelkach)

nie wiem jak wit. K (bo Hania dostala tutaj tuz po porodzie w zastrzyku),ale Vigantol czyli wit.D podawaj te kropelke na jezyczek tuz przed karmieniem bo wtedy lepiej sie przyswaja z tluszczem
pamietam to od Mileny :-) jak mi mowila polozna

aaa i nie wiem czy wiesz ale wit.D podaje sie od skonczonego 1 miesiaca zycia i tylko kropelke!!!

a ten Cebionmulti mnie zdziwil :eek: po co ? hmm

W ksiażeczce zdrowi mam napisane, że od 2 tygodnia życia dziecko ma dostawać Witaminę K, Vigantol, Cebionmulti.

prosze jak zmieniają co chwile:angry:

to ja tu przed chwila pisalam ze od miesiaca sie wit.D podaje bo tak mialam z Mili a teraz co??? :wściekła/y:
mieszaja i zmieniaja co chwile!! czlowiek sie pogubic moze

jesli chodzi o wit.D to tu w Norwegii nie ma takiego zalecenia i kolezanka w Angli mowila ze tez nie ma
ze u nas to takie troche ''pradawny''zwyczaj

ja jakby co wykupilam w PL jak bylam te D ale zapytams ie czy podawac

i powiem szczerze ze Milenie nie podawalam tej wit. i jest wszystko ok-nie podawalam bo byla wakacyjna i bylo sloneczko

reklama
Sabina poszłam kilka stron wstecz i doszłam, że jeszcze ilka83 ma 1 dzień do porodu wg suwaczka i od ostatniego posta się nie odzywała.

Ja jestem po USG. Mój syn waży 3800, więc kawałek klocka z Niego. Za dwa dni idę na badanie i KTG. Powiedzcie mi, jak długo trwa takie KTG? Chciałam pójść wcześniej, żeby z zapisem wejść na swoją godzinę i nie wiem ile wcześniej tam być.

Idę sobie zrobić obiad, bo po przymusowym spacerze jestem głodna i to bardzo.

Do góry