Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dzień dobry babeczki
Tym, które wyjeżdżają udanego urlopu i pogody życzę :-)
Ja już nie mogę się doczekać naszych wakacji - za tydzień jedziemy do Pl - najpierw na Mazury na jacht na tydzień a później to już jakoś bardziej organizacyjnie tzn to rodzina, znajomi, wesele przyjaciółki..
Ciekawa jestem waszych opini, bo tak jak już wspomniałam wcześniej na jacht się wybieramy no i wszyscy naokoło wielkie oczy robią że "jak to, w takim stanie na jacht... że nieodpowiedzialnie i wogóle"
A ja myślę że skoro mamy doświadczonego "kapitana" (znajomy z uprawnieniami, który od chyba 15lat żegluje), plan rekreacyjny a nie hardcorowy, skoro w regatach nie startujemy, skoro wszyscy wiedzą że będą mieli "ładunek delikatny" na pokładzie i z każdej strony dbają o moją wygodę to wystarczy tylko trochę ostrożności...
Na Mazury i jacht co prawda wybieram się pierwszy raz w życiu no ale jakoś nie widzę wielkiego stanu zagrożenia, tym bardziej że jacht podobno pierwsza liga... Piszę podobno bo nie mam skali porównawczej
Co myślicie?
CZAS ROZWOJU PŁODU DZIELI SIĘ NA 3 OKRESY, SĄ TO TZW. TRYMESTRY:
I TRYMESTR- od zapłodnienia do 13 tygodnia ciąży
II TRYMESTR- od 14 tygodnia do 27 tygodnia ciąży
III TRYMESTR- od 28 tygodnia do 40 tygodnia ciąży
córa tak mi sie wbijala w cos ze mnie mdliło i nie dalam nawet sekundy rady lezen na sile 
w rezultacie zasnelam na siedzaca z poduszkami pod glowa po czym obudzilam sie w nocy chyba chcialam na bok sie polozyc i wtedy delikatnie wyjelam poduszki i sie polozylam hehe zeby chociaz malej nie zbudzic zeby dala mi dalej spac

Hehe a jak... byle sie nam tylko te terminy zgraly w praktyce :-)jak fajnie.....będziemy do siebie smsski z porodówki pisać....:-)
Dziewczyny, czy jeździłyście w długie trasy? Mam niesamowite wyrzuty sumienia i z jednej strony zostałabym dla świętego spokoju mojej rodzinki, a z drugiej strony pragnę tego wyjazdu i chcę w końcu odpocząć od wszystkiego.
Witajcie! ja niestety kiepsko się czujęod soboty mam bóle brzucha i plecków...momentami bardzo silne...!
Wiecie co, po dzisiejszej wizycie u lekarza ręce mi opadły i pozwolicie że pozostawię to bez komentarza, a opowiem tylko jak było;
Czas sie to tego przyzwyczaic bo inaczej szlo by oglupiec.klaudzia na skurcze łydek dobrze brać magnez z witaminą B6!
Klaudzia przy skurczu łydki, trzeba nogę podnieść jak do świecy i przyciągnąć stopę napinając całą nogę i tak kilka razy. W szkole rodzenia mnie nauczyli - pomaga.