reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Mi mówił, że 3D najlepiej robić od 5 miesiąca. Wtedy można coś więcej zobaczyć i dopiero wtedy isę opłaca. Wybieram się na 3D po podróży poślubnej, czyli w połowie lipca

gratuluja widze po suwaczku juz 13 tc sie zaczal u ciebie :]
a ty Natalka planujesz u nas w przychodni isc na te usg 3g czy do innego ? ja patrzylam ceny itp w innych klinikach wacha sie okolo 200 zl tylko ciekawa jestem czy daja u nas filmik nagrany i zdjecia hmmm:sorry2::dry::dry::dry::dry:

reklama
A Ja na początku jadłam wszystko co kwaśne:nerd:ogórki, kapuste i po trzech tygodniach odrzuciło mnie totalnie.Nie mogę patrzeć, a co dopiero poczuć coś z tych rzeczy odrazu mi nie dobrze:tak:Teraz codziennie objadek i to porządny inaczej jestem w złym chumorze:tak:no i mam problem z napojami moge pić tylko soki bez konserwantów wogule musze na nie uważać bo mój szkrab ich nie akceptuje:tak:gdzie wcześniej nie mniałam takiego problemu:no:

Cześć dziewczynki:-) właśnie wróciłam od mojej lekarki. Zrobiłam sobie cytologie, i dostałam skierowanie na morfologię. Zmierzyła mi ciśnienie, i stwierdziła, ze mam za wysokie, i żebym poszła do internisty sie dokładnie przebadać. Już się stresuje... Mam po mału odstawiać duphaston, a kwas foliowy jeść do końca 4 mca, a potem mogę zacząć sobie podjadać jakieś witaminki dla ciężarówek. Nie chciała mi dac skierowania na wcześniejsze usg, tylko muszę czekać na planowe w 20 tyg. :-(

Za mną rosołek chodził już od tygodnia i dzisiaj upichciłam cały gar będzie na dwa dni:tak:przy moim apetycie.Ja w ciąży chcę przytyć jak najwięcej bo to jedyny mój sposób żeby przybrać na wadze:tak:w przeciwieństwie do niektórych mamuś Ja jestem szczęśliwa z każdego kilograma i mam nadzieje,że szybko po ciąży ich nie spale:tak:
A ja mam pytanie o samoopalacze wiecie może czy są jakieś przeciwskazania i czy można używać wszystkich jak leci:tak:czy są jakieś odpowiednie dla kobiet w ciąży

witam kobietki nie bylo mnie na forum kilka godzinek a tu tyle do nadrobienia ze szok
ale fajnie przynajmniej sie cos dzieje no i tyle pieknych nowych imion :)
a tak na marginesie to ja jesstem ciagle glodna hihihi,pekne niedlugo :)
ale ciesze sie bo brzusio juz mi sie ladnie uwidacznia i co jest smieszne ze pepek zanika tzn zawsze mialam taka duza dziurke a teraz jest coraz mniejsza,to moj maz w niedziele zauwazyl :)

wlasnie wazyłam sie i 0.9kg jestem na plusie w sumie to ja nei wiem :p
bo jak zaszlam w ciaze koniec lutego wazylam 52 a jak juz lekarz mi zakladal karte ciazy to 55 i teraz 55.09 wiec bede liczyla chyba jak mam wpisane w karcie ciazy:-)

to tak jak ja. Lekarz mi nie uwierzył jak powiedziałam ile ważę. I też chciałabym mało przytyć. Póki co od początku ciąży ne przytyłam nawet pełnego kilograma. i bardzo się z tego cieszę :-)

Wiecie co jest dobre? Czekolada milki z nadzieniem bananowym!!! Pyyycha!

A tak w ogóle, wiecie może czy antycellulitowych kremów można używać w ciąży?
Ja gdzieś wyczytałam że nie powinno się używac kremów z dodatkiem kofeiny czyli takich na cellulit czy rozstępy.Przynajmniej przez pierwsze 4 mc ciąży.
Ja się smaruję oliwką dla dzieci Bambino , czasem balsamami nawilżającymi.
A co do samoopalaczy nie słyszałam żeby były przeciwskazania.Z czego się cieszę bo bladzizna jestem a do solarium nie wolno_O zgrozo widziałam dziewczyny w ciąży chodzące i dziwię się obsłudze że na to pozwalają:baffled:

to Ci zazdroszcze Kasiiula bo ja wazylam ok 55kg a teraz podchodze do 59kg :( w sumie to dziwne bo ani tego nie czuje ani nie widze ale gdzie musi siedziec to prawia 4kg

reklama
Wiecie co myślałam ostatnio żeby założyć pamiętnik z okresu ciąży, ale zastanawiam się czy jest może coś takiego do kupienia. Wiecie może coś na ten temat?? Fajnie by było zapisywać nasze odczucia w ciąży.

Do góry