reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

wczoraj bylam w innym to mnie odeslali zrobili ktg i tyle ... kazali codziennie ktg robic i jak lekarz powiedzial "w sumie to juz tydzien to mozna sie połozyc w ciagu kilku dni" :|

Ja mam termin niby na dzisiaj wg USG i będę jechała żeby mi zrobili ktg tak na wszelki wypadek, po za tym od 3 dni nie mogę wyrobić z ty,i skurczami:-(. Drugi termin z OM mam tak na 16 listopada i teraz nie wiem co...

Wogóle strasznie się przejmuję tym, że powinnam już rodzić a jeszcze nie rodze... Masakra jakaś... Wczoraj myślałam, że szału dostane, tak mnie krzyż bolał, a jak mnie skurcze łapały to mąż mnie tylko bzdurami zajmował. Kurcze czego on nie wymyślał. Nawet w bierki graliśmy dla zabicia czasu:-D a ręce to mi się tak trzęsły, że przesada.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kingula82 wszystko zależy też od wielkości miasta w którym mieszkasz , u mnie też jest super oddział położniczy i taxi można za friko sobie wziąć żeby cię zawiozło do porodu :-) ,ale np na oglądanie oddziału trzeba się samemu umówić :tak: ,sale porodowe są duże ale łazienka z wanną jest w korytarzu , na personel to nie ma co narzekać bo każdy jak tylko spotka cię w korytarzu to się z tobą wita :-) , no i wybór szpitala też żaden bo tylko jeden szpital w miasteczku ;-) ,ale warunki są świetne i to najważniejsze :tak:
chciałabym już tam wylądować bo nie mam siły , źle mi się siedzi ,źle leży , źle stoi ....:wściekła/y: chcę być już po i tulić dzidzie

Wogóle strasznie się przejmuję tym, że powinnam już rodzić a jeszcze nie rodze... Masakra jakaś... Wczoraj myślałam, że szału dostane, tak mnie krzyż bolał, a jak mnie skurcze łapały to mąż mnie tylko bzdurami zajmował. Kurcze czego on nie wymyślał. Nawet w bierki graliśmy dla zabicia czasu:-D a ręce to mi się tak trzęsły, że przesada.

wiesz ze mialam tak samo
rece mi chodzily choc spokojna bylam cisnienie mierzylam w normie krzyz bolal ze nie wiedzialam jak mam usiasc i bol promieniowal na boki i wstac nie moglam momentami ... a z rak to maz sie smial ze jak u pijaczka jakiegos trzymam cos i lata mi na boki eh szkoda ze przeszlo zanim dojechalam na IP

natala dawaj jedziemy dzis rodzic razem razniej hehhe :) jak cos powiemy zeby polozyli nas razem na sali beuheheehhe

Jej, mi zaczyna się dół jakiś.. Pogoda jeszcze gorsza niż wczoraj, dzwoniłam żeby się na KTG umówić, a pani położna, że nie ma miejsc wolnych:szok::szok::szok::szok::szok: Ani na dziś, ani na jutro, ani na czwartek!
Kazała mi na izbę przyjęć jechać, a tam pewnie meksyk..I moje wkurzenie rośnie.. Przechwaliłam ich wrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wiesz ze mialam tak samo
rece mi chodzily choc spokojna bylam cisnienie mierzylam w normie krzyz bolal ze nie wiedzialam jak mam usiasc i bol promieniowal na boki i wstac nie moglam momentami ... a z rak to maz sie smial ze jak u pijaczka jakiegos trzymam cos i lata mi na boki eh szkoda ze przeszlo zanim dojechalam na IP

Niby też jestem spokojna ale żołądek, to salta mi dziś w brzuchu wykonuje...
Martwie się tym terminem i wizytą w szpitalu, choć z drugiej strony jak zobaczą czemu maluszek nie chce wychodzić, to może lepiej się poczuje. Postoję dziś trochę przy desce do prasowania, to może akurat coś się ruszy a jak nie to oby do 17:-) i lepiej dla lekarzy jak by coś zrobili i mały już wyszedł.

