Witam dziewczynki! Oj sporo mamy listopadowych kolkowcow, a moze to juz takie temperamenciki beda, w koncu mamy duzo skorpionkow. U nas z ta kolka jakby troszke lepiej. To znaczy nie chce zapeszac(tfu tfu), ale ladniej mu sie teraz odbija i jak baki ida to jest duzo prezenia i troche lekkiego placzu, ale nie krzyku...
Pomagam mu podciaganiem nozek i masowaniem brzuszka jak widze ze sie akcja baki zaczyna i baki wychodza. Mysle ze kminek i kropelki duzo pomagaja... W ostatnia noc tylko raz sie obudzil, po karmieniu o 21, pobudka o 2 i dopiero o 7:30.
No i jak z jednym troche lepiej to drugie gorzej. Jak na poczatku Oliwia bardzo opiekunczo i kochajaco traktowala braciszka tak teraz zaczyna przez nia przemawiac zazdrosc. Niby niechcaco ale jak tylko znajdzie sie okazja to albo uszczypie albo uderzy Michalka. A jak zostaje z nimi sama to Oliwia robi sie wrecz nieznosna, szczegolnie jak maly duzo placze przez te kolke i Oliwce poswiecam mniej czasu... Mam nadzieje ze to tylko jakis przelom i jej szybko przejdzie...
My na Wigilie tradycyjnie idziemy do tesciow wiec tez wszelkie kulinarne przygotowania mnie omijaja. Choinka ubrana, tylko dalej prezentow brak dla doroslych czlonkow rodziny. A czasu coraz mniej...
U nas wczoraj byla straszna burza sniegowa. Ulice zakorkowane... a ja akurat bylam na kontrolnej po pologowej wizycie u ginki. Gabinet ma nie daleko, okolo 6 minut samochodem, dzisiaj zajelo mi 40 minut przez ten snieg. Wszystko ladnie sie zagoilo, wziela wymaz na cytologie. Poniewaz odstawilam nabial ze wzgledu na kolki malego mam brac dodatkowo wapno. Seks dozwolony, tylko chyba na jaks randke musimy sie z M umowic, bo od kiedy Oliwia zaczela do nas w nocy przychodzic przy kazdej pobudce Michala gotowa do pomocy w srodku nocy, M spi z nia a ja z Michalem. Mowie wam dziewczyny nie jest lekko z jednym ale z dwojka to juz calkiem swiat do gory nogami przekrecony...
Dziewczyny a czy szczepilyscie sie na grype, albo wasi M czy starsze pociechy jesli je macie? Nas pediatra bardzo uczulala zeby sie zaszczepic wlacznie z Oliwia, ale jeszcze tego nie zrobilismy...
Trzymajcie sie i milego, slonecznego i spokojnego dnia, bez placzu i grymasow.