reklama

Listopad 2009

reklama
Aza trzymam kciuki!!!

Kiragold Ty naprawde sama zostalas? No i Niunias...
Ale numer, jak ten czas zlecial, normalnie szoku doznalam :szok:

A tu cisza...bb pustoszeje powoli, prawie wszystkie mamy zajmuja sie dzidziami :-) Ja tez kazda wolna chwile przeznaczam na sprzatanie, prasowanie, gotowanie i opieke nad Julia, ale ze ona dzis w przedszkolu a pogoda brzydka to nie chce mi sie nic robic... a kuchnia zatonela pod sterta brudnych naczyn...echh...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jakoś mnie to nie pocieszyło, potem jak chciałam karmić teściowa upierala sie, ze mogę przy nich, hmm czy tak ciężko zrozumieć, ze nie mam ochoty karmić przy teściu, przecież to nadal moje ciało i mam prawo do intymności, to nie tylko pierś do karmienia, ale różnież moja cześć ciała, którą nie muszę wszystkim eksponować:eek::eek::eek:no i oczywiście co mała zapłacze to tylko, o chyba "cyca chcemy", wczoraj jak zignorowałam teściową, to słyszę a ta do małej "ojjjjj niedobra mam cysia nie chce dać" byłam już na tym etapie powstrzymywania nerwów, że odpowiedziałam - mama też istota żywa i też musi zjeść, a po za tym nie każdy płacz oznacza przecież głód !!!!!!!!!!!!!!!!

Doskonale Cie rozumie w kwesti karmienia przy ludziach. Ja tez tego nie znosze, a najlepsze jest to ze dla innych to takie naturalne. A dla mnie nie, dla mnie to bardzo intymna sprawa, moje piersi i jakos wczesniej nie pokazywalam ich mamie, tesciom to dlaczego teraz mam to robic. Czesto sie zdaza ze karmie mala, przychodzi mama , albo jak jestem u tesciowej i zaglada sobie jak ona je,albo dotyka ja po buzce. No szlag mnie trafia!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co do tekstow o "niedobrej mamie " ile razy ja to slysze, czesto jest tak ze mala 5 minut wczesniej zjadla a mama mi mowi 'daj jej jesc bo glodna" itd itd ksiazke moglabym napisac. A to by nie bylo glupie zeby napisac taki poradnik dla mam i tesciowych "Co wkurza mlode mamy w ich mamach i tesciowych" Chyba ze juz ktos wpadl na taki pomysl to chetnie kupie takie 2 egzemplarze i zapakuje na prezenty swiateczne. Znacie jakies tytuly ?? :-)

cześć dziewczyny, przepraszam że poruszam ten temat na tym wątku ale piszę bo nie wiem czy powinnam się martwić czy nie. Wiem, że ten temat gdzieś już był ale nie mam siły szukać. Od wczoraj starsznie boli mnie brzuch, mam skurcze itp. od kilku dni mam mokre wkładki i muszę co chwilke wymieniać ale wydzielina jest dokładnie taka jak woda. Rano standardowo wstałam z łóżka, poszłam do toalety zmienić wkładkę ale tam widać plamy koloru czerwonego pod brąz. Gdy tylko się wyprostowałam nagle się "coś" wylało. Wystraszyłam się ale to był ten czop śluzowy. Kolor właśnie czerwonany podchodzący pod brąz. No i od rana za każdym razem gdy zmieniam wkładkę widzę na niej plamy. Czy coś jest ze mną nie tak?? powinnam zadzwonić do gina albo jechać do szpitala?? czy to tylko oczyszcza się organizm przed porodem?? jutro mam zgłosić się na oddział a dzisiaj wieczorem jeszcze wypić ten olej rycynowy. Dziewczyny martwię się :zawstydzona/y::-(czy tak długo ta wydzielina powinna mieć taki kolor??

cześć dziewczyny, przepraszam że poruszam ten temat na tym wątku ale piszę bo nie wiem czy powinnam się martwić czy nie. Wiem, że ten temat gdzieś już był ale nie mam siły szukać. Od wczoraj starsznie boli mnie brzuch, mam skurcze itp. od kilku dni mam mokre wkładki i muszę co chwilke wymieniać ale wydzielina jest dokładnie taka jak woda. Rano standardowo wstałam z łóżka, poszłam do toalety zmienić wkładkę ale tam widać plamy koloru czerwonego pod brąz. Gdy tylko się wyprostowałam nagle się "coś" wylało. Wystraszyłam się ale to był ten czop śluzowy. Kolor właśnie czerwonany podchodzący pod brąz. No i od rana za każdym razem gdy zmieniam wkładkę widzę na niej plamy. Czy coś jest ze mną nie tak?? powinnam zadzwonić do gina albo jechać do szpitala?? czy to tylko oczyszcza się organizm przed porodem?? jutro mam zgłosić się na oddział a dzisiaj wieczorem jeszcze wypić ten olej rycynowy. Dziewczyny martwię się :zawstydzona/y::-(czy tak długo ta wydzielina powinna mieć taki kolor??

Madzia u mnie to nie wiem jak ten czop odszedł bo nic nie zauważyłam..Ale podobno może być z krwią wiec chyba nie powinnaś się martwić.Zawsze możesz zadzwonić do lekarza jeszcze dziś jak Cię to niepokoi.

A ten olej rycynowy pijesz bo chcesz poród przyspieszyć??
Ja bym nie piła ale to moje zdanie:-)

reklama
Madzia u mnie to nie wiem jak ten czop odszedł bo nic nie zauważyłam..Ale podobno może być z krwią wiec chyba nie powinnaś się martwić.Zawsze możesz zadzwonić do lekarza jeszcze dziś jak Cię to niepokoi.

A ten olej rycynowy pijesz bo chcesz poród przyspieszyć??
Ja bym nie piła ale to moje zdanie:-)

ja jutro mam wywoływany poród i mój gin kazał wypić wieczorem 3 łyżki stołowe lub zrobić sobie lewatywe. Wole olej:-) Co do wywoływania to właśnie on ma dyżur jutro w szpitalu i będzie mi wywoływam, więc czuję się troche pewniej i robie wszystko według jego zaleceń.

mam nadzieje że te plamienia to faktycznie nic groźnego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry