reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

No zmierzył tylko pęcherzyk - dokładnie 20,1 mm miał hehe...
A kiedy wiadomo, że może być np. ciąża bliźniacza? Wyczytalam, że koło 16 tygodnia dopiero...bo jestem po tabletkach i jak wiadomo prawdopodobieństwo się zwiększyło...a jak na 8 tc to brzuszek mam spory, duzo mi przybyło w obwodzie i w miednicy..

reklama
Takie niejedzenie też nie jest dobre. Chociaż owoce jedz, bo można sie odwodnić, a zbyt mało kalorii to zagrożenie dla dzidziusia.
wiem, wiem.. w domu jak tylko wraca z pracy mój M. mama i tata to wszyscy mnie pilnują i przepytują co jadłam... wiadomo że wiem że muszę dostarczać witaminek... z owoców wchodzą mi pomarńcze mandarynki i winogrona..
A ty jesz coś od razu jak wstaniesz czy później?? Ja jem tak dopiero ok godziny po obudzeniu więc może dlatego tak mnie męczy całymi dniami

No zmierzył tylko pęcherzyk - dokładnie 20,1 mm miał hehe...
A kiedy wiadomo, że może być np. ciąża bliźniacza? Wyczytalam, że koło 16 tygodnia dopiero...bo jestem po tabletkach i jak wiadomo prawdopodobieństwo się zwiększyło...a jak na 8 tc to brzuszek mam spory, duzo mi przybyło w obwodzie i w miednicy..

Można stwierdzić wcześniej. Juz około 9, 10 tygodnia. U mnie też pojawiły się fałdki ;-) nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży. No, przesadziłam, mieszczę się w te, co chciałam oddać mamie, bo były na mnie za luźne i denerwowały mnie. Przynajmniej wygodnie mi w nich teraz. a mój ulubiony ciuch to dresik :tak: Jak tylko przyjadę do domu, pierwsze co robię to nakładam dresik, zdejmuję stanik i śmigam na luzaka. Bo już i staniki musze troszkę większe kupić...

Można stwierdzić wcześniej. Juz około 9, 10 tygodnia. U mnie też pojawiły się fałdki ;-) nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży. No, przesadziłam, mieszczę się w te, co chciałam oddać mamie, bo były na mnie za luźne i denerwowały mnie. Przynajmniej wygodnie mi w nich teraz. a mój ulubiony ciuch to dresik :tak: Jak tylko przyjadę do domu, pierwsze co robię to nakładam dresik, zdejmuję stanik i śmigam na luzaka. Bo już i staniki musze troszkę większe kupić...
Ja też chodzę w luźnych lnianych spodniach wiązanych pzy brzuszku, bo w domku mi najwygodniej tak luźno... a co do stanika to noszę bo jak nie mam to mnie piersi bolą... może dlatego że zawsze były duże miseczki DD. Mój M. kupił mi 2 komplety bielizny miesiąc temu, a teraz widzę że już są troszkę ciasnawe. Jak on usłyszy że musimy iść na bieliźniane zakupy to oszaleje, bo zwykle mam problem za znalezieniem rozmiaru u nas w mieścinie więc zawsze musimy spędzić pare godzin :))

niunia połóż sobie koło łóżka jakieś biszkopty, krakersy czy coś w tym stylu i zjedz jak sie obudzisz, nawet jak nie będziesz miała ochoty, dopiero potem wstawaj, powinno podziałać, czesto mdłości wywołuje pusty żołądek

ja miałam stanik A ledwo, więc miałam piersiątka a nie piersi. Więc teraz troszeczkę są większe, ale nie dużo. Staniki, które nosiłam wcześniej są albo w sam raz, albo już deczko za małe. Mój Ł się cieszy, ja nie za bardzo, bo nie dam rady już na brzuszku spać, tak cholernie mnie w nocy bolą. A nie daj Boże Ł zacznie "niewłaściwie" obchodzić się z moimi sutkami... :no:Gotowa jestem pobić:angry:

reklama
Ja ze stanikami mam ciężko - przed ciążą bylam chudzina i miałam małe piersi, a teraz jak próbuję włożyć stary stanik to się śmieję, bo są śmiesznie malutkie. Piersi mi rosną expresowo! sa wielkie i boję się co będzie dalej; swędzą mnie niemiłosiernie (to pewnie od tego, że rosną. A jaka to ciąża to mi nie pwiedział i bicia serduszka też nie słyszałam:-(

Do góry