Jej, mi zaczyna się dół jakiś.. Pogoda jeszcze gorsza niż wczoraj, dzwoniłam żeby się na KTG umówić, a pani położna, że nie ma miejsc wolnych:szok::szok::szok::szok::szok: Ani na dziś, ani na jutro, ani na czwartek!
Kazała mi na izbę przyjęć jechać, a tam pewnie meksyk..I moje wkurzenie rośnie.. Przechwaliłam ich wrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

hehe pojedziesz na IP to ci zrobia tam surcze 90% i pojdziesz rodzic :) i wtedy ja zostane sama :-p

i jak tam??dziubasek...jestes jeszcze w domku??jak tam skurcze??
ja czekam i czekam i nic....jak mnie cos zaboli w nocy to juz mysle ze to bedzie to ..no ale niestety nici i moj synus jeszcze na swiat sie nie pcha:tak:dzis jade z moim matim do szpitala na zmane gipsu...taki przy ktorym juz bedzie chodzil o kulach:tak:mam nadzieje ze to bedzie ok i nozka mu sie dobrze goi:tak:

Anja to dobrze ze zmienia mu gips, moze wkoncu troszke odpoczniesz :tak::tak:;-)

Teraz mam co 6:happy:,ale jeszcze nie jadę.Kurcze to chyba jednak nie przepowiadające,ale boje sie ,ze jak pojadę to mi przejdzie:confused2:

o jaaaa... tez bym wam tak chciala napisac :-( a tu ani mru mru... synek wogole nie wspolpracuje z mamusia... lenistwo to ma po tacie napewno... :tak:

a jak to jest z tym KTG?? trzeba mieć skierowanie?? bo ja nie miałam robionego i jestem ciekawa:-):-)
Anja to dobrze ze zmienia mu gips, moze wkoncu troszke odpoczniesz :tak::tak:;-)

o jaaaa... tez bym wam tak chciala napisac :-( a tu ani mru mru... synek wogole nie wspolpracuje z mamusia... lenistwo to ma po tacie napewno... :tak:
KLAUDIA nie stresuj się jeszcze masz troche czasu najlepiej to sie nie nastawiać wiem to po sobie:(

Niby też jestem spokojna ale żołądek, to salta mi dziś w brzuchu wykonuje...
Martwie się tym terminem i wizytą w szpitalu, choć z drugiej strony jak zobaczą czemu maluszek nie chce wychodzić, to może lepiej się poczuje. Postoję dziś trochę przy desce do prasowania, to może akurat coś się ruszy a jak nie to oby do 17:-) i lepiej dla lekarzy jak by coś zrobili i mały już wyszedł.
Nie martw się mi wg usg też dzisiaj mija termin ale mój lekarz kazał mi przyjść do niego dopiero w piątek i żebym się bardziej sugerowała datą om. Ja też mam skurcze już od 2 tygodni lekkie a od wczoraj mam prawie cały czas. Tylko nieregularnie. Lekarz mówi że to ćwiczenia.

reklama
a jak to jest z tym KTG?? trzeba mieć skierowanie?? bo ja nie miałam robionego i jestem ciekawa:-):-)

ja bylam wczoraj to odrazu mi robili i nie tzreba miec ktg
moj gin pracuje w klinice leczenia niepłodnosci i oni nie maja ktg u siebie i kazal mi jechac jakby cos bylo nie tak wlasnie na IP na ktg ale co mam zajechac i powiedziec ze przyjechalam na KTG bo mnie lekarz wyslal...paranoja ...

Nie martw się mi wg usg też dzisiaj mija termin ale mój lekarz kazał mi przyjść do niego dopiero w piątek i żebym się bardziej sugerowała datą om. Ja też mam skurcze już od 2 tygodni lekkie a od wczoraj mam prawie cały czas. Tylko nieregularnie. Lekarz mówi że to ćwiczenia.

mnie moje wsyztski 3 terminy zawiodly :) 29.10 1.11 i 5.11 i dupa dalej z brzuchem chodze :)

Do góry