• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

Ula ja biorę kwas 1x0,4 mg , zanim zaszłam w ciąze też taką dawkę. Mój lekarz twierdzi , ze to wystarczająca ilość - sporo kwasu pochłaniamy też przez jedzonko ;-)

reklama
tak o,4mg (teraz wcle, bo i tak zwracałam). Ja na studiach uczyłam się o kwasie foliowym i mowa była o tym, ze to jest nieprzekraczalna dawka. Nadmiar jest bardzo szkodliwy ale czytałam już wczesniej, ze niektórzy lekarze móiwą, ze ię wysikuje wec widac sa jakies 2 szkoły.
A skąd te 5mg? na nie wiedzialam, ze takie sprzedają

Marta a teraz tez bierzesz kwas? Bo ja brałam jakos na poczatku a potem to juz normalne witaminy dla kobiet w ciązy. A taka dawka jest na receptę albo juz nie cos czytalam ze mozna normalnie kupic bez recepty.

tak dalej biorę. Do tego mam żelazo 1x dziennie , prenatal DHA i euthyrox (to na tarczyce)/ Mój lekarz jest przeciwny braniu witamin w tabletkach jeżeli morfologia jest ok:tak:

mój też, dlatego ja nic nie biorę tn z witamin, bo tak to no-spa, magnez i dopegyt. Wszystko co 6 godzin z zegarkiem w ręku, takze wprawiam się w nocnych pobudkach :baffled:

mój też, dlatego ja nic nie biorę tn z witamin, bo tak to no-spa, magnez i dopegyt. Wszystko co 6 godzin z zegarkiem w ręku, takze wprawiam się w nocnych pobudkach :baffled:

:-(:-(:-( ojej i znowu musisz brac ta no-spe :-(, ale co zrobic

Odebrałam dzisiaj zadowolonego przedszkolaka z przedszkola i pojechalismy kupic kurtkę zimową. Udało mi się upolować w Smyku w promocyjnej cenie, a jutro jeszcze maja 20% rabatu dla posiadaczy karty z reala. Tak wiec kurtke mamy odlozona i jutro ja kupimy jadac na basen za ok 30zł :szok:. No i sama jestem w szoku bo wybrałam kolor pomarańczowy :laugh2: To normalnie nie w moim stylu :rofl2:, bo to nie mój kolor, ale Pawel przymierzyl 7 kurtek i w tej najbardziej mi się podobał:tak:.

Pola to super ta twoja tesciowa, ale moja tez ma swoje za uszami jak Cię to pocieszy:rofl2: i mieszkam z nią w jednym mieszkaniu na jednej kuchni i lazience :eek: ja to dopiero sobie zycie ułozyłam:laugh2:.

Anawawka ciekawa jestem czy uda sie twoim tesciom odpieluchowanie? (a oni pracuja czy juz nie?)

reklama
tak
tym razem nie brałam tzn brałam przed (ale dość nieregularnie) i pierwsyz miesiac a potem jak zaczęłam wymiotować to przestalam, bo i tak natychmiast wracaly

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry