czesc dziewczynki

ja wlasnie zaraz bede zasiadac do stolu z Vicky tyle ze na obiadek jest krupnik ( hi hi tatus ugotowal wczoraj ) ale pewnie i tak mala zacznie wybrzydzac( kiedys kochala zupy a ostatnio zupy domowe sa niejadalne, no co innego te przedszkolne-tam wszystko jest pyszne

)
Dziunka czyli jednak zaczyna sie powolutku ukladac...podwyzka i lokum to juz cos-glowa do gory :-)
Cleo biedny ten Twoj maluszek...a bylas z nim u dentystki, co ona powiedziala...jaki bedzie to mialo wplyw na reszte zabkow a potem na stale...??
Kilolek az ci wspolczuje, biedaku...dzieciaki potrafia nam dac czadu
Pathanka ja moge napisac Ci tylko tyle ze jestem z Wroclawia i tam tez jest jakis koszmar z praca dla nauczycieli...niestety...
A co do przedszkoli to tutaj jest przepis ze dla dzieci w wieku0-2 latka obowiazuje zasada 1 opiekunka na 3 dzieci powyzej 2 roku zycia 1 opiekunka na 5 dzieci...tyle ze panstwowe przedszkole przysluguje ci dopiero od 3 roku zycia i to tylko na 2,5 h dziennie( ono jest juz obawiazkowe-to taka nauka przed szkola) a jezeli chcesz oddac wczesniej niz dziecko ma 3 latka to zostaje tylko prywatne...i pomimo tego ze jest strasznie drogie to i tak ciezko jest znalezc miejsce...
Vicky dzisiaj nie miala juz zadnego wypadku:-) no a co do spedzania ze mna czasu to teraz juz jest lepiej, bo nie kladziemy jej w dzien spac wiec tak naprawde to po moim wyjciu wieczornym ona jeszcze spedza tylko 1,5-2 h z tatusiem i idzie spac. niestety musielismy wyeliminowac sen dzienny bo byl koszmar z usypianiem wieczornym jezeli tylko sie gdziec zdrzemnela...no i teraz zasypia nam bez oporu 19:30-20 wiec jest GIT