reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Dziewczynki, pewnie bierzecie lub brałyście Magnez. Napiszcie mi proszę czy już go odstawiłyście? Chyba już ten temat był poruszany i doczytałam się, że w 37 tyg. należałoby go odstawić, ale jak to jest u Was? Mój stały gin do którego chodzę od poczatku ciąży nie był za braniem Magnezu (tak samo jak zalecił mi odstawić witaminki, gdzieś z 2 msc temu jak zobaczył moje szczegółowe badania) i teraz prosił, żebym już go nie brała, ale drugi gin na mój twardy brzuch zalecił Magne B6 - u niego byłam tylko raz i nie zapytałam jak długo mam go brać. Pomozecie?

oczywiście że jest zaliczanea czy są porodowe czy nie, to zależy od tego, czy są regularne, co ile minut (co najmniej 10 minut od początku skurczu do początku nastęonego skurczu), i z jakim natężeniem
![]()
Yhm... to trzeba będzie w razie co obserwować... Mam nadzieję, że przy drugiej ciąży będą troche mądrzejsza... hehe...
R
rouż
Gość
Noooo, do nas zagladam co chwila i nas tam malo, a tu chociaz mialam z kim "pogadac";-)Royanna u nas puściutko, ale Ty tu jesteś :-) pójdę za Twoją radą i tez będę zapisywac skurcze kiedy w końcu się pojawią
Ciekawe jak Kasiula się czuje...Oby wszystko było ok!

Ja tak zapisywalam, a moj M i moja mama dziwnie na mnie patrzyli...Teraz wiem, ze wlasciwie oni byli bardziej przrazeni niz ja, i czekali co im powiem, hahaha
katrenki
Fanka BB :)
dobre, dobre......Może mąż słyszał taki kawał ;-) i boi się, że maluch go po porodzie znokautuje...........
Hmmmmm mam nadzieję, ze nie wywalą mnie przez to z forum![]()
A więc:
Para..............romantyczny wieczór
Kobieta w 9 miesiącu ciąży............
Oboje stwierdzili, że trzeba jeszcze poszleć........
W trakcie stosunku, kobitcie odchodzą wody, szybko jadą do szpitala.....
Sala porodowa, rodzi sie piękny chłopiec..............
Położna trzyma Maluszka, ten wystawia palec wskazujący i zwraca się do lekarza "Ty jeteś moim tatusiem" Przerażony lekarz odpowiada ---- nieeee
Zdesperowany maluch patrzy na stojącego obok mężczyznę i pyta ponownie "Ty jeteś moim tatusiem" Mężczyzna niepewnym głosem odpowiada ------ Tak ..........
W odpowiedzi Maluch prostuje rękę, i wskazującym palcem szturcha ojca w czoło z takstem "I coooooo fajnie Ci teraz, fajnie "

R
rouż
Gość
Niestety nie...czy ktoś wie co z Kasiiulą?
Nie dala jeszcze znaku...

reklama
ja odstawiłam magnez, a także nospę na poczatku 37 tc. Witamin nie brałam wcale.Dziewczynki, pewnie bierzecie lub brałyście Magnez. Napiszcie mi proszę czy już go odstawiłyście? Chyba już ten temat był poruszany i doczytałam się, że w 37 tyg. należałoby go odstawić, ale jak to jest u Was? Mój stały gin do którego chodzę od poczatku ciąży nie był za braniem Magnezu (tak samo jak zalecił mi odstawić witaminki, gdzieś z 2 msc temu jak zobaczył moje szczegółowe badania) i teraz prosił, żebym już go nie brała, ale drugi gin na mój twardy brzuch zalecił Magne B6 - u niego byłam tylko raz i nie zapytałam jak długo mam go brać. Pomozecie?![]()

Cześć mamusie! Moje córeczki wreszcie pozwoliły mi na chwilkę odpoczynku, więc wpadam, żeby podzielić się z Wami wrażeniami. Jak już wiecie w poniedziałek zostałam mamą dwóch przesłodkich kruszynek - Olgi i Leny. Miałam bardzo wysokie ciśnienie i bardzo wysoki poziom białka w moczu, więc lekarze nie chcieli ryzykować i zadecydowali o rozwiązaniu. Samo cięcie nie było takie straszne, cały czas czuję się świetnie, rana prawie wcale mnie nie boli. Za to znieczulenie zewnątrzoponowe wspominam jako coś okropnego i nigdy więcej nie dam się na nie namówić! Wbijanie igły w kręgosłup było bardziej nieprzyjemne niż cała reszta operacji. Dzidzie pokazali mi tylko na sekundę i od razu zabrali do badania. Na szczęście okazały się silne i zdrowe. Obie dostały po 10 punktów. Są takie malutkie, wyglądają jak żywe laleczki. Bez przerwy są głodne i głośno dają o tym znać. Jeszcze dużo pracy przed nami, zanim wpadniemy jakiś rytm, nauczymy się współpracować. Ale damy radę![]()
Postaram się niedługo wpaść do Was, może wkleję jakieś zdjęcie. Dziękuję wszystkim za gratulacje, ja również gratuluję rozpakowanym mamusiom! A pozostałym życzę szczęśliwego rozwiązania!!!
Buziaki!
ja bym baardzo chciałą to zdjęcie szybko :-) ale z tym ZZO niefajnie jakoś...