reklama

Listopad 2009

widzę że dziewczyny z Poznania zabrały się za stomatologów;-)i to jak dzielnie bez znieczulenia ja to chyba już bym pierwsza prosiła o znieczulenie
narazie mam dosyć znoszenia wszystkiego:sorry:

reklama
Nawet nie wiem jakch, bo sie tym wiecej nie interesowalam:-p i mam to gdzies i jem wszystko na co mam ochote:tak:
Raz nawet skusilam sie na surowego tatara:zawstydzona/y:-choc tutaj z malym lekiem:zawstydzona/y::-(
ale reszte zamierzam jesc-wiadomo, w odpowiednich czestotliwosciach i ilosciach:-)
ohh jaką ja mam ochotę na tatara!!!! Po tym się domyśliłam, ze jestem w ciąży - miałam potworną chęć na tatara :-):-):-)

ja w ciąży jadłam wątróbkę, jajeczniczkę miałam nawet dzisiaj, tylko że bardziej ścinam, a przez ten weekend to maiałm obsesję na punkcie słodyczy. Mam nadzieje, że cukier mi nie skoczy ;-)Za to dziś dla wyrównania ogórki małosolne poszły w ruch hehehe

oj zazdroszczę Wam ząbków!!! Ja zawsze miałam liche, a przy częstym przyjmowaniu żelaza był dramat!!! W sumie mam 20 zębów po leczeniu, 3 po kanałówce... U mnie nawet mowy nie było żeby bez znieczulenia...:zawstydzona/y: Na szczęście mam zaprzyjaźnioną dentystkę - jak przychodziłam to dzwoniła do koleżanki ginki i konsultowała czym można znieczulić....

kasiu trzymam kciuki za cófreczkę
A co do wątróbki , serw pleśniowych, i surowych jajek to jak pytałam lekarza, to się zaczął śmiać skąd mam takie wiadomości ?? bo nie były przeprowadzane żadne badania na ten temat bo na kobietach w ciąży nie można przeprowadzać badań :)) powiedział że jeśli się nie je tego codziennie to na pewno nie zaszkodzi a wątróbka na pewno pomoże :))) powiedział że już któraś pacjętka się go o to pyta, a on uważa że takie rzeczy i poglądy wzięły się z tego że jakaś kobieta poroniła lub straciła ciąże i powiązała to z tym że jadła wcześniej np wątróbkę lub ser i pomyślała że to na pewno z tego powodu.
Ja też czytałam na początku ciąży że nie można niepasteryzowanych produktów mlecznych, ale jak usłyszałam opinie lekarza to od początku ciąży pije przynajmniej 3 litry mleka krowiego w tygodniu nieprzetworzonego :))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry