reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Mnie sie tez zawsze wydawalo(i gdzies to slyszalam), ze w odpowiednich dawkach nie zaszkodza. Bardziej szkodza napoje energetyzujace typu redbull, i palenie papierosow:tak:

Nawet bierne palenie jest bardzo szkodliwe. Nie wspomnę o red bullu, tkórego nie można pić nawet nie będąc w ciąży. Red Bull zawiera jakieś substancje, które powodują nawet u bardzo młodych ludzi zawał. Dlatego zalecany on jest tylko dla sportowców, którzy bardzo dużo trenują i mają dużo ruchu . Lepiej pić jakies Tiger i pochodne. Nie zawieraja tej zubstancji.

reklama
Ja praktycznie wogole nie pije redbulli bo wiem jakie to swinstwo ale nie powiem ze nie lyklam kilka razy od mojego K,ale jak tak piszecie o tym to az mi glupio i przykro ze wogole prubowalam:-( Ostatnio to tylko kubusie pije bo nic innego mi nie wchodzi. Zwyklymi sokami juz mi sie przelewa a gazowanych napoi nie pije wogole. Wiec zostaja kubusie i zwykla woda :-)

Klaudia nie denerwuj sie!!Dlugo mieszkasz juz w Anglii??I mam rozumiec ze Twoja mama mieszka z Wami tak??

Staram sie jak moge. Dzis juz lepszy humorek. W Anglii mieszkam od ponad 5 lat. Mieszkam z moim K i rodzicami. Wprawdzie zawsze z mama sie dogaduje w 100% I zreguly nigdy sie nie klocimy ale jakos wczoraj wszystko mnie wkurzalo i chyba sie na niej wyrzylam niepotrzebnie. Ale dzis juz przeprosilam i jest OK.

ale ja wam zazdroszczę tych USG. Ja swoje mam dopiero 18 czerwca, i dopiero wtedy dowiem się kto tam w środku siedzi:) moja Pani doktor wyznaje zasadę, że jak wszystko ok, to nie ma potrzeby chodzic na usg co dwa tygodnie:-( nie czuję też jeszcze ruchów, ale może to dlatego, że ja nigdy do chudych nie należałam:-)
a co do alkoholu, to ja wolę dmuchać na zimne, i żadnego piwka, ani winka nie pije

aaa... i tak masz fajnie ja dopiero 10 lipca i to bedzie 2 i ostatnie USG :baffled::baffled::-(

Dla mnie wchodzi tylko Tiger gold edition. Jest słabszy ale o takiej samej właściwości. A nie jest za słodki przy tym. Najlepiej jednak wypic na pobudzenie zielona herbatkę albo yerba mate.

U nas sie przejasnilo i nabralam energii na spacer z synkiem. Dosc szybki, bo mial kalosze ubrane po raz pierwszy i kazda kaluza byla jego! Po powrocie spodnie mokre do koyc dzlan. Ale jaka frajda! Super byc dzieckiem!

A z moim samopoczuciem to tyle, ze bardzo sie ciesze, ze za tydzien mam wizyte u gin, poniewaz mam ciagle napiecia brzuszka, uczucia dusznosci itd. Teraz jestem juz pewna, ze wpierszej ciazy ta nie mialam. Wydawalo mi sie, ze najgorsze sa pierwsze miesiace, ale znajoma powiedziala mi, ze ona miala najwieksze problemy od 18tyg...Musze ja wypytac jakie, bo boje sie, ze moge jakies objawy zlekcewazyc.
A najbardziej sie ciesze, ze jutro wieczorkiem zrobimy wypad nad morze do rodzinki-bo tam zawsze odpoczywam :)

Czemu ostatnie usg?? Nie możesz robić prywatnie?

W Anglii sa tylko 2 USG, chyba ze ciaza jest zagrozona to wtedy czesciej. Prywatnie nie mam gdzie isc bo jest strasznieeeee drogo a do polskiego ginekologa mam ponad 3godziny drogi samochodem po autostradzie jezeli nie ma korkow i tez strasznie duzo chca. a mnie poprostu nie stac na to. Benzyna tez kosztuje :(
Mam tylko nadzieje ze w lipcu jak bede w Polsce to uda mi sie isc prywatnie zrobic to USG 3D bo nie wiem czy przy nastepnym USG mi zrobia tutaj 3D czy zwykle

reklama
Do góry