reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Hej, hej, hop, hop!

Dzisiaj w końcu Miłosz do nas trafił:tak: wieczorem brat po niego przyjedzie. To co ta dwójka potrafi zrobić z pokojem przyprawia o zawał serca:-D:baffled: odkurzałam już dwa razy, teraz aktualnie jest porządek, ale wszyscy domownicy musieli wkroczyć do akcji:-D
Oj nie wytrzymałabym z taką dwójką na co dzień:szok: A z ich tekstów można się posikać:-D Miłek ma teraz etap wymawiania bardzo skomplikowanych wyrazów, jest bardzo elokwentny jak na swój wiek, normalnie mały profesorek :-D

Julka cwaniara pisała z kuzynką, ta rzuciła hasło "wpadnij na noc", Julia zamiast mnie spytać najpierw napisała do cioci czy może, ta się zgodziła, więc młoda napisała do wujka(mojego brata) czy ją tam zawiezie i ten też się zgodził:-D potem o wszystkim poinformowała nas:szok::-D

reklama
dziunka udane masz dzieci :-) fajnie, że macie dużą rodzinę i że chętnie biorą Julcię na noc! u nas , Martysia, może liczyć tylko na moich rodziców :-( dobre i to, ale w sumie szkoda mi, że mam małą rodzinę. mój brat z nią sam nie zostanie i żal mi, że mama nie miała więcej dzieci :-( a jeszcze gorzej mi przykro jak pomyślę, że chcę skazać Martynkę na to samo albo i jeszcze gorzej bo być może z różnych względów (choć najpoważniejsze to zdrowotne) może nie mieć rodzeństwa :-(

Dobranoc!

No i Miłek na noc zostaje bo mój brat zaginął w akcji :-D Mama z D zrozpaczeni bo Miłek tylko raz w życiu spał poza domem :-D a młody nawet o nich nie mówi. Ale już mi zaznaczył że "Wiesz Gosiu, ja w nocy tak mam, że oczy otwieram i zamykam i otwieram i zamykam, a mama musi mnie obejmować." Mówię że ok, to ja go też obejmę. A on że nie, że już nie potrzeba, bo on dzisiaj śpi z Asią. A Asia na to: "Tak, będę go trzymać za rękę przez całą noc" :-) słodziaki :-)

Wiesz, Gawit, Julia to 8-latka więc takie duże dziecko to nie problem na noc wziąć. No ale nie mogę powiedzieć, mamy dużo szczęścia, bo znaleźć opiekę dla naszej dwójki nie trudno.

hej

D ma dziś wolne i zaprowadził własnie małego do przedszkola ale fajnie :-)

my wczoraj byliśmy w DK na bajce i fajnie by było gdyby bajka do samego końca była kukielkowa a nie aktorzy wyszli i cudowali...Igi był znudzony..i porabani rodzice którzy na siłę pchali dzieci na łąwki z przodu a te płakały bo się bały...Igi chciał na kolanach u mnie i siedział...boze przepychanki pchaja sie te matki popychaja do przodu ...a dzieci beczą...takie to oglądanie

muszę poszukac gdzie w stolicy gdzie sa typowo kukiełkowe przedstawienia.Agrafka może Ty wiesz coś..?

Dziunka co by nie gadać fajnie mieć duża rodzinę i BLISKO!!!!

Wszystko ma swoje plusy i minusy. W takiej dużej rodzinie są też duże kłótnie, plotkowanie, zazdrość, zawiść i co tam jeszcze. Rodzeństwo może być w porządku ale już jak ma żony/mężów to nie jest już tak fajnie. Wiadomo, w każdej społeczności są różne relacje między ludźmi, ale gdy dzieje się coś takiego w rodzinie to boli podwójnie.

Zdrowe relacje są wtedy jak się mieszka daleko i wpada raz na jakiś czas.

agrafka,super ta kawiarenka. i bardzo wspolczuje,ze ani na chwile nie mozesz oderwac sie od dzieci. a nie moglabys sie umowic z kolezankami i zostawic ich na godz - dwie z mezem?

cleo, fajnie,ze igorek tak lubi teatrzyk kukielkowy.moja jeszcze nie widziala,a ja za bardzo niewiem, gdzie tego szukac

gawit,ale niespodzianke ci maz zrobil! oby tak dalej :cool2::cool2:

dziunka, amelka uwielbia zgadnij kto to, tylko my mamy tradycyjna wersje, nie elektroniczna, z twarzami. codziennie meczy mnie,zeby w to grac.
a z rodzenstwem tak, jak mowisz, sa dobre i zle strony, chociaz ja nie narzekam:tak:

Witajcie

My mamy dziś wieczorem wychodne :szok:mąż sprzedał małą moim rodzicom i kazał mi być gotową na 18.00 tylko nie chce dziad nic więcej powiedzieć, a ja nie wiem w co się ubrać, co zabrać, czy wrócimy dziś czy kiedy? ani moi rodzice (których wtajemniczył) ani on nie chcą puścić pary z ust! a ja tu do tej 18 to padnę :-D

Gawit jaką niespodziankę Twój mąz dla Ciebie przygotował?

reklama
Witajcie,
w piątek bawiłam się świetnie. Jeden z panów wyciągnął mnie na scenę i tam odprawiał swój taniec:zawstydzona/y: dziewczyny Ci faceci zupełnie nie w moim guście , ale ich ciała robiły wrażenie. Pierwszy raz miałam okazję dotknąć klaty jak z żelaza . mmm;-)

Do góry