luuuzna
Mama Alanka
Cześć Dziewczyny:-)
Byłam dziś u gina, mam kartę ciąży- w końcu!
ja mam nadzieję, że mi założy już przy następnej wizycie (to będzie 9 tydzień)
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć Dziewczyny:-)
Byłam dziś u gina, mam kartę ciąży- w końcu!
Ja dziś zakupiłam femintal N i zastanawiam się czy do tego brać jeszcze folik?Ja dużo spaceruje... a poza tym to nic innego)) Jedynie z M wieczorem ćwiczymy ale w łóżku
))
Ja biore kwas foliowy, biofer, magneB6 i elewit prenatal. Trochę tego jest a wyniki miałam wszystkie prawidłowe. Lekarz i tak uważa że jest zwiększone zapotrzebowanie na witaminy i mam je jeść
Ja juz przytyłam dwa kgA moja waga ani drgnie, chociaż jem, jem i jeszcze raz jem!
Ja też pierwsze co robię po powrocie z pracy - to zmiana stroju na dresikMożna stwierdzić wcześniej. Juz około 9, 10 tygodnia. U mnie też pojawiły się fałdki ;-) nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży. No, przesadziłam, mieszczę się w te, co chciałam oddać mamie, bo były na mnie za luźne i denerwowały mnie. Przynajmniej wygodnie mi w nich teraz. a mój ulubiony ciuch to dresikJak tylko przyjadę do domu, pierwsze co robię to nakładam dresik, zdejmuję stanik i śmigam na luzaka. Bo już i staniki musze troszkę większe kupić...
Chyba już zobaczysz rączki i nóżki....Mój T. zobaczył to zdjęcie i stwierdził, że nic nie ma haha...teraz się śmieję, ale wtedy byłam zła na niego "kochanie nie widzisz tej kropki?" Ja też chcę zdjęcie w końcu, żeby każdy mógł sobie zobaczyć! Nie wiem tylko jak to będzie wyglądało w 9 tygodniu...
U mnie niestety płaci się 300 zł.Nie płaci sięBynajmniej w moim mieście, ale chyba i w innych miastach też...
nie strasz mnie..By sie chyba załamał jakby miał wyjść
Gratuluję!Cześć Dziewczyny:-)
Byłam dziś u gina, mam kartę ciąży- w końcu! Według ostatniej @ to 10 tydzień, a według wielkości zarodka 9 tydzień i dwa dni. Termin tez mam inny niż sobie sama wyliczyłam, bo mam na 09-11-2009r.
Serduszko fasolki bije 116/minutę, czyli prawidłowo, bo powinno bić powyżej 90/minutę.
w elewicie jest 200 miliczegoś kwasu foliowego i do tego biorę jedną tabletke foliku czyli 40miliczegoś kwasu foliowegoJa dziś zakupiłam femintal N i zastanawiam się czy do tego brać jeszcze folik?
W elewicie też jest kwas foliowy?