reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

Czesc dziewczynki :-)
U nas nic nowego - rutyna.
Tyle tylko ze Filip ma katar - jak widac i nas nie ominelo :baffled:, nie mam pojecia skad ten katar :confused: - na szczescie nie meczy sie jakos bardzo.
Kuba ostatnio jakos krotko spi w dzien - tylko jakas godzine.....a tak szaleje jak pijany zajac - juz sie nauczylam zamykac wszystkie drzwi ;-) Na szczescie noce znow ma spokojne.
I wiecie jak smiesznie - nadal jest Kuba bardzo przejety jak Filip zaczyna plakac - biegnie i wola ojejejejejejejejej....A jak Filip placze przy czyszczeniu nosa to juz w ogole jest lament, szturchanie mnie i narzekanie;-):-D
I teraz najlepsze...a w zasadzie najstraszniejsze :baffled:....korzystajac z chwili kiedy poszlam do kuchni zaniesc brudna miseczke po kaszce...Kuba odpial i wyjal z lezaka Filipa...i polozyl na podlodze, pare metrow dalej :szok: Myslalam ze zawalu dostane :angry: Na szczescie go nie upuscil :zawstydzona/y:...szok normalnie....Oczy wokol glowy :no:

Widze ze duza czesc z Was spedza swieta u rodziny - fajnie i przy okazji przygotowan mniej ;-) Nam z dwojka maluchow raczej ciezko sie gdzies teraz wybrac - tym bardziej ze rodzinka nie jest na miejscu. Mieli przyjechac moi rodzice, ale mama musi w wigilie do pracy :-( Tak wiec bedziemy sami (tak jak w zeszlym roku) i bede musiala sobie sama poradzic z calymi przygotowaniami i gotowaniem :dry: A M raczej zadnego wolnego nie wezmie przed swietami....

BIGU - super nocka, oby tak zawsze bylo :tak:U nas jak maly spi to jest ok....ale jak juz sie obudzi na karmienie to bite 2 godz. mam z glowy :baffled:
LUNIA - mowisz ze lepszy ten Plantex niz koperek z Hippa? To chyba i ja kupie :tak: Taaa ja sobie w swieta raczej nie odpoczne, bo ktos je musi zorganizowac :dry:
DORINKA - zdaje sie ze nie obedzie sie bez takich przejawow zazdrosci :-( - oby to szybko minelo. Burza sniegowa mowisz - niezle :szok: A randka z M...hmmmm :-p u mnie niecale 3 tyg od porodu, a chetnie bym sie umowila :-p:-D
A my na grype sie nie szczepilismy.
ICEDAL - i jak tam? Mam nadzieje ze noc nie byla bardzo ciezka mimo kryzysu. Oby sie udalo dzis ubrac choinke - my nasz musimy najpierw kupic....tylko jak ja wybrac skoro M codziennie wraca z pracy o 19 :baffled:...o tej porze raczej ciezko ciagnac maluchy do sklepu :confused:
MADZIK - jak noc minela, pospalas choc troche?
AGA - ja bym bardzo chetnie chciala zaczac zanikac choc troche....a tu nic z tego ;-)
HANUS - i co....nie bylo chyba tak strasznie calkowicie sam na sam z Piotrusiem :-D

Pozdrowionka dla wszystkich :-)

reklama
Witam:-)
Właśnie skończyłam przebierać mojego obesrańca, Zrobiła kupę na miarę słonia:-D
Do teko bardzo rzadką pewnie z powodu antybiotyku, który muszę brać:baffled:
Teraz słodko śpi i szelmowsko się uśmiecha:happy2:
Anetko nie dziwię się, że zamarłaś zobaczywszy Filipka na podłodze. Swoją drogą Kuba spryciarz, że potrafiła małego odpiąć.
Jaką choinkę chcecie kupić, żywą:confused:
Bigu gratuluję przespanej nocy:happy2:Oby tak dalej:tak:
Dorinka my też się nie szczepiliśmy:no:

Witam mamusie
U nas nocka tez spokojna, mala budzila sie 3 razy na cycusia, i dalej w kime, ale za to wieczorem dala nam popalic, a z godzine sie darla, a my nie wiedzielismy co jej jest, w ogole ostatnio jakas marudna, chyba ten skok rozwojowy ja dopadl
aneta23 ja to nie wiem jak zareagowalabym na taka sytuacje, co powiedzialas Kubie??
Antila ja sama bylam w szoku jak zobaczylam ile takie malenstwo potrafi narobic

Żywa choinka jest cudna. ale my w tym roku bedziemy mieli sztuczną.
Aneta jestem w szoku:szok: jak Kuba mógł przenieść kilka metrów Filipka:confused:. Też bym się bała. Swoją drogą rzeczywśćie jest bnardzo sprawny:tak:.

