reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

NATALUNIA nie stresuj się!!!! nawet jeśli boli jak ch@#$ to pomyśl że to tylko parę godzin albo minut-tego życzę a potem... nie będzie problemu z zakładaniem skarpetek;-):-)

Jeju jakie to pocieszajace slowa na chwile, naprawde az mi sie milo zrobilo jak to przeczytalam/co prawda tylko na chwilke ale zawsze lepsze to niz nic.:-):-)

reklama
Kasiula - tak sobie mysle ze moze lepiej jedz wczesniej, bo o 16-17 to wszyscy juz myslą w szpitalu ze "za 2 godziny do domu to zajmie sie NIĄ następna zmiana" a następna zmiana przychodzi do pracy bardziej z perspektywą wyspania się niz robienia zbyt wiele. Najlepiej by było od rana, personel wyspany, zadowolony....:-D:tak: to moze skusza sie na przyspieszenie porodu. A i jeszcze moja kolezanka zrobila taki numer, ze jak zblizal sie termin porodu to dostala od lekarza prowadzącego skierowanie do szpitala, bo zwolnienie z pracy jej sie konczyło a nie chciala isc na macieżynski przed porodem, poszla do szpitala a na drugi dzien jej wywolali poród, zeby za długo nie trzymać bezczynnie.:tak:

poszłabym ale maz w pracy i dopiero wlasnie bedzie 16-17 :| a nie mam jak jechac teraz z tabołami :(

Kochane jak czytam jakie problemy maja kobiety w ciazy przed samym rozwiazaniem to mnie trafia ze w Polsce taka sluzba zdrowia:wściekła/y:. Przeciez kobieta powinna byc zrelaksowana i wypoczeta przed porodem, a nie myslec na ostatnia chwile gdzie najlepiej byloby rodzic i czy ja tam przyjma. A o L4 to juz nie wspomne to juz jakas paranoja!:no: Ja jak tylko sie dowiedzialm ze jestem w ciazy, lekarka kazala mi wybrac sobie szpital w ktorym chce rodzic, i w karcie ciazy mam przypisany szpital. Ze szpitala przyslali zaproszenie na kurs przygotowawczy do porodu i pokazali sale porodowa. nawet wytlumaczyli gdzie zaparkowac samochod! Kazda sala wyposazona w wanne z masazami i lazienke z ubikacja. Nawet swojego I-poda mozna sobie podlaczyc do glosnikow, byle by to pomoglo rodzacej :tak:.
A co do L4 to na 3 tyg przed planowana data porodu kazda kobieta w ciazy musi przejsc na macierzynskie:tak: ktore trwa 56 tygodni plus 5 tygodni urlopu. Dodam jeszcze ze wszystko bezplatnie, nawet dojazd na porodowke taxowka! Nic tylko tu sie kopulowac i rodzic :-D:-):tak:
Mam nadzieje ze w Polsce sie polepszy i ze bedzie coraz to wiecej fajnych szpitali i porodowek :tak:Kochane najwazniejsze to pozytywne nastawienie, tak przynajmniej mi tutaj to ciagle powtarzaja.

nie wiem nawet czy nasze dzieci doczekaja sie takich czasow w Polsce:-D
swoja droga placicie wysokie podatki, wyzsze niz w polsce:sorry:

Jeju jakie to pocieszajace slowa na chwile, naprawde az mi sie milo zrobilo jak to przeczytalam/co prawda tylko na chwilke ale zawsze lepsze to niz nic.:-):-)
myślę że musimy mieć dobry humor bo jak by nie było to już nie długo:-):-):-):-) ja już po kryzysie więc...:-)dobrze będzie a ze skarpetkami to naprawdę mam problem:-p
poszłabym ale maz w pracy i dopiero wlasnie bedzie 16-17 :| a nie mam jak jechac teraz z tabołami :(
KAŚKA ty się nie przejmuj do końca tygodnia na pewno urodzisz

madzia daj znać jak po kontroli
kasiula może ewelinka ma racje i jedź rano :))
katrenki może Ty albo kasiula i malina wstrzymałyście porody i teraz nie chce nic ruszyć. Musicie wziąść się w garść bo inaczej my też nie urodzimy :)))

ja mam dzisiaj wg usg termin ale ja i tak polegam bardziej na om. Mój M dzisiaj rano wpadł na chwilę z pracy żeby zapytać czy dzisiaj jedziemy rodzić ?? :)) a ja się umówiłam na wizytę z ginem w piątek dopiero :))

ja nie wiem ... ale dla mnie szkoda od tak wydawac kupe kasy bo pewnie na parkowa jak cos sie wybierasz? tam ponad tysiac zapewne ... dzis jade jak maz wroci z pracy do USK zobacze co tam powiedza a jak cos we wtorek znow na Warszawska moze mnie juz połoza...

w nocy mnie nic nie chce brac heheh :) posiedze troche zjem sniadanie i lece jeszcze porobic cosik moze znow ruszy sie ale musze wyczaic okolo 16-17 jak bede jechala na IP zeby tam z bólami zajechac :)

strasznie szkoda mi kasy... Gdybym zarabiała jakieś tysiące to pewnie nie wahałabym się ani chwili. Ale po urodzeniu dziecka wydatki wzrosną, na dodatek swięta niedługo jedne i drugie... Więc trochę kasy pójdzie. Póki co biorę się w garść i staram się nie panikować. Jakoś przeżyję...
Kochane jesteście i wyrozumiałe... Naprawdę... Bo moja mama śmieje się ze mnie i nie podchodzi do tego poważnie. Jedynie mąż mnie rozumie i Wy...

reklama
dziewczyny a czy któraś ma może poranne mdłości i wymioty?? bo mnie znowu nawiedziły:zawstydzona/y: moja teściowa się śmieje że to kolejny potomek
nie wiem nawet czy nasze dzieci doczekaja sie takich czasow w Polsce:-D
swoja droga placicie wysokie podatki, wyzsze niz w polsce:sorry:
e kiedyś musi być lepiej:) a według prognoz ZUS ma upaść w 2017 zobaczymy

Do góry