Antila my tez mamy takie kupki:-D.
Bigu super nocka. Iguś chyba nigdy tyle nie spał bez jedzenia.
Dorinka my na grypę się nie szczepiliśmy.

Kończę bo mam Igiego na kolanach . Muszę coś z nim zrobić.

Anetko my też zawsze mieliśmy prawdziwą, ale w tym roku będzie sztuczna z tego względu, że już jest w domu;-)
Dziewczyny, czy byłyście z katarkiem swoich maluchów u lekarza:confused:Ania ma zatkany nosek, jest to taka przeźroczysta śluzowa wydzielina:baffled:

Antilko - ja byłam u lekarza i dostałam eurespal i kropelki do noska. oczywiscie oczyszczam nosek aspiratorem i woda morska. A katarek nie jest przejrzysty tylko lekko białawy. mam wrazenie ze jest lepiej ale jeszcze sie zdarza odkaszlnac.:crazy:
Anetko - zdolnego masz synka :-D. czego nie zrobi dwulatek by usiasc na lezaczku :nerd:
A choinka bedzie żywa jak zawsze bo ładnie pachnie w domu :tak:.

Witajcie :-)

Ale już tutaj dawno nie pisałam :zawstydzona/y:
Widzę że wasze maleństwa zaczynają już ładnie spać :-) Mojej Mai też w miarę unormowały się nocki. Ostatnio zaczęła pięknie trzymać główkę jak leży na brzuszku :-) i to całkiem długo już potrafi tak robić.

Antilko i ja już przeżyłam z Mają mega kupki :-D Ostatnio jak taka się przytrafiła to pod prysznic musiałam z nią pędzić :-p

U nas nocka gorsza od poprzedniej ale do przezycia. Od 18 spal do polnocy przez co przespal kapiel, potem o 3 baki go obudzily wiec musial sie wupierduchac z pomoca mamy i potem znow o 6. Pospal do 9, zjadl, troche pogadalismy i teraz probuje zasnac na naszym lozku a ja obok niego stukam...

To prawda ze swieza choinka nastraja swiatecznie, hmm, ten zapach... Niestety u nas w tym roku sztuczna. Natomiast w poprzednich latach jezdzilismy na farme choinek, sami sobie wybieralismy drzewko i sami je scinali. Niezla frajda i dluzej sie trzyma takie swiezo sciete. Moze jak dzieci troche podrosna to je tam zabierzemy...

Aneta23 dech mi zaparlo jak przeczytalam o wyczynie Kuby i od razu wyobrazilam sobieanalogiczna sytuacje z Oliwia i Michalem. Tylko ze ja do tej pory nie odwazylam sie zostawic ich sam na sam, szczegolnie po ostatnich napadach zazdrosci Oliwki. Oj i chyba dlugo jeszcze ten moment nie nastapi kiedy ich zostawie samych...
Antilko a moze Ania nie ma katarku tylko oczyszcza sobie drogi oddechowe po porodzie. Michalkowi bardzo dlugo szwiszczalo w nosku a to nie byl katar. Niemniej jak czujesz ze powinnas to sprawdzic to moze idzcie do lekarza.
Kiriam dobrze se Stas juz lepiej sie czuje.

No, maly przymknal oczka na chwilke i zaczyna sie zwijac, musze go pomasowac...

reklama
A ja dzisiaj nie poznaję swojego dziecka. Wczoraj poszła spać po 20 i przespała do 1.30. Nakarmiłam ja i pospała do 5 a po kolejnym karmieniu do 8. A dzisiaj jak na razie jest super, mega grzeczna:szok: Rano troche marudziła ale poszłyśmy na spacerek i uspokoiła się. Spała od 12.15 do 16 prawie. Ja w miedzyczasie mogłam obejrzeć film na DVD:tak:. Obudziła się na karmienie i kąpiel i teraz znowu śpi...:szok: Aż boję sie, że w nocy będzie szalała.
Anetko - :szok: Kubuś jest sprytny:tak: Dobrze, że nic nie zrobił Filipkowi:tak:

Do